Sluisweg 131 A
3371ET
HARDINXVELD-GIESSENDAM
tel. 0184-612956

Op een koude maar heldere zaterdag stond de wedstrijd tegen Papendrecht in de planning, waarbij Hardinxveld de punten nodig heeft om niet naar beneden te hoeven kijken en Papendrecht juist die punten goed kan gebruiken om van onderen weg te komen. De laatste stuiptrekkingen van de wintersport zorgde er nog voor dat er diverse afwezigen waren, maar desondanks stond er een fitte ploeg aan de aftrap

GOAL!? Had het fluitsignaal al wel geklonken?? Binnen een minuut bracht de rechtsback van Papendrecht met een zeer scherpe steekpass de spits al in scoringspositie die Mark de Koning dan ook gelijk wist te passeren. Wellicht de snelste 0-1 tegen ooit. Na deze valse start begon Hardinxveld dan aan de wedstrijd en kwam met de minuut wat beter in het eigen spel. Dit gaf dan ook enkele mogelijkheden die helaas niet benut konden worden. Maar op het moment dat Hardinxveld dacht de wedstrijd steeds meer naar zich toe kon trekken ontstond er in de as slordig balverlies en sloeg Papendrecht voor de tweede keer toe 0-2. Ondanks dat de mannen van 2 hun hoofd omhoog hielden en rustig bleven wist de ploeg voor rust de aansluitingstreffer niet te maken.

Na de rust vonden er achterin twee kleine omzettingen plaats, Marvin kwam erin voor de in de eerste helft gehavend geraakte Rutger en Mike maakte Plaats voor Danny. De ploeg startte scherp en trachtte met veel arbeid het Papendrecht moeilijk te maken. Dit gaf opnieuw een aantal kansen die onbenut bleven maar op het moment dat de wedstrijd steeds meer in het slot leek te komen werd Adi in de 16 onderuit geschoffeld waardoor de penalty werd gegeven die Kevin zakelijk in de hoek kon schuiven 1-2. Het ging er zelf steeds rooskleuriger uitzien nadat de keeper van Papendrecht fysiek reageerde op licht contact van Thomas en de scheidsrechter geen andere keus liet dan de rode kaart voor de doelman van Papendrecht te geven. Na dit moment trachtte Hardinxveld nog meer druk te zetten op de tegenstander en werd de aanwinst van JO-19 Luca ingebracht voor de vermoeid ogende Joost en even later Maarten voor Adi. Ondanks dat Hardinxveld de druk op de ketel steeds verder vergrootte ging dit ten koste van het veldspel en kon juist Papendrecht er een aantal keer gevaarlijk uitkomen met de

weggegeven ruimtes die er achterin ontstonden en was het dan uiteindelijk in de laatste minuut officiële speeltijd dan ook raak uit de herkansing die Mark in eerste instantie goed wist te pareren 1-3. Net voor tijd wist Hardinxveld uiteindelijk nog 1 keer tot scoren te komen door een rolletje van Maarten die de vervangend keeper niet wist te pakken 2-3.

Ondanks dat er over de hele wedstrijd weinig over de werklust viel af te dingen zorgt dit puntverlies ervoor dat de wedstrijd tegen GRC op 12 maart van vitaal belang is niet richting de degradatie zone te slippen