... (solo)
54'

1e klasse 3

23 maart 2019 10:15

In de eerste helft was Hardinxveld onder aanvoering van Roy de bovenliggende partij en had het de pech dat een tweetal doelpunten onterecht werd afgekeurd. In de tweede helft wist Heerjansdam twee keer te scoren en had het zelfs kans om punten aan de wedstrijd over te houden. Een uitstekend keepende Maurice was een sta-in-de-weg voor Heerjansdam en zo hield Hardinxveld toch nog drie punten over aan de lastige uitwedstrijd.

Hardinxveld begint goed aan de wedstrijd tegen Heerjansdam. De thuisploeg wordt vanaf het eerste fluitsignaal onder druk gezet en dit levert een aantal kansjes voor Hardinxveld op. Helaas weet de ploeg het net nog niet te vinden. Ook bij een doeltrap van Heerjansdam zet Hardinxveld het direct vast. De keeper van Heerjansdam neemt zeer veel tijd en ziet geen andere uitkomst dan de bal lang te trappen. Hij schiet de bal tegen de rug van zijn eigen verdediger op en Salman pikt de bal op. Hij omspeelt de geschrokken keeper en schiet de bal in het lege doel.  De snelle voorsprong is een feit en meestal weet Hardinxveld gebruik te maken van de ruimtes die dan vallen. Dat is deze wedstrijd niet anders. Hardinxveld weet via de vleugels zeer veel gevaar te stichten. Zowel Kyan als Dani kiezen veelvuldig diepte en de backs van Heerjansdam hebben zeer veel moeite om dit gevaar te beteugelen.

Na een overteding op Kyan aan de zijkant van het strafschopgebied geeft de scheidsrechter een vrije trap. Seth brengt de bal in en er ontstaat een scrimmage. Via een been van de verdediger van Heerjansdam belandt de bal bij Dani die de bal hoog inschiet. Tot ongeloof van iedereen vlagt de grensrechter van Heerjansdam, die vandaag veelvuldig stond te wapperen met zijn vlag, voor buitenspel. De scheidsrechter neemt dit vlagsignaal over en het doelpunt wordt onterecht afgekeurd. Hardinxveld laat zich echter niet uit het veld slaan en zoekt naar de volgende treffer. Na een combinatie in de kleine ruimte geeft Koen de bal mee aan Roy. De afstand naar het doel is nog groot, maar Roy ziet de ruimte en besluit aan een solo te beginnen. Hij loopt door de as van het veld en ontwijkt de verdediger van Heerjansdam om de bal vervolgens gecontroleerd in de verre hoek te schuiven. Hardinxveld verdubbelt de voorsprong en de aanvalsdrang is nog niet gaan liggen. Dani flitst op links zijn tegenstander een aantal keer voorbij. Ook Alex kiest aan de linkerkant diepte en heeft een indrukwekkende sprint vanaf eigen helft naar de cornervlag in huis. Hij haalt er een corner uit welke helaas niks oplevert, maar het tekent de drang en inzet van de ploeg.

Niet veel later wordt Seth diep gestuurd en op de achterlijn kapt hij een speler uit. Hij geeft de bal voor en Salman tikt de bal in. Wederom staat de grensrechter fanatiek te wapperen met zijn vlag. Van buitenspel kan hier natuurlijk nooit sprake zijn, maar ook nu neemt de scheidsrechter het vlagsignaal over. Het begint vervelend te worden dat een grensrechter een dusdanige invloed kan hebben. Er zit niks anders op dan de beslissing te accepteren en verder te voetballen. Kyan krijgt na een voorzet van Dani een enorme kans, maar hij weet de bal helaas onvoldoende te raken.

Na weer een scrimmage voor het doel weet Heerjansdam de bal half weg te werken. De bal komt voor de voeten van Roy die niet twijfelt en verwoestend uithaalt. Met een enorme snelheid verdwijnt de bal in de verre hoek achter de keeper. Het is een prachtige goal en een verdiende 3-0 voorsprong. Voorzichtig sluipen er wat slordigheidjes in het spel van Hardinxveld. Het positiespel wordt bij vlagen onzorgvuldig en de bal wordt snel lang het centrum in gespeeld. Hierdoor komt Heerjansdam iets beter in de wedstrijd en weet het ook een aantal speldenprikjes uit te delen. Een kopbal na een vrije trap verdwijnt maar net naast het doel van Maurice. Gescoord wordt er echter niet meer waardoor de ploegen met een 0-3 ruststand de kleedkamer opzoeken.

