JO13-1 pakt volle buit na bloedstollende topper

0 - 1

Hardinxveld JO13-1

1e klasse 3

7 november 2018 19:00

De vooraf gevreesde doordeweekse wedstrijd tegen LRC, de nummer 3 van de competitie, werd een ware thriller waarbij Hardinxveld aan het langste eind trekt. Niemand hoeft deze week naar de manicure, want het was een wedstrijd met een zeer hoog nagelbijt-gehalte.

’s Ochtends is er een tegenvaller te verwerken. Harm ligt ziek thuis en kan deze avond helaas niet meedoen. Dat is een aderlating, want zijn snelheid zal achterin zeker gemist worden. Verder is iedereen aanwezig en heeft men zich door de gebruikelijke files heen geworsteld. Voor de wedstrijd worden de sterke en zwakke punten van LRC aangehaald. Het is een bekende tegenstander, want in de beker was LRC ook bij Hardinxveld in de poule ingedeeld. Het is een ploeg met zeer veel tweedejaars spelers welke ook nog eens fysiek sterk zijn. Ze zullen zich, net als zoveel tegenstanders, aanpassen aan Hardinxveld. Ook weten we dat de keeper van LRC nog wel eens een bal los wil laten, net zoals in de bekerwedstrijd. Zaak is dus om, indien mogelijk, voorzetten vanaf de zijkanten te geven en scherp te zijn op de rebound.

Om 19:00 wordt er afgetrapt op het hoofdveld van LRC en het gemis van Harm is vrijwel direct duidelijk. Kai en Stan vormen het centrale duo, maar beide zijn meer mandekkers en staan dan ook zeer dicht bij elkaar. Tevens speelt LRC in een 4-4-2 opstelling, waardoor Hardinxveld een mannetje tekort komt op het middenveld. LRC weet van de ruimte achter de laatste linie en een gebrek aan communicatie te profiteren. Na 5 minuten is het de spits van LRC die los is en alleen op Maurice af kan. Maurice wacht en ziet hoe de speler van LRC te gehaast de bal naast schiet. Dit moet een moment zijn waarop Hardinxveld wakker wordt, maar dit is het helaas niet. De bal kan niet in de ploeg gehouden worden en de benen van heel veel spelers staan onder hoogspanning. De aannames zijn mislukken veelvuldig en ballen worden zeer slordig ingespeeld. Dit komt Hardinxveld wederom bijna duur te staan. Stan en Roy lopen elkaar in de weg door een gebrek aan coaching en het is de spits van LRC die de bal oppikt en richting Maurice dribbelt. Weer heeft Hardinxveld geluk dat de spits de bal te gehaast schiet en het schot hierdoor niet op doel is, maar naast belandt.

Stan wordt nu in de mandekking gezet en Kai moet zorgen dat daarachter gecorrigeerd wordt, indien nodig. Dit lijkt beter te werken en Hardinxveld krijgt verdedigend meer grip op LRC. Wel is het zo dat Hardinxveld zelf ook niet zo heel veel weet te creëren, met name door een zeer slordige en onrustige opbouw. Ook worden gemaakte afspraken over de veldbezetting in balbezit niet opgevolgd. Hierdoor is het spel onrustig en komt Hardinxveld in deze eerste helft nooit lekker in de wedstrijd. LRC doet het ook goed door de fysiek sterke verdediger op Salman te zetten. Ook Seth wordt verdedigend zeer kort gedekt. De keren dat Hardinxveld gevaarlijk is loopt de aanval via de linkerkant. Dani laat zijn directe tegenstander een aantal keer zijn hielen zien, maar de aansluiting is onvoldoende en daardoor stranden de meeste aanvallen. Compliment ook aan Koen, die als doorgeschoven verdediger op het middenveld een hoop corrigeert en iedere keer op het juiste moment instapt. Hardinxveld creëert weinig en ook LRC weet de ruimtes niet meer te vinden. Dit maakt de wedstrijd niet minder leuk om naar te kijken, want het tempo en de geleverde strijd is van een hoog niveau.

Na 30 minuten is het rust en staat nog steeds de 0-0 stand op het bord. Hardinxveld zal in de tweede helft uit een ander vaatje moeten tappen om deze wedstrijd uit het vuur te slepen. In de rust wordt aangegeven dat het spel rustiger moet en dat de spanning van de benen af moet. Het baltempo moet omhoog, om de fysiek sterke tegenstander niet te geven wat ze willen: een wedstrijd met veel fysieke duels. Hardinxveld moet uit de duels blijven en de veldbezetting op orde houden.

Hardinxveld start de tweede helft beter dan de eerste helft. Het middenveld staat, ondanks een aantal slordige momentjes, wel beter en het tempo ligt iets hoger dan in de eerste helft. Waar in de eerste helft Dani een aantal keer gevonden werd, is het nu Kyan die aan de rechterkant twee keer gevonden wordt. De eerste keer wordt er een overtreding op hem gemaakt, maar de warrig leidende scheidsrechter kent geen vrije trap toe. De tweede keer is Kyan ook los, maar wordt hij ingehaald door de linksback van LRC. Kyan had de bal wellicht in een keer voor kunnen geven, maar hij kiest ervoor om een actie te maken. De actie is goed en in het strafschopgebied wordt hij licht vastgehouden. Kyan besluit door te gaan en de bal af te leggen. Helaas smoort het schot en is een corner het enige wat overblijft. Fenne trapt de corner en deze valt goed, maar niemand weet zijn hoofd er tegenaan te zetten.

