3 - 0

Groote Lindt JO13-1

1e klasse 3

3 november 2018 9:45

Groote Lindt bleek afgelopen zaterdag een lastige tegenstander. Uiteindelijk wist Hardinxveld de wedstrijd in de tweede helft definitief naar zich toe te trekken. Zo werd een belangrijke week gestart met een overwinning.

Groote Lindt is voor de spelers van Hardinxveld JO13-1 een bekende tegenstander. Vorig jaar werd Groote Lindt kampioen en een aantal spelers zijn nog steeds aanwezig. Ook via de KNVB kennen een aantal spelers van Groote Lindt en Hardinxveld elkaar. Groote Lindt maakte het een paar weken geleden nummer 2 EBOH nog lastig. Een tegenstander van formaat dus en Hardinxveld wist dat het aan de bak moest om een goed resultaat te halen.

De eerste helft is onrustig en vooral centraal op het middenveld zijn de ruimtes bij balbezit erg groot. De handige middenvelders van Groote Lindt weten wel raad met de geboden ruimte. De eerste grote kans van de wedstrijd is dan ook voor Groote Lindt. De handige en snelle spits van Groote Lindt profiteert van balverlies van Hardinxveld. Met een steekpass wordt hij op rechts weggestuurd en kan hij alleen op Maurice af. Deze verkleint zijn doel goed en de spits schiet de bal wild voorlangs. Hardinxveld komt met de schrik vrij en weet dat het uit een ander vaatje moet tappen. Per minuut groeit Hardinxveld in de wedstrijd en begint het een veldoverwicht te creëeren. Bij vlagen zijn de combinaties geweldig om naar te kijken. Helaas wisselt Hardinxveld deze periodes ook af met onrustig voetbal waarbij vooral achterin de opbouw niet is zoals we gewend zijn.

Toch komt Hardinxveld halverwege de eerste helft op voorsprong. Het is een geweldige goal over veel schijven. Op rechts is het Jordi met een actie op snelheid. Hij heeft de bal aan Seth die de bal in een keer het strafschopgebied in speelt op Salman. Salman twijfelt niet en schiet de bal genadig hard achter de zeer lange keeper van Groote Lindt. De voorsprong is een feit en de opluchting bij de ploeg is zichtbaar. Het doelpunt wordt met elkaar gevierd. De ploeg is steeds meer een team aan het worden en dat is goed om te zien.

Groote Lindt schakelt, op zoek naar de gelijkmaker, een tandje bij en zet Hardinxveld onder druk. Hardinxveld staat onder druk, maar staat ook geen grote kansen toe. Groote Lindt zit er in deze fase heel kort op en Hardinxveld heeft moeite om de ruimtes te vinden. Het is een boeiende wedstrijd, maar veel kansen doen zich de eerste helft niet meer voor. Met een 1-0 voorsprong wordt de kleedkamer opgezocht.

In de rust worden de belangrijkste verbeterpunten aangehaald. De tweede helft moet scherp begonnen worden, want Groote Lindt zal snel de gelijkmaker willen maken. Zoals zo vaak dit seizoen komt Hardinxveld goed uit de kleedkamer. Het intiatief wordt direct gepakt op zoek naar de tweede treffer. Toch blijft het oppassen geblazen, voornamelijk voor de balvaste en technisch vaardige spits van Groote Lindt. Kai heeft zijn handen vol aan het afstoppen van deze speler. Een voordeel is wel dat, hoe goed hij ook kan voetballen, hij geen bal afspeelt aan zijn medespelers en meent alles zelf te kunnen. Na een zoveelste individuele actie is een overtreding nodig om de spits van Groote Lindt af te stoppen. De afstand is groot, maar de bal wordt toch in een keer op doel geschoten. De bal stuitert vlak voor Maurice vervelend op en hij kan hem daardoor niet goed verwerken. De snel ingelopen speler van Groote Lindt lijkt te profiteren en de 1-1 te maken. De grensrechter vlagt echter resoluut voor buitenspel. De speler was zo gretig met inlopen dat hij op het moment van schieten buitenspel staat. Knap gezien door de grensrechter, die uitstekend op de hoogte blijkt te zijn van de spelregels. De scheidsrechter neemt het vlagsignaal over en het doelpunt wordt afgekeurd. Vrijwel direct hierna komt Stan in de ploeg voor Fenne en Koen in de ploeg voor Karsten.