In de rust wordt aangegeven dat er een aantal prachtige aanvallen opgezet zijn en dat het jammer is dat een aantal doelpunten zijn afgekeurd. (Na het raadplegen van onze wekelijks aanwezige VAR moeten we tot de conclusie komen dat beide goals onterecht zijn afgekeurd.) De slordigheidjes van de laatste minuten voor rust moeten eruit om Heerjansdam niet terug in de wedstrijd te laten komen. Afgelopen vrijdag wist FC Den Bosch een 3-0 voorsprong na rust ook niet vast te houden en werd er met 3-4 verloren van Telstar. Een wedstrijd kan snel kantelen, dus Hardinxveld moet ook de tweede helft nog aan de bak.

De boodschap is niet helemaal overgekomen, want na rust speelt Hardinxveld met een onherkenbare gemakzucht. Heerjansdam weet de druk op te voeren en door slordigheden aan de kant van Hardinxveld weet het ook kansen te creëren. Seth wordt door dubbele dekking onschadelijk gemaakt en de overige spelers weten niet met de geboden vrijheid om te gaan. De spelopvatting van Heerjansdam is in de tweede helft ook heel anders dan in de eerste helft. De ploeg durft nu wel druk te zetten en Hardinxveld heeft het er heel moeilijk mee. Veel ballen belanden bij Maurice die vervolgens weinig anders kan dan de ballen naar de zijkant of over de zijlijn te trappen.

Hardinxveld speelt met vuur en een doelpunt van Heerjansdam begint steeds meer in de lucht te hangen. Fenne, Jonathan, Jordi en Karsten zijn inmiddels in de ploeg gekomen, maar ook dit heeft nog niet het gewenste effect. Na een scrimmage uit een corner weet Hardinxveld de bal niet weg te werken en het is voor de aanvaller van Heerjansdam een koud kunstje om de bal binnen te tikken. Deze tegengoal is een tik, maar nog zeker niks om zorgen over te maken. Hardinxveld heeft tot nog toe in vrijwel alle competitiewedstrijden in iedere helft een doelpunt gemaakt, dus dat zal vandaag ook hoogstwaarschijnlijk wel gebeuren. Na de tegengoal gaat Hardinxveld ook nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt. Via Roy en Seth krijgt het ook een tweetal kansjes, maar hun kopbal en schot missen helaas richting. Na een corner van Hardinxveld werkt Heerjansdam weg en Kai kruipt voor zijn man, hij heeft echter een zeldzame misser en de bal schiet door. De spits van Heerjansdam kan hierdoor doorlopen en komt 1-op-1 met Maurice. Maurice wacht lang en hierdoor begint de spits te twijfelen. Uiteindelijk komt Maurice heel knap als winnaar uit de bus, want hij brengt redding op het schot van de spits.

Heerjansdam voelt dat er iets mogelijk is en Hardinxveld is onherkenbaar. De ploeg valt uit elkaar. De omschakeling is niet op orde, het veld wordt te lang en het positiespel is van een matig niveau. Hardinxveld krijg het deksel op de neus, want de spits van Heerjansdam mag het halve veld overstekend met de bal aan zijn voet en wordt door geen van de drie verdedigers in de buurt aangepakt. Hij schiet de bal langs Maurice en met nog vijf minuten op de klok begint de situatie nu wel heel nijpend te worden. Salman komt terug in de ploeg om als aanspeelpunt te fungeren, maar Heerjansdam houdt de druk er nu op. Na een makkelijk gegeven vrije trap schiet Heerjansdam de bal het strafschopgebied in en deze belandt bij de tweede paal. Niemand van Hardinxveld grijpt in en de speler van Heerjansdam krijgt de bal op een presenteerblaadje. Ook ditmaal is het Maurice die de bal uit de hoek tikt. Heerjansdam probeert het nog een keer, maar Roy weet met een perfecte sliding op de bal het gevaar te verijdelen. Heel Heerjansdam schreeuwt om een penalty, maar de scheidsrechter wil hier gelukkig niks van weten. Niet veel later fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en is de opluchting bij Hardinxveld groot.

De winst wordt gevierd, maar Hardinxveld heeft het zichzelf onnodig moeilijk gemaakt. Hopelijk is het een mooi leermoment voor de ploeg. Nu liep het gelukkig goed af, maar een volgende keer misschien niet. Hiervan leren en op naar de volgende wedstrijd. Deze is op 6 april thuis tegen Nieuw-Lekkerland. Met deze ploeg heeft Hardinxveld nog een appeltje te schillen. Laten we er vanuit gaan dat Hardinxveld dan wel de hele wedstrijd scherp is en aan de eigen Sluisweg een mooie pot voetbal op de mat kan leggen. Tot over twee weken!