Hardinxveld komt meer en meer in de wedstrijd en het geloof op een goede afloop neemt toe. Jonathan komt in het veld voor Kyan om zo iets meer diepgang te creëren op de rechterkant. Na een stevige overtreding op Koen, waar niet voor gefloten werd, worden Koen en Dani vervangen door Karsten en Jordi. Na een aanval over links is het Jordi die de bal krijgt en aan een dribbel begint. Hij wordt echter hard onderuit gehaald en de scheidsrechter kan niet anders dan de speler 5 minuten naar de kant sturen. De vrije trap levert niks op, maar Hardinxveld mag nu op zoek naar een doelpunt tegen 10 spelers van LRC. Hardinxveld dringt steeds meer aan en de goal hangt in de lucht. LRC komt er niet meer uit, maar de bal valt iedere keer net niet goed voor Hardinxveld. Salman werkt zich een slag in de rondte en verovert zelfs ballen op het middenveld, waarvoor complimenten. Voorin heeft hij het heel lastig tegen de fysiek gelijkwaardige tegenstander.

Karsten heeft door het wegsturen van de speler van LRC heel veel vrijheid en stoomt iedere keer door over de linkerkant. Met een aantal voorzetten probeert Hardinxveld gevaar te stichten, maar iedere keer valt de bal net verkeerd of zit er een voet van een LRC speler tussen. Nog een spannend moment aan de andere kant als Kai aan de linkerkant van het veld een overtreding maakt. De vrije trap wordt door LRC hoog ingeschoten en lijkt binnen te vallen, maar Maurice weet goed redding te brengen en Karsten weet het gevaar definitief te verijdelen. Hardinxveld houdt het tempo hoog en zoekt naar de verlossende treffer. LRC kraakt en piept, maar weet stand te houden. De bal komt bij Seth, die zichzelf met een individuele actie vrij speelt en uithaalt, maar het schot mist kracht en richting en de keeper kan de bal vangen. Niet veel later nog een schietkans voor Seth, ditmaal met nog meer vrijheid. Roy legt de bal keurig af op de rand van het strafschopgebied, maar ook nu mist het schot richting en snelheid.

Hardinxveld is gretig en wil deze wedstrijd over de streep trekken. Alex is heel gretig en gaat bij een ingooi ver mee naar voren. Achterin staat het hierdoor 1 op 1 en na balverlies van Hardinxveld is het een diepe bal van LRC die over de verdediging heen valt. De spits van LRC is los en niemand van Hardinxveld die kan corrigeren. Maurice is echter al gestart met uitkomen en weet op 35 meter van zijn goal met een ultieme sliding de spits van de bal af te houden. Dit is echt geweldig gekeept en hij bewijst nogmaals er te staan op de momenten dat het moet. Fenne doet het vervolgens ook heel goed door de bal net voor de voeten van een inlopende LRC speler door te tikken op Jonathan. Jonathan heeft ruimte en besluit te dribbelen. Hij ziet een muur van LRC spelers opdoemen en besluit de bal hoog het strafschopgebied in te brengen. Jordi is gestart met lopen en sprint richting de bal. De keeper van LRC komt ook uit, maar glijdt te ver door en mist de bal. Hij neemt Jordi mee in zijn val, maar Jordi is sneller op de been en weet de bal onder druk van een verdediger mee te nemen en met rechts het lege doel in te schuiven. Iedereen ontploft van vreugde. De spelers rennen naar elkaar toe en vieren als hecht team het doelpunt. De opluchting is zeer groot. Ook in de dug-out omhelzen de trainers en spelers elkaar. Het is de 58e minuut en Jordi heeft zojuist de 0-1 gemaakt, dit kan toch niet meer fout gaan? Het gaat ook niet meer fout, want na 62 minuten voetbal fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Hardinxveld viert feest en pakt drie hele belangrijke en zwaarbevochten punten. LRC staat met lege handen, maar heeft het Hardinxveld wel heel erg moeilijk gemaakt. Vorig jaar overkwam dit Hardinxveld ook vaak, dus we weten hoe het voelt. Nu zijn de rollen echter omgedraaid en heeft Hardinxveld de langste adem en het meeste doorzettingsvermogen. Het voelt heerlijk om op deze manier drie punten te pakken. Ze zijn zwaarbevochten, maar op basis van de tweede helft dik verdiend! Het feest wordt met elkaar gevierd en bij het verlaten van het veld kan de ploeg rekenen op een verdiend applaus van de ouders. Hard geknokt met elkaar en de volle buit gepakt. Aanstaande zaterdag is de volgende wedstrijd. Om 09:00 op het eigen complex aan de Sluisweg tegen De Alblas. Tot zaterdag!