75'
80'

Groep 1 1

16 december 2017 10:30

Vandaag de laatste wedstrijd voor de winterstop? De laatste wedstrijd in 2017? De laatste wedstrijd in de beker? Er staan geen competitiewedstrijden meer op het programma, maar wel zijn er met VVAC, Sleeuwijk en Kozakken boys plannen om een wintercompetitie te spelen en zou er volgende week nog een wedstrijd gespeeld gaan worden? Dat is nog niet duidelijk. Wat wel duidelijk is dat vandaag aan het eind van de bekerwedstrijd tegen Stedoco duidelijk is of het de laatste wedstrijd in de beker is. Stedoco heeft een reputatie in de regio. Het heeft een academie voor dames en meisjesvoetbal. Dat houdt in dat getalenteerde meisjes en meiden uit de regio worden gehaald om bij Stedoco in het kleine Hoornaar te komen spelen. Kortom Stedoco was de favoriet in deze wedstrijd. En Hardinxveld? Hoe was het daar mee gesteld? Er waren twee heugelijke feiten te melden. Ten eerste de terugkeer van coach Robert Paul op de bank. Hij is nog niet volledig hersteld, maar langzaam gaat de lijn van herstel omhoog. Met de scooter en zoon Sem achterop kwam hij naar de wedstrijd en coachte weer gedreven langs de lijn. Goed om te zien! Ten tweede dat Kirsten na een langdurige blessure weer fit is om te spelen. Daar tegenover stond de afwezigheid van Ashley en de zieke Senna. De laatste was niet volledig fit, maar wel aanwezig om de ploeg te steunen. Noa is licht geblesseerd en begon daarom op de bank. Met twaalf speelsters moest het vandaag gebeuren en doordat Noa op de bank begon, moesten Joey en Robert Paul weer wat schuiven in de laatste linie. Silke is multifunctioneel en speelde de laatste wedstrijden steeds op een andere positie. Vandaag speelde ze linksback. Ze kreeg in de laatste linie gezelschap van Esther, Quinty en Dylana. Onder de lat stond Lara, want Britt hield Senna gezelschap als supporter van het team. Op het middenveld acteerden Indy, Anouk en Bo. Voorin speelden Savita, Kirsten en Estelle. Bij het opstellen van de ploegen voor het begin van de wedstrijd bleek al dat er bij Stedoco al een aantal jonge en kleine meiden spelen. Er was een grote variatie in lengte en postuur. De aanvoerder van Stedoco stak ruim boven de rest uit en voor de aftrap hadden de speelsters het over de lengte van Lara en fluisterden ze al over “hoge ballen”. Al snel na de aftrap werden de krachtsverhoudingen tussen de twee teams duidelijk. Alle speelsters van Stedoco zijn technisch vaardig en hebben daardoor rust aan de bal. Ze passeren makkelijk en combineren simpel. Tactisch staat de ploeg goed en de bal gaat rustig rond. En als het nodig is worden de duels fel en fanatiek aangegaan. Als het nodig is op het randje. Dat hebben niet alle speelsters van Hardinxveld. De ploeg moet het hebben van hard werken. En dat deed de ploeg. Technisch en tactisch waren ze de mindere. Door de inzet en doordat het verdedigend goed staat geeft de ploeg weinig kansen weg. Stedoco had wel een overwicht, maar echt grote kansen kreeg de ploeg niet en gevaarlijk kon de ploeg niet worden. Hardinxveld hanteerde weer veelvuldig de lange bal en kwam weinig aan voetballen en aanvallen toe. Estelle, Kirsten en Savita konden niet door de sterke defensie van Stedoco breken. Na ongeveer tien minuten kwam Stedoco toch op voorsprong. De sterke aanvoerder kreeg de bal net buiten de zestien, speelde zich vrij en met een traag hoge geplaatste bal scoorde zij de 0-1. Na deze tegentreffer hield Hardinxveld goed stand. Lara keepte prima en Silke had haar tegenstander in de zak. De rechtsbuiten van Stedoco kwam niet aan de bal. In de loop van de eerste helft zetten Robert Paul en Joey het tactisch om. Quinty schoof door naar het middenveld en ging op de grote aanvoerder spelen. Achterin ging Hardinxveld één tegen één spelen. Dat brengt risico’s met zich mee, maar Dylana deed dat zeer goed. Ze speelde een erg sterke wedstrijd en was haar op het randje van buitenspel spelende spits de baas. De spits kon ook niet gevaarlijk worden. Hardinxveld loerde op uitvallen en hoopte op een uitbraak via Estelle of Kirsten. Er kwam zo’n grote kans voor Kirsten die na een lange diepe bal de bal net eerder bereikte dan de sterke laatste vrouw en de keepster. De bal werd toch net gekeerd door de goalie van Stedoco.  In de loop van de tweede helft scoorde Stedoco de 0-2. Een kleine middenvelder kwam slim uit de rug van Savita, werd op maat aangespeeld en met een slim tikje werd de uitkomende Lara gepasseerd. De bal rolde langzaam in het doel. Met deze stand brak de rust aan.

In de tweede helft ging Stedoco nog meer druk naar voren zetten. De sterke en snelle laatste vrouw schoof door naar het middenveld en ging achter de spits spelen. Hardinxveld bleef gedurfd één tegen één spelen. Hardinxveld verweerde zich prima en speelde met veel inzet. Stedoco werd nu gevaarlijk door het centrum. De Hardinxvelders hadden soms te veel ontzag voor de tegenstander en verloren daardoor de bal, want de meiden van Stedoco trekken hun been niet terug. Er ontstonden hectische situaties in het strafschopgebied en door ongelukkig van richting veranderde ballen liep de score op naar 0-4. Hardinxveld ontbeerde een beetje geluk vandaag. Het kwam in de twee helft meer aan aanvallen toe. Kirsten en Estelle waren af en toe dreigend. Savita verzorgde met een paar voorzetten voor wat dreiging voor het doel en de ploeg kreeg een paar corners, waar wat kleine kansjes uit voortkwamen. In de laatste tien minuten werd de eer gered. Na een overtreding op het middenveld door Stedoco kreeg Hardinxveld een vrije trap. Quinty plaatste de bal hoog voor het doel. De keepster verwerkte de hoge bal slecht en de bal viel voor de voeten van Kirsten die attent binnen tikte: 1-4. Niet veel later volgde de mooiste goal van de wedstrijd en misschien wel van de eerste helft van dit seizoen. Na een afgeslagen aanval kwam de bal voor de voeten van Quinty en die knalde de bal als een streep in de kruising. Een prachtige goal! En de stand was weer een beetje dragelijker: 2-4. Het was jammer dat Stedoco in de laatste minuut met weer wat geluk de 2-5 kon binnenschuiven. Ook was er nog een niet slim en heftig reagerende speelster van Stedoco met geel naar de kant gestuurd. Zo gebeurde er veel in de slotfase. Hardinxveld had dus inderdaad de laatste bekerwedstrijd gespeeld. Het bekeravontuur is ten einde. Maar of het de laatste wedstrijd in 2017 is geweest zullen we volgende week pas weten. Voor nu iedereen al vast fijne feestdagen en een gezellige jaarwisseling toegewenst!