3371ET
HARDINXVELD-GIESSENDAM
tel. 0184-612956

De A selectie is sinds 5 augustus weer begonnen met de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen.  Met bijna een voltallige selectie begonnen de spelers o.l.v. trainer Theo de Boon en de nieuwe assistent  trainer Michael de Boon aan de eerst week met trainingen om daarna meteen de 1e oefenwedstrijd te spelen.

Deze wedstrijd werd gespeeld tegen de kampioen van de andere 3de klasse .I.F.C. De club uit Hendrik-Ido-Ambacht was vorig seizoen ongeslagen kampioen geworden en dus meteen een behoorlijk graadmeter.

Beiden teams traden in de 1e helft met bijna een volledige “oude” selectie aan en na een aftastend begin, kwam de wedstrijd na een minuut of tien, aardig opgang. H’veld had de eerste kansen, maar de scherpte was nog niet helemaal aanwezig. I.F.C. daarentegen was scherper en wist uit een corner de 1-0 te scoren. Kort erna werd het ook nog 2-0 met een geplaatst schot van 25 meter waar Justin Kraaijenveld geen antwoord op had.

Hardinxveld bleef echter goed combineren, wat na ruim 30 minuten de 2-1 opleverde. Het was Owen Muller die na een actie vrij kwam en vanaf 16 meter de bal in de hoek krulde achter de keeper van I.F.C.

Net voor rust werd het ook nog 2-2, door Lex de Gier, die buitenspel ontweek en de bal diagonaal hard in de touwen joeg. Daarna rust en ook een bijna compleet nieuwe team met frisse spelers voor de 2de helft.

De 2de helft was wat minder, wat meer lag aan het aantal nieuwe spelers die voor het eerst met elkaar speelde.

Marnix Trouwborst had de eerste kans, maar de keeper van I.F.C. plukte de bal van zijn voet voordat hij kon gaan schieten.  Toch viel de 2-3 binnen na een corner, die door een eigen speler van I.F.C. in het doel werd gewerkt. Net voor het einde was daar Aldo Taglisacchi die de 2-4 als eindstand op het bord zette.

Op maandag werd er weer getraind en dinsdag volgde een oefenwedstrijd tegen Almkerk. Dit team komt uit in 1e klasse en wederom een nieuwe graadmeter voor Hardinxveld. Het werd een enerverend en dynamisch oefenpotje. Almkerk was in de 1e helft sterker en kwam dan ook verdiend op voorsprong na tien minuten.

Hardinxveld liet zich echter niet van de wijs brengen en kwam terug in de wedstrijd. Eerst had Aldo Tagliasacchi geen geluk met zijn schoten die net naast ging of gestopt werd door de doelman van Almkerk, maar daar was plotseling nieuweling Marnix Trouwborst die de diepte in werd gestuurd en met een bekeken schot de gelijkmaker scoorde. De aandachtige toeschouwers, waaronder oud-profs Rinnie van Iersel en Michel Langerak, zagen in de 2de helft die op het scherpst van de schede werd gespeeld. Zeer dynamisch van beiden teams en het spel vloog op en neer. Kansen waren ervoor Owen Muller en Lex de Gier, maar de keeper van Almkerk wist deze nog te pareren. Hardinxveld kwam toch op voorsprong door een corner. Sander de Boon, die geheel vrij de bal kon inkoppen voor de 2-1. Hardinxveld had daarna de kansen om de voorsprong uit te breiden maar had hier niet het geluk om een penalty te krijgen en in plaats daarvan een vrije schop op de rand van de zestienmeter kreeg, die Roy van ’t Hoog gestopt zag worden door de keeper van Almkerk.

Almkerk liet zich niet onbetuigd en bleef vol overtuiging spelen om de gelijkmaker te maken en had daar medewerking voor nodig van Hardinxveld. Balverlies en de snelle omschakeling leidde de gelijkmaker in. Ondanks 2 gestopte inzetten, ging bij de 3de poging de bal er toch in achter Jamie de Jong.

