Hardinxveld JO13-1 wervelt langs Sleeuwijk

1 - 7

Hardinxveld JO13-1

1e klasse 3

6 oktober 2018 11:00

Op deze zonnige zaterdagochtend kende Hardinxveld JO13-1 weinig moeite met het stug geachte Sleeuwijk. Niets was minder waar en binnen een tijdsbestek van 15 minuten was de wedstrijd gespeeld. Hardinxveld was heel even van slag na de aansluitingstreffer van Sleeuwijk, maar kwam in de rest van de wedstrijd nauwelijks meer in de problemen.

Al na 3 minuten lag de bal in het net. Seth brak na goed drukzetten van Salman door op links en gaf de bal terug op rand zestien. Salman nam aan en haalde verwoestend uit. De bal verdween in de rechterbovenhoek en er kon al snel gejuichd worden. Niet veel later is het Fenne die de ruimte goed klein maakt en de bal na balverlies van Sleeuwijk in een keer op Salman speelt. Salman houdt de bal even vast en weet vervolgens met een bekeken passje Seth te bereiken. Seth dribbelt het strafschopgebied in en schuift de bal tergend langzaam langs de keeper. Langs de kant houdt iedereen zijn hart vast, want de bal heeft wel erg weinig snelheid. Toch rolt hij uiteindelijk over de lijn in de linkeronderhoek. Binnen 10 minuten staat Hardinxveld op een 2-0 voorsprong in deze vooraf lastig geachte uitwedstrijd. Niemand is vergeten dat er in de voorbereiding tijdens het Leen Stam Toernooi nog van Sleeuwijk werd verloren.

Vlak na de 2-0 krijgt Salman een opgelegde kans op 3-0, maar hij schuift de bal oog in oog met de uitgekomen keeper net langs de verkeerde kant van de paal. Vervolgens komt Sleeuwijk iets beter in de wedstrijd, maar de verdediging van Hardinxveld geeft geen krimp. De buitenspelers worden volledig uit de wedstrijd gevoetbald door Alex en Koen. En ook de spits van Sleeuwijk wordt gek van Kai die de spits geen meter ruimte geeft. Harm loopt als een ouderwetse stofzuiger alle gaatjes dicht. Hardinxveld is in de opbouw en Sleeuwijk zet druk op het centrum van Hardinxveld. Harm speelt de bal terug op Maurice, maar de bal is iets te kort. Harm houdt de gretige spits van Sleeuwijk af terwijl Maurice de bal een trap naar voren geeft. De spits gaat, wetende dat hij de bal niet meer kan halen, liggen en fopt op deze manier de scheidsrechter. Deze wijst resoluut naar de stip, tot ongeloof van alle Hardinxvelders. Sleeuwijk pakt dit cadeautje uit en schiet de strafschop overtuigend binnen: 2-1.

Na deze strafschop is Hardinxveld het een beetje kwijt en is het spel onrustig. Ballen worden blind naar voren gespeeld. Dat is zonde, want de ploeg bezit over technisch vaardige spelers die ook in de kleine ruimte elkaar weten te vinden. In deze fase weet Hardinxveld geen uitgespeelde mogelijkheden te creëren en schuift Sleeuwijk steeds een beetje op. Er volgen een paar corners voor Sleeuwijk, maar deze leveren geen gevaar op. Niet veel later weet Hardinxveld toch de ruimte te vinden en is het Salman die richting het doel sprint. Binnen het strafschopgebied wordt hij echter gevloerd en ook nu is de scheidsrechter onverbiddelijk. Hij wijst naar de stip en Seth neemt plaats achter de bal. Hij schiet de bal overtuigend binnen en de marge is weer uitgebreid naar twee. Een tegenvaller is het uitvallen van Harm, nadat een speler hard op zijn tenen terecht is gekomen. Stan neemt zijn plaats in en vormt nu samen met Kai het centrale duo. Na deze goal lijkt het vertrouwen bij Hardinxveld terug te keren en Sleeuwijk wordt bij vlagen zoek gespeeld. Wat Sleeuwijk ook doet, inzakken of hoog druk zetten, Hardinxveld weet in deze fase de ruimtes te vinden. Seth ontvang de bal aan de linkerkant en weet met een soepele kapbeweging zichzelf vrij te spelen en steekt de bal in de diepte op Salman. Salman is volledig los, omspeelt de keeper en kan heel beheerst de 4-1 binnenlopen. Niet veel later is het weer Seth met een bal in de diepte. Zowel Salman als Kyan zijn in de diepte aanspeelbaar. Salman is eerder bij de bal en weet met een bekeken schot de keeper te passeren. Na een paar minuten fluit de scheidsrechter voor de rust en zoekt Hardinxveld met een 5-1 voorsprong de kleedkamer op.

