Hardinxveld JO13-1 bekert een ronde verder

4 - 1

Sliedrecht JO13-2

Groep 5 20

20 oktober 2018 9:45

Onder wederom uitstekende weersomstandigheden wist Hardinxveld JO13-1 pas in de tweede helft af te rekenen met de stug verdedigende buren uit Sliedrecht. Na de overwinning mag Hardinxveld zich opmaken voor de volgende ronde van de beker.

Het eerste veld lag er weer schitterend bij en Hardinxveld JO13-1 mocht het opnemen tegen Sliedrecht JO13-2. Dat Sliedrecht uit was op een bekerstunt bleek vanaf de aftrap. Sliedrecht zakte heel ver terug en liet Hardinxveld het spel maken. De eerste helft was daardoor geen spectaculair schouwspel, maar meer een rustig filmavondje.

De veldbezetting bij Hardinxveld was verre van optimaal. Sliedrecht hield de ruimtes op eigen helft goed klein en Hardinxveld hielp een handje mee. De buitenspelers stonden zeer ver naar binnen, waardoor het voor Sliedrecht zeer gemakkelijk werd om deze te verdedigen. In de sporadische gevallen dat de ruimte gevonden werd was het de lange en snelle verdediger van Sliedrecht die de gaten dicht liep. Doordat de buitenspelers van Hardinxveld zeer ver naar binnen speelden en de backs zich in aanvallend opzicht ook te weinig lieten gelden creëerde Hardinxveld heel weinig kansen. Niet dat Sliedrecht aan de andere kant gevaarlijk wist te worden, want verdedigend stond het bij Hardinxveld wel weer prima.

De combinaties die gezocht werden mislukten te vaak en de scherpte leek er bij Hardinxveld niet te zijn. De eerste kans van de wedstrijd viel te noteren voor Kyan, die het op moest nemen tegen de fysiek sterke verdedigers van Sliedrecht. Na goed opkomen van Koen is het dezelfde Koen met een voorzet op Kyan. Die kan de bal wel koppen, maar helaas niet genoeg kracht en richting geven. Nadat Jordi en Jonathan weer gecoacht werden op het breed houden van het veld ontstond de grootste kans van de eerste helft. Er ontstond, door het breed houden van het veld, ruimte voor Seth die het van afstand probeert. Helaas spat de bal uiteen op de lat en is er ook niemand om de rebound in te tikken.

De bal gaat vooral achterin nog een aantal keer van voet naar voet. Vooral Harm probeerde door van achteruit in te dribbelen nog enig gevaar te stichten, maar helaas was de veldbezetting onvoldoende om hier enig gevaar uit te stichten. Zo werd er door de goed leidende scheidsrechter na exact 30 minuten gefloten voor de rust.

Er was in de rust genoeg te bespreken, want Hardinxveld weet zich geen raad met de stug verdedigende buren uit Sliedrecht. Fysiek blijkt Sliedrecht ook een tegenstander van formaat, waardoor het voor Hardinxveld lastig is om de wedstrijd open te breken. Tijdens de rust wordt gezegd dat de veldbezetting op orde moet zijn. Bij balbezit moeten de buitenspelers het veld breed houden zodat er ruimte komt voor het middenveld en er ook ruimte komt voor een steekpass. Ook de backs wordt opgedragen om in balbezit meer initiatief te nemen en op te komen als het kan.

Na rust speelt Hardinxveld beter dan voor rust. De veldbezetting is beter en Hardinxveld dringt nu echt aan. Grote kansen worden er echter niet gecreëerd. Iedere keer staat de verdediging van Sliedrecht goed en weten ze het gevaar te verijdelen. Na een paar minuten komt Roy in de ploeg voor Stan, Dani in de ploeg voor Jonathan en Alex in de ploeg voor Koen. Dit geeft Hardinxveld nog meer nieuwe energie en de ploeg gaat op zoek naar de bevrijdende treffer. Halverwege de tweede helft staat het echter nog steeds 0-0 en de tijd begint nu toch wel te dringen. Sliedrecht is dicht bij een bekerstunt door Hardinxveld in de reguliere speeltijd op 0-0 te houden. Na de reguliere speeltijd zouden er direct strafschoppen volgen en zo’n loterij wil je altijd vermijden.

