59'
Assist: Kyan Vlot

1e klasse 3

24 november 2018 9:00

IFC bleek afgelopen zaterdag een taaie tegenstander, mede door toedoen van Hardinxveld zelf. Het goede spel van de eerste 10 minuten werd niet doorgetrokken en IFC beet zich vast in de wedstrijd. Uiteindelijk wist Hardinxveld de overwinning over de streep te trekken en mag het zich door het puntverlies van concurrent EBOH officieus kampioen van deze najaarscompetitie noemen.

Hardinxveld begon zeer goed aan de wedstrijd. De ploeg was fel, zette IFC goed vast en liet in de eerste 12 minuten van de wedstrijd het beste spel van de hele competitie zien. De bal ging zeer snel van voet naar voet en de combinaties waren om van te smullen. Jordi en Salman waren in de eerste minuten al zeer dicht bij een doelpunt, maar de bal liet het net niet bollen.

Na 7 minuten spelen is er de beloning voor Hardinxveld. Op links is er een vlotte combinatie en Kyan ontvangt de bal aan de buitenkant. Hij zet hem met links in een keer voor, maar de verdediger van IFC kan de bal uitverdedigen. Fenne vangt de afvallende bal op een meter of 25 van het doel op en besluit om in een keer te schieten. Ze doet dit met veel gevoel en de bal suist over de verdediging en keeper heen om vervolgens hoog binnen te vallen. De voorsprong is een feit en is volledig terecht.

De aanvalsdrift van Hardinxveld is niet afgenomen, want een aantal minuten later is het alweer raak. Roy komt goed voor zijn directe tegenstander en tikt de bal op Jordi die de bal ook snel doorspeelt op Salman. Salman loopt een paar meter door en weet de bal vervolgens met links in de verre hoek te plaatsen: 2-0! Het zeer goede spel wordt beloond met twee mooie doelpunten.

Een paar minuten later is er een klein kantelpunt in de wedstrijd. Achterin wordt de bal zeer slordig verspeeld en de spits van IFC kan ongehinderd richting Maurice lopen en de bal binnenschieten. De tegengoal komt redelijk hard aan, want IFC had tot dat moment geen kans gecreëerd. Na de tegengoal heeft Hardinxveld het een stuk lastig met IFC, voornamelijk door eigen toedoen. De rust wordt niet meer bewaard en de bal wordt te snel lang gespeeld. Hierdoor komen Roy, Fenne en Seth weinig in het spel voor. Toch is er nog een tweetal enorme kansen te noteren. De eerste kans ontstaat via een combinatie aan de rechterkant. Koen wordt hard neergehaald, maar de scheidsrechter besluit door te laten spelen. Koen moet zich hierna laten vervangen door Karsten. Jordi komt in balbezit en heeft een versnelling in huis. Hij geeft de bal hoog voor en Kyan kan de bal bij de tweede paal met links inschieten, maar de bal is te lastig en Kyan kan hem niet voldoende richting geven. Niet veel later kan Harm uit een hoekschop de 3-1 maken, maar hij bukt op het moment dat de bal zijn richting op komt. Niet veel later fluit de scheidsrechter voor de rust.

Er is in de rust voldoende te bespreken. Hardinxveld speelde in de eerste 12 minuten misschien wel het beste spel van de hele eerste seizoenshelft, maar kon na de tegengoal niet de rust bewaren. Toch waren er wel een aantal kansen te noteren en wist IFC verder ook geen enkel gevaar te stichten. De tweede helft zal toch een stuk beter moeten om geen punten te verspelen. IFC blijkt namelijk een stugge tegenstander te zijn.

De tweede helft begint aan de kant van Hardinxveld weer onwennig. IFC wordt sterker in de duels en gaat daarnaast ook zeer fysiek spelen. Overtredingen nadat de bal al weg is komen steeds meer voor. IFC probeert Hardinxveld op deze manier uit hun spel te halen. Dat lukt aanvankelijk aardig, maar Hardinxveld geeft achterin niks weg. Na tien minuten spelen in de tweede helft komt Hardinxveld weer beter in de wedstrijd. Stan is inmiddels in het veld gekomen voor Kai en brengt wat extra gif en felheid in de ploeg. Salman kan na een misser van de verdediger op de keeper van IFC af lopen. Hij besluit echter snel te schieten en de keeper kan met zijn voet redding brengen. De rebound is voor Kyan, die het met een bekeken schot probeert. Helaas spat zijn bal uiteen op de lat. De bal komt terug het veld in en Seth zet zijn hoofd tegen de bal. De uitstekend spelende keeper van IFC weet zijn inzet echter van de lijn te halen. Dit had de 3-1 moeten zijn, maar Hardinxveld krijgt de bal er niet in.

De daaropvolgende corner is echter wel raak. Na een mooie indraaiende voorzet is het Jordi die kan koppen, maar zijn inzet gered ziet worden door de keeper. In de rebound kopt Jordi de bal vervolgens onbedoeld door naar Harm. Harm zet zijn voet tegen de bal en schiet de bal hoog het doel in. De keeper is nu kansloos en Hardinxveld brengt de marge naar twee doelpunten. Jonathan komt vervolgens in het veld voor Kyan.

De verwachting is dat IFC op zoek gaat naar de aansluitingstreffer, maar het kan en doet niets anders dan tegenhouden. Hierdoor blijven de ruimtes klein, zeker aangezien IFC in een 5-3-2 opstelling blijft spelen. IFC blijft zeer fysiek spelen en hierdoor ligt het spel vaak stil. Regelmatig speelt IFC op het randje, maar de verder goed leidende scheidsrechter doet er helaas weinig aan of ziet de gemene overtredingen simpelweg niet. Hardinxveld blijft zoeken naar de definitieve beslissing in de wedstrijd. Jordi wordt nog een keer onterecht teruggefloten voor buitenspel en ziet zijn doelpunt daardoor afgekeurd worden. Vlak daarna lost Kyan Jordi af en komt Koen terug in het veld voor Alex.

De wedstrijd zit er bijna op, maar Hardinxveld blijft zoeken naar een doelpunt. Deze komt er een paar minuten voor tijd uiteindelijk ook. IFC bouwt van achteruit op, maar Hardinxveld zet de boel goed vast. Kyan wint zijn duel en ziet vanuit zijn ooghoek Seth doorlopen. Met een bekeken hakje legt hij de bal klaar voor Seth die met een korte dribbel oog in oog komt met de keeper en de bal beheerst met links in de kruising schiet. Niet veel later fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en Hardinxveld mag weer 3 punten bijschrijven aan het puntentotaal. Bij winst zou Hardinxveld JO13-1 volgende week kampioen kunnen worden en de overwinning wordt daarom uitgebreid gevierd.

Na afloop blijkt dat EBOH heeft verloren van Virtus en daardoor definitief geen kans meer maakt op het kampioenschap. Door de winst van LRC heeft deze ploeg theoretisch nog wel een kans om najaarskampioen te worden, maar het doelsaldo van Hardinxveld is veel beter, namelijk +46 tegen +12. Hierdoor mag Hardinxveld zich officieus najaarskampioen noemen. Aanstaande zaterdag kan Hardinxveld het kampioenschap officieel maken door uit bij Pelikaan punten te pakken. Hopelijk kunnen we dit goede nieuws vermelden in het volgende verslag.