Marco Timmer (afstandschot)
Marco Timmer (schot)

Mannen, 3, 3e klasse E

17 februari 2018 15:00

GIESSENBURG- Op een zonovergoten sportpark Peursum heeft het derde elftal van de zaterdag met 0-3 weten te winnen van het altijd lastige Peursum 2. In een goede wedstrijd werd de wedstrijd in de tweede helft beslist en lijkt er nog van alles mogelijk in deze competitie.

Na een goede twee maanden trainen, een "trainingskamp" en een oefenduel in de benen mochten de mannen van het derde deze zaterdagmiddag aantreden in Giessenburg. Een duel dat al voor de winterstop gespeeld had moeten worden maar destijds zijn doorgang niet kon vinden. Met het inhalen van deze speelronde in de competitie zouden alle ploegen spelend in de 3e klasse E op een gelijk aantal gespeelde wedstrijden komen en zo zou de balans opgemaakt kunnen worden voor de tweede seizoenshelft.

Met het terugkeren van een aantal vaste waardes in de selectie en met de steeds beter op elkaar ingespeelde selectie had het derde doordeweeks al even wedstrijdritme op kunnen doen tegen het verkapte tweede elftal van v.v. Noordeloos. Met een 2-4 overwinning op zak en goed spel werd er door de technische staf en de selectie met vertrouwen afgereisd naar Giessenburg.

Hardinxveld begon in dezelfde formatie als afgelopen dinsdag in en tegen Noordeloos. Weliswaar andere namen op verschillende positites maar een ieder zijn taken waren duidelijk. De openingsfase van de wedstrijd was van beide kanten rommelig. Veel balverlies aan beide kanten en Hardinxveld dat de bal niet in de ploeg kon houden. Alsof de winterstop voor beide ploegen te lang had geduurd. Weinig uitgespeelde kansen aan de kant van Hardinxveld  daar waar Thom een aantal keer goed zijn mannetje stond wanneer Peursum een gaatje in de Hardinxveldse defensie vond.  Naarmate de eerste helft vorderde kwam Hardinxveld steeds meer aan voetballen toe maar dit leidde niet tot uitgespeelde kansen. De kansen die er wel waren kwamen uit standaarsituaties.

In de rust bemoedigende woorden van de coach en het vertrouwen dat er deze middag wat te halen viel in Giessenburg. Hardinxveld begon weer scherp en begon meer kansen te krijgen. En dat resulteerde na een kleine tien minuten spelen tot de verdiende openingstreffer van Hardinxveld. Na een goede opbouw over verschillende schijven van Hardinxveld kwam de bal terecht bij de wederom hard werkende Frank die de bal net over de middenlijn wist te controleren. Met een goede steekbal zette hij de tweede spits van de middag Rik geheel vrij in een 1-op-1 situatie met de Peursumse goalie. Rik bleef koel en schoot de bal langs de keeper tegen het netje!

Na deze goal trok nam Hardinxveld het spel in handen en bleef het vooruit gaan op zoek naar de tweede en hoogstwaarschijnlijk beslissende goal en werd de thuisploeg bijna niet meer gevaarlijk. De tijd verstreek en de tweede goal leek niet gaan vallen. Na een tactische wissel waarbij Rik werd gewisseld voor de van een blessure terugkerende Leon, kwam Marco in de spits naast Frank te spelen.

Wat er toen gebeurde is geschiedenis. De omzetting was nog maar zet verwerkt door beide ploegen of Marco liet zien binnen "no-time" te kunnen switchen van mandekker tot goaltjesdief. Hij bedacht zich dan ook geen moment toen hij de bal op zo'n dertig meter van de goal in voeten kreeg en meteen zag dat de keeper van Peursum te ver voor zijn goal stond. Met een zuivere trap over alