50'

1e klasse 3

13 oktober 2018 9:30

Onbekend

Hardinxveld JO13-1 had het in de eerste helft lastig met het georganiseerde en fel startende Drechtstreek. Na de rust liet Hardinxveld niks heel van Drechtstreek en werd de score razendsnel uitgebouwd.

Onder het genot van een heerlijk nazomerzonnetje werd er voor aanvang van de wedstrijd de teamfoto gemaakt. Hardinxveld JO13-1 loopt er dit jaar verzorgd en warmpjes bij met wedstrijdshirts van Kunuku Aqua Resorts, trainingspakken van BWaste en gloednieuwe tassen van advies- en detacheringsbureau Advizo B.V. Via deze weg wil ik alle sponsoren hartelijk bedanken voor het kleden van onze talenten.

Om 9:30 werd er onder leiding van scheidsrechter De Ruijter afgetrapt voor de eerste helft. Bij andere verenigingen worden dit soort wedstrijden tegenwoordig afgewerkt op het vierde en vijfde veld, maar bij Hardinxveld mogen de talenten nog steeds op het eerste veld hun wedstrijden afwerken. Ook nu lag het veld er weer keurig gemaaid bij. Op deze ondergrond mochten Hardinxveld en Drechtstreek de degens gaan kruisen.

In het begin van de wedstrijd heeft Hardinxveld moeite met het stug verdedigende Drechtstreek. Vooraf is er al gewaarschuwd voor een tegenstander die alle duels zeer fel in zal gaan en met hard werken een goed resultaat wil behalen. Hardinxveld lijkt onder de indruk van de felheid van Drechtstreek en komt in deze fase niet aan voetballen toe. Er is geen rust en ballen worden iedere keer ingeleverd. Drechtstreek dringt aan en weet op het middenveld vaak de vrije man te vinden. Hardinxveld is niet scherp, staat op het middenveld verdedigend op te grote afstand te dekken en Drechtstreek weet hier van te profiteren. Gelukkig staat het achterin goed en wordt er een hoop gecorrigeerd. De buitenspelers worden weer vakkundig uit de wedstrijd gespeeld door Alex en Karsten. Kai speelt weer een puike wedstrijd tegen de spits van Drechtstreek. Als spits wordt je er gek van, want Kai geeft geen centimeter ruimte weg.

Na tien minuten spelen is de eerste kans van de wedstrijd wel direct een enorme voor Hardinxveld. Een magisch moment van Seth, die de bal uit de lucht haalt, kort draait en over de laatste linie heen lobt. Salman is gestart met lopen en is volledig los. Hij blijft zeer rustig en ziet het doel steeds dichterbij komen. Op het moment dat hij wil schieten stuit de bal echter op en hij maait onder de bal door. De bal hobbelt over de achterlijn. Dit had de 1-0 moeten zijn, maar het mocht helaas niet zo zijn. Hardinxveld begint langzamerhand wel meer veldoverwicht te krijgen. Stan en Roy krijgen het middenveld steeds steviger in handen en staan verdedigend nu ook beter. Roy is verantwoordelijk geworden voor de ‘10’ van Drechtstreek, waardoor Seth en Stan allebei verder vooruit komen te spelen.

Na 16 minuten spelen is er een vrije trap aan de rechterkant van het veld. Seth neemt plaats achter de bal en slingert hem het strafschopgebied in. Hier caramboleert de bal via een speler van Drechtstreek in de linkerhoek. De keeper is kansloos en Hardinxveld pakt de 1-0 voorsprong. Vervolgens gaat het hard. Jonathan krijgt de bal op rechts aangespeeld en steekt de bal in de diepte op Salman. Deze is weer volledig los en weet dit keer wel het net te laten bollen: 2-0. Hardinxveld speel in deze eerste helft helemaal niet geweldig, maar komt wel op een 2-0 voorsprong. Een ding dient weer gezegd te worden, wat Drechtstreek ook probeert, kansen worden er door Hardinxveld niet weggegeven.

Een paar minuten later is het Stan, die zijn rol op het middenveld gedurende de wedstrijd steeds beter in ging vullen, met een solo. Hij dribbelt het strafschopgebied in en wordt vervolgens aangetikt door een verdediger van Drechtstreek. De goed leidende scheidsrechter, die lekker door liet voetballen, kan nu niet anders dan de bal op de stip leggen. Seth neemt plaats achter de bal en schiet hem koel en laag in de rechterhoek. De marge is inmiddels 3 doelpunten. In het restant van de eerste helft golft het spel nog op en neer, maar grote kansen worden en door beide ploegen niet gecreëerd. Een paar minuten voor rust moet Salman zich laten vervangen vanwege een blessure. Kyan neemt zijn plek in de spits in.

Hardinxveld speelt zijn minste helft van het seizoen, maar leidt wel met 3-0. In de rust wordt aangegeven dat het spel rustiger moet worden. Laat het balletje gewoon van voet naar voet gaan en zorg dat Drechtstreek op deze manier uit elkaar gespeeld wordt. Drechtstreek houdt de ruimtes goed klein, dus zal het baltempo omhoog moeten.

