0 - 0

GRC-14 2

Hoofdklasse HK

10 oktober 2020 12:30

Zaterdag 10 oktober stond de wedstrijd  Hardinxveld 2 - GRC 2 op het programma. Helaas mochten er geen toeschouwers aanwezig zijn, maar de wedstrijd werd live uitgezonden via Youtube. Hardinxveld ging met 7 punten de wedstrijd in en GRC met 3.

Om 12:30 werd er afgetrapt op Sportpark de Sluisweg. Hardinxveld begon slecht aan de wedstrijd. Er zat te weinig tempo in om tot kansen te komen. GRC maakte hier geen gebruik van en liet zich in zakken. Ze hanteerde vooral de lange bal, maar Hardinxveld had hier goed grip op. In de 30e minuut was er pas het eerste wapenfeit van de wedstrijd en die was voor de ploeg uit Giessen. Via een corner kwam de bal bij Carlo in de 5 meter. Carlo werd omvergelopen door een speler van GRC die daardoor de bal losliet. De spits was er resoluut bij en schoot binnen, maar de scheids floot al terecht af voor een overtreding. Hardinxveld leek hierdoor wakker geschut. De eerste kansen volgden daarna snel en kwamen via onze centrale verdedigers. Allebei uit een corner. Helaas resulteerde dat niet tot een doelpunt. De grootste kans van de 1e helft kwam van Klein. 5 minuten voor tijd voor opende Job goed op Dennis die een voorzet gaf aan Klein. Helaas raakte Klein net de bal verkeerd en kon de keeper makkelijk oprapen. We gingen met 0-0 de rust in

Hardinxveld begon wat beter te voetballen in de 2e helft. Er zat veel meer tempo in en dat creëerden voor gevaar. In het begin 2e helft was adi de gevaarlijkste man uit Hardinxveldse zijde. Het waren vooral afstandsschoten van Adi, maar de keeper die een prima wedstijd speelde hield ze goed tegen. De vermoeide Dennis werd gewisseld voor de nog fitte Hommie die de laatste 30 minuten nog net wat extra kon geven. Hardinxveld kwam steeds beter in de wedstrijd en drukte steeds meer naar voren wat tot veel kansen creëerden. Een vrije bal van Thomas die het aluminium raakte. Adi die weer gevaarlijk was met z'n schoten. Een kopbal van Thomas die net weer werd geblokt. Stefan die de bal verkeerd raakte in de 5 meter. Een volley van Thomas die de keeper weer pakte. Helaas mocht die bal er niet in en floot de overig prima fluitende scheidsrechter af. 0-0

Helaas zat het net niet mee, maar blijven nog steeds ongeslagen in de Hoofdklasse. Volgende week staat de wedstijd Pelikaan 2 uit op het programma (mocht het nog doorgaan wegens COVID-19). Wat op papier altijd een lastige wedstijd is voor ons.