Met nog 10 minuten te spelen probeerde Almkerk de druk erop te houden op de defensie van Hardinxveld, maar Hardinxveld kwam als een duiveltje uit een doosje met een vlijmscherpe counter. Xander Peursem legde na een rush van 50 meter de bal breed op Roy van ’t Hoog, die de bal diagonaal achter de keeper van Almkerk binnen schot voor de 3-2. Een mooi voetbalgevecht van beiden teams waarbij Hardinxveld het op inzet en strijdlust als winnaar van het veld afstapte.

Na wederom een training op donderdag, stond er afgelopen zaterdag  weer een wedstrijd tegen een 1e klasse team op het programma. Nu was Nieuw-Lekkerland te gast aan de Sluisweg. Voor Nieuw-Lekkerland was dit de eerste oefenwedstrijd na een week training.

Hardinxveld startte voortvarend en had in de eerste 5 minuten al 2 goede kansen, maar zowel Roy van ’t Hoog als Xander Peursem zagen hun inzetten gestopt worden door de doelman van Nieuw-Lekkerland.

Nieuw-Lekkerland moest even wennen, omdat het ook al met veel nieuwe spelers aantrad, maar na goed 15 minuten daar het eerste gevaar. Hardinxveld kwam meteen erna via een corner op voorsprong. Roy van ’t Hoog kopte de bal feilloos binnen voor de 1-0. Hardinxveld bleef gedreven voetballen wat wederom een aantal kansen opleverde en waarbij Aron Eijkelboom net voor rust de voorsprong had moeten uitbreiden, maar de uitstekende doelman van Nieuw-Lekkerland op zijn weg vond.

Na de rust was het weer Hardinxveld met de eerst mogelijkheid, maar was het  Nieuw-Lekkerland dat de gelijkmaker maakte. Een voorzet werd niet afdoende verdedigt en een van de aanvallers van de gasten uit Nieuw-Lekkerland kon van dichtbij de bal binnen werken.  Hardinxveld probeerde zich weer te herpakken, maar dat liep niet geheel goed af. Een verkeerde inspeelbal werd onderschept en de spits van Nieuw-Lekkerland bedacht zich geen moment en knalde van 25 meter de bal in de uiterste hoek achter Justin Kraaijeveld. 1-2

Halverwege de 2de helft kreeg Hardinxveld een vrije schop op de helft van Nieuw-Lekkerland. Deze werd mooi aangesneden door Jack v/d/ Meijden voor het doel van Nieuw-Lekkerland en daar was Sander de Boon die geheel vrij de bal kon inkoppen voor de gelijkmaker. 2-2

Het spel bleef op en neer gaan en het  leek af te steven op een gelijkspel, maar Hardinxveld nam daar geen genoegen mee. Het was uiteindelijk Adi Jogic, die een mooie aanval van Hardinxveld afrondde voor de 3-2.

Na 2 weken trainen en 3 gewonnen oefenwedstrijden lijkt de A-selectie goed op weg te zijn voor de start van de beker competitie, maar belangrijker is dat trainer Theo de Boon alle spelers kan laten spelen in diversen samenstellingen en ook geblesseerde spelers kan opvangen omdat de breedte van de selectie die nu goed kan opvangen.

Aanstaande week staan er nog 2 oefenwedstrijden op het programma.

Dinsdagavond 22 augustus om 20:00 spelen ze thuis tegen Vriendenschaar uit Culemborg en aanstaande zaterdag speelt de A-selectie thuis om 14:30 tegen V.V.G.Z. uit Zwijndrecht.

De bekercompetitie begint op zaterdag 2 september met een uitwedstrijd bij Rijsoord (1e klasse), waarna de week erop een thuiswedstrijd tegen Oranje-Wit zal plaats vinden.

De bekercompetitie word dan op 16 september afgesloten met een thuiswedstrijd tegen Papendrecht, wat vorige seizoen kampioen werd in de 2de klasse en aankomend seizoen weer in de 1e klasse zal spelen.