De tweede helft wordt afgetrapt en Hardinxveld lijkt als herboren. In de eerste minuut na rust gaat het balletje zeer snel van voet naar voet en van links naar rechts. Na een mooie aanval draait Dani, die in mijn ogen een van zijn beste wedstrijden speelde, de bal met links het strafschopgebied in. Drechtstreek weet het eerste gevaar te voorkomen, maar Alex is inmiddels opgekomen en neemt de afgeslagen bal met rechts in een keer op de pantoffel. De bal ploft met hoge snelheid in de linkerbenedenhoek en de stand wordt uitgebreid naar 4-0. Iedereen is blij voor Alex, die als rechtsback niet heel vaak een doelpunt maakt. De ploeg krijgt vleugels en een minuut later is het alweer raak. Kyan, die uitstekend speelde als spits, steekt de bal op de diep lopende Dani. Dani laat de verdedigers zijn hielen zien en speelt met links af op Seth, die snel is meegelopen. Seth neemt de bal mee en schiet uit de draai knap in de verre hoek. Een 5-0 stand, twee minuten na rust. De ploeg heeft blijkbaar heel goed geluisterd in de rust, of de krachten in de eerste helft gespaard.

Het feest is nog niet voorbij, want drie minuten later is het weer raak. De bal belandt na een gesmoorde volley van Roy voor de voeten van Kyan. Hij kapt en schiet met links, maar de keeper weet redding te brengen. Gelukkig is Jonathan scherp en weet hij de rebound te benutten: 6-0!
Vervolgens volgen er drie wissels. Koen komt in de ploeg voor Alex, Fenne komt in de ploeg voor Stan en Jordi lost Jonathan af.

Weer drie minuten later een combinatie tussen Roy en Seth op het middenveld. Seth begint een solo en weet drie man te passeren. De hoek is te klein om zelf te schieten, maar hij behoudt het overzicht en legt de bal af op Kyan die de bal met een strakke trap achter de keeper weet te schieten. De 7-0 stand is niet eens geflatteerd, want na rust speelt Hardinxveld als herboren. Ook de wissels pakken goed uit en Koen flitst als vanouds over de rechterkant, waar ook Jordi met zijn korte en snelle bewegingen zijn tegenstander dol draait. Fenne pakt het ook prima op en staat heel vaak goed gepositioneerd. Op deze manier komt Drechtstreek niet van eigen helft af. Hardinxveld blijft de bovenliggende partij en blijft kansjes creëren. In deze fase weten de spelers het net echter niet te vinden. Halverwege de tweede helft wordt de bal op de helft van Hardinxveld veroverd. Via een snelle combinatie op het middenveld wordt Kyan gevonden, die ruimte krijgt om aan te nemen en te draaien. Hij steekt de bal knap met links op Dani, die nog een hele afstand naar het doel af heeft te leggen. Hij ontwijkt een uitgestoken been en loopt door naar het strafschopgebied waar hij nog een tegenstander tegen komt, hij dreigt naar binnen om vervolgens buitenom te gaan en met links strak in de benedenhoek af te ronden. Weer een prachtige goal en een 8-0 voorsprong. Zowel het voorbereidende werk van Kyan als de actie van Dani mag er zijn. Na de aftrap van Drechtstreek is het Hardinxveld dat meteen druk zet op de helft van Drechtstreek. Seth verovert de bal en begint aan een knappe solo. Hij dribbelt het strafschopgebied in en legt af op Jordi. Die schiet de bal tegen een verdediger aan, maar de bal smoort in het doelgebied. Jordi is scherper en feller dan zijn tegenstanders en prikt de bal alsnog in het net. Hij brengt de stand op 9-0.

Vervolgens wordt er nog doorgewisseld en verlaten Karsten, Roy en Seth het veld. Voor hen in de plaats komen Alex, Stan en Jonathan. Roy geeft de aanvoerdersband aan Fenne. Hardinxveld blijft zoeken naar een volgende treffer en krijgt hier ook nog een paar mogelijkheden voor, maar de scherpte is er door de vermoeidheid wel vanaf. Kyan krijgt nog een mogelijkheid, maar hij schiet te gehaast waardoor een tegenstander het schot kan blokken. Drechtstreek dringt nog aan en is tweemaal dichtbij een treffer. De eerste keer weet Maurice heel goed redding te brengen en de tweede keer haalt Alex vanuit een hoekschop de bal van de lijn. Niet veel later fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Hierdoor wordt weer de 0 gehouden en dit is ook een hele knappe prestatie. Voor een keeper is het tijdens zo’n wedstrijd lastig om de concentratie vast te houden, maar Maurice stond er op het moment dat het moest.

Hardinxveld wint met 9-0 van Drechtstreek en dit wordt met elkaar gevierd. Een hele knappe prestatie met prachtig voetbal in de tweede helft. Dit was een echte teamprestatie waarbij doelpunten aan elkaar werden gegund en iedereen bereid was om voor elkaar te werken. Met deze instelling en met het behouden van de focus kan het wel eens een heel mooi seizoen gaan worden.

Aanstaande zaterdag staat de tweede bekerronde op het programma. Om 9:45 wordt er op het eigen complex aan de Sluisweg afgetrapt tegen Sliedrecht JO13-2. Een ploeg die goed draait in de 2e klasse. Hopelijk kan Hardinxveld ook tegen deze ploeg de juiste focus en instelling opbrengen, want geen enkele ploeg mag onderschat worden, dat bleek vandaag uit de eerste helft. Tot volgende week zaterdag!