Hoofdklasse A

8 december 2018 12:30

Hardinxveld 2 krijg te weinig tegen ASWH 2.

Vandaag trad het team van Ronald den Ouden aan tegen de reserves van Altijd Sterker Worden Hendrik-Ido-Ambacht. Waar de selectie van Hardinxveld louter bestaat uit spelers uit de eigen gelederen, moet de penningmeester van ASWH ieder jaar diep in de buidel tasten om een representatief elftal op de been te brengen.

Na het eerste fluitsignaal was ASWH de ploeg die het initiatief had. De ploeg probeerde met combinatiespel een weg te vinden door het compact spelende Hardinxveld. De eerste mogelijkheid van ASWH was een schot van 20 meter die door Carlo werd gepareerd, maar de rebound kon niet verzilverd worden. Na 11 minuten spelen was het wel raak. Een combinatie van de bezoekende ploeg belande bij de aanvallende middenvelder die rond de 16 meter uithaalde. Het schot leek houdbaar, maar belande achter Carlo tegen de touwen. 0-1. Hardinxveld kroop hierna meer uit zijn schulp en was ook meer op de helft van ASWH te vinden. De eerste kans voor de gastheren kwam voort uit een vrije bal van Kevin. De bal belande bij de 2e paal, maar er was geen speler van Hardinxveld in de buurt die kon afdrukken. Even later was het Jesper die met zijn actie over de linkerflank het strafschopgebied bereikte, maar de ingreep van de verdediger werd gezien als reglementair. ASWH had nog steeds het meeste balbezit en werd dan ook gevaarlijk over hun rechterflank. Oud-speler van Hardinxveld Lex haalde de achterlijn in de 16 meter en kapte naar binnen, maar werd gevloerd door

Romano. Ook hier zag de leidsman niets in, al moet gezegd worden dat ASWH hier een duidelijke penalty werd onthouden. Net voor de rust kreeg Jesper nog een kans, maar zijn schot miste kracht en kon door de keeper opgeraapt worden. Hierna blies de scheidsrechter voor het rustsignaal en gingen beiden ploegen richting de thee.

In de 2e helft veranderde het spelbeeld. Hardinxveld was feller in de duels en trok het initiatief naar zich toe. Voetballend werd ASWH meer teruggedrongen en van lieverlee kwamen er kleine kansen, maar deze konden steeds onschadelijk gemaakt worden door de verdediging van ASWH. Uit een vrije trap kreeg Nick een goede mogelijkheid, maar zijn kopbal werd door de keeper tot hoekschop verwerkt. ASWH kwam er nog maar sporadisch uit, maar was nog wel een keer gevaarlijk toen een schot rakelings langs de 2e paal scheerde. Het laatste kwartier nam Hardinxveld meer risico en ging vol op de aanval. ASWH beperkte zich vooral tot verdedigen en, wat je niet van zo’n elftal verwacht, tijdrekken. Hardinxveld was steeds meer rond de 16 meter te vinden, maar zag niet de ruimte om van afstand schoten te lossen. Bij een vrije schop vanaf de rechterkant belandde de bal op het hoofd van Joost, maar hij kon geen kracht geven aan zijn inzet. Toen een voorzet beroerd werd met de hand dacht Hardinxveld nog een strafschop te krijgen, maar ook dit werd weggewuifd door de referee. Uit een counter werd ASWH nog gevaarlijk, maar dit werd onzorgvuldig uitgespeeld en de inzet van de, in maillot spelende, aanvaller ging ruim naast het doel. In blessuretijd dacht Hardinxveld nog de gelijkmaker te forceren, maar Joost kwam een teenlengte te kort om het leder bij de 2e paal binnen te glijden. Daarna was er geen tijd meer en floot de arbiter voor het eindsignaal. ASWH was opgelucht dat

de wedstrijd erop zat en bij Hardinxveld was de teleurstelling groot. Gezien het spelbeeld een onterechte nederlaag.

Het vertoonde spel, inzet en beleving geeft vertrouwen naar volgende week. Dan staat voor de Den Breejen Shipyard brigade de verre uitwedstrijd in Zeeuws-Vlaanderen op het programma. De aftrap op Sportpark Denoek tegen HSV Hoek is om 14.00 uur.