Salman, die nog steeds wat last heeft van een lichte blessure, lost Kyan af in de spits. Kyan had het met name fysiek lastig tegen de sterke verdedigers, wat als eerstejaars helemaal geen schande is. Met Salman in de ploeg is het fysiek in evenwicht. Sliedrecht buigt in deze fase, maar barst niet. Na een rommelige opbouw van Hardinxveld belandt de bal bij de rechtsback van Sliedrecht. De fysiek sterke verdediger van Sliedrecht is even uit positie en Salman zet druk op de bal. Hij weet de bal te ontfutselen en met buitenkant rechts binnen te schieten. Daar is dan eindelijk de bevrijdende 1-0!

Het is al vaker het geval geweest dat de score vervolgens snel oploopt. Als Hardinxveld JO13-1 los is dan zijn ze ook goed los. De bal gaat ineens makkelijk rond en de combinaties worden vloeiend. Na een combinatie op rechts tussen Jordi en Seth komt de bal bij Roy, die heel goed inviel. Roy twijfelt niet en drukt vanaf een meter of 20 af. De bal is perfect geplaatst en belandt in de onderhoek, buiten bereik van de keeper: 2-0 en Sliedrecht lijkt verslagen.

Niet veel later is er op links een combinatie tussen Karsten en Dani, die elkaar in de tweede helft heel vaak wisten te vinden. Via Dani komt de bal bij Seth die het nu ook weer van afstand probeert. Dit keer is de bal echter perfect en met een mooie curve valt de bal in de kruising, onhoudbaar voor uitstekend spelende keeper van Sliedrecht. Het is 3-0 en de wedstrijd is gespeeld. Harm heeft wat last en wordt vervangen door Stan. Er wordt nog verder doorgewisseld en Kyan komt in de ploeg voor Fenne. Fenne liet de tweede helft zien waarom ze geselecteerd is door de KNVB, want ze schakelde haar directe tegenstander vakkundig uit en verdeelde het spel prima. Ook haar corners zorgde weer voor het nodige gevaar. Het is echt een kwestie van tijd tot hier uit gescoord gaat worden of dat ze zelf een doelpunt maakt.

Sliedrecht dringt wat meer aan en Hardinxveld doet het iets rustiger aan. Nadat Sliedrecht zich zowaar eens op de helft van Hardinxveld laat zien volgt er een doeltrap. Deze wordt door Maurice snel en goed genomen, waardoor de opbouw vloeiend verloopt. Via Stan komt de bal bij Seth die de bal in de diepte op Jordi speelt. Jordi doet het vervolgens uitstekend door de bal in een keer voor te geven op Salman. Salman blijft rustig en schiet de bal voorbij de keeper en brengt de stand op deze manier op 4-0. Nu is de wedstrijd helemaal gespeeld en aangezien het bijna tijd is is het wachten op het eindsignaal.

Toch is er nog even een moment van onoplettendheid. Seth, Kai en Stan lijden achtereenvolgens balverlies door te veel met de bal te willen lopen en een gebrek aan coaching. De spits van Sliedrecht weet hier gretig gebruik van te maken. Hij pikt de bal op en kan ongehinderd naar het doel van Hardinxveld lopen. Maurice verkleint zijn doel nog, maar de spits schiet hem vakkundig langs Maurice. Dit is zonde, want hierdoor houdt Hardinxveld niet de 0 in deze wedstrijd. Ondanks dat het een lastige wedstrijd was heeft Sliedrecht geen kans gecreëerd. Zonde om het tegendoelpunt zo in de schoot te werpen.

Niet veel later fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Hardinxveld mag tevreden zijn met het resultaat en dit wordt na afloop dan ook weer met elkaar gevierd. Het aanvallende spel in de eerste helft liet te wensen over, met name door de gebrekkige veldbezetting. In de tweede helft werd de rug gerecht en werd er bij vlagen weer prima gevoetbald. Verdedigend stond het weer als een huis bij Hardinxveld, dat dit seizoen slechts vijf tegengoals heeft geïncasseerd. Door het resultaat mag Hardinxveld zich opmaken voor de volgende bekerronde en strijdt het nog op twee fronten, zoals dat zo mooi heet.