Hardinxvel lijkt wakker geschud door de afgekeurde tegentreffer, want het tempo gaat nu echt omhoog. De ruimtes aan de kant van Groote Lindt worden nu heel groot, waarschijnlijk heeft het hoge tempo in de eerste helft zijn tol geëist. De bal gaat bij Hardinxveld nu snel van voet naar voet en van kant naar kant. Roy en Seth komen steeds beter in de wedstrijd en weten met slimme passjes naar voren veel gevaar te stichten. Na 40 minuten krijgt Seth de bal vanaf links en hij draait prima door naar rechts, waar Jordi volledig vrij staat. De bal is goed en Jordi neemt de bal keurig mee. Hij twijfelt niet en schiet de bal volgens instructie hard en laag in. De lange keeper is goed in het tegenhouden van hoge ballen, maar bij deze lage knal is hij kansloos. Jordi brengt de stand na een keurige aanval op 2-0 en de opluchting is nu helemaal voelbaar. Vervolgens komt Kyan in de ploeg voor Salman en Jonathan vervangt Dani.

De voorsprong laat Hardinxveld swingen en Groote Lindt komt in deze fase niet in het stuk voor. Groote Lindt kan het allemaal niet meer belopen en Hardinxveld swingt. De ene vloeiende aanval na de andere volgt. Eerst is er Seth die de bal op een meter of 20 van het doel ontvangt en hard en laag inschiet. De bal spat werkelijk uiteen op de paal. De dreun was op veld 5 te horen, net als de vele ‘oehs’ en ‘aahs’ langs de kant. Niet veel later is het Kyan die naar buiten trekt en vanaf met middenveld de bal iets achter hem krijgt. Met een heerlijke subtiele hakbal weet hij de bal echter perfect neer te leggen voor de doorgelopen en kruisende Jordi. Jordi neemt de bal mee en schiet de bal op doel. Hij raakt hem helaas iets te veel aan de buitenkant en de bal suist net langs de verkeerde kant van de paal. Ontzettend zonde, want dit was echt een aanval om van te smullen.

Er wordt in deze fase echt als team gespeeld. Achterin wordt het dicht gehouden en de irritatie bij de technisch vaardige spelers van Groote Lindt spat eraf. Ze krijgen echter geen ruimte van het centrale duo en de backs, die zich de tweede helft in aanvallend opzicht ook veel meer laten gelden. Het middenveld staat ook veel beter en weet de buitenspelers en spits ook te bereiken. Hardinxveld krijgt na een afgeslagen aanval over rechts een corner. Seth slingert de bal in en deze valt letterlijk op het hoofd van Stan. Zelfs de keeper had niet gerekend op een kopbal van Stan, die moeiteloos meedraait op dit niveau en waarvan je gewoon vergeet dat hij nog in de JO11 zou mogen spelen. De bal glipt door de benen van de keeper over de lijn en dat brengt de stand op 3-0. De wedstrijd is gespeeld en Hardinxveld weet dat het drie hele belangrijke punten gaat pakken vandaag. De spits van Groote Lindt begint nog een keer aan een dribbel, welke hij heel lang volhoudt. Hij redt het zelfs tot het strafschopgebied. Kai maakt het hem echter heel moelijk en de spits krijgt weinig ruimte om te schieten. Uiteindelijk wil hij uithalen op een aantal meter van het doel, maar daar is Maurice om de bal voor de voeten weg te plukken. Zo gaat ook deze kans verloren en houdt Hardinxveld in deze wedstrijd wederom de nul. Een hele knappe prestatie tegen een technisch vaardig team als Groote Lindt.

De scheidsrechter fluit voor het einde van de wedstrijd en het kleine feestje kan losbarsten. De eerste wedstrijd tijdens deze belangrijke week is omgezet in winst. Na de wedstrijd wacht er de dikverdiende overwinningsfriet. Aanstaande woensdag wacht de uitwedstrijd bij LRC, op dit moment de nummer 3 van de competitie. Als Hardinxveld ook deze wedstrijd dan zet het een hele belangrijke stap naar een eindnotering in de top van deze competitie. Tot woensdag allemaal!