Er zijn weinig negatieve punten te benoemen in de rust. De onrustige fase vlak na de tegengoal wordt wel als verbeterpunt aangehaald. Na de limonade wordt de weg richting veld weer afgelegd.

Vlak na de rust komt Karsten in de ploeg voor Alex, die voorafgaand aan de wedstrijd wat klachten had. Er wordt bij vlagen weer prima gecombineerd. Sleeuwijk lijkt iets behoudender te spelen dan voor de rust het geval was. De bal belandt voor de voeten van Kyan die hem in een keer over de laatste linie heen lepelt. Salman is inmiddels gestart met lopen en weet drie verdedigers van zich af te houden om vervolgens knap met links binnen te schieten. Vijf minuten na rust wordt de voorsprong dus nog verder uitgebreid. Hardinxveld neemt nu ook gas terug en laat de bal aan Sleeuwijk. Sleeuwijk weet niet wat het met dit balbezit moet en de centrale verdediger kan, door toedoen van Hardinxveld, alleen de lange bal spelen. Achterin en op het middenveld wordt echter ieder kopduel geworden. Roy en Fenne vormen een blok op het middenveld en weten het grootste gevaar iedere keer te verijdelen.

Dani en Jonathan komen in de ploeg voor de moegestreden Jordi en Salman. Compliment voor Jordi die in het verleden nogal eens vanaf de kant ‘Omschakelen!’ moest horen, maar dit tijdens deze wedstrijd zelf perfect invulde. Dani en Jonathan brengen nieuwe energie voorin en zijn ook een ware plaag voor de verdedigers van Sleeuwijk. Dani flitst op de linkerkant iedere keer zijn tegenstander voorbij. Helaas komen de voorzetten net niet aan of is de bezetting voor het doel onvoldoende. Na een snelle uitbraak komt de bal voor de voeten van Jonathan en deze geeft het balletje perfect in de loop mee. Seth weet met dit buitenkansje wel raadt en rond beheerst af: 7-1.

Jordi komt terug in de ploeg voor Seth en Harm lost Kai afHardinxveld loert op balverlies van Sleeuwijk en de omschakeling om de score nog verder uit te breiden. Op links is er een combinatie en Dani speelt de bal naar binnen op Kyan. Die laat zien over een mooie trap te beschikken en schiet de bal richting de verre hoek. De fijne trap wordt helaas niet beloond, want de bal spat uiteen op de paal. In de rebound kan Jordi vervolgens schieten, maar de keeper van Sleeuwijk redt knap. De bal rolt vervolgens richting de doellijn en Jonathan komt op volle snelheid aangesprint om de bal het laatste zetje te geven. Hij raakt de bal onder druk van een verdediger echter verkeerd en de bal rolt voor het doel langs.

Dit is het laaste wapenfeit van Hardinxveld en Sleeuwijk deelt nog een paar speldenprikjes uit. Maurice is iedere keer scherp en weet een aantal voorzetten en hachelijke momenten voor het doel onschadelijk te maken. De scheidsrechter fluit na een aantal minuten voor het einde van de wedstrijd. Na het schudden van de handen is er in het kader van ‘De week van de scheidsrechter’ nog een spontaan applaus voor de scheidsrechter. Respect voor alle scheidsrechters die zich week in week uit vrijwillig inzetten en het jeugdvoetbal mogelijk maken. De overwinning wordt weer met elkaar gevierd. Een lastige uitwedstrijd wordt in winst omgezet. Aanstaande zaterdag wacht Drechtstreek, een niet te onderschatten tegenstander. De wedstrijd is om 09:30 op het eigen complex aan de Sluisweg. Alle support is welkom. Tot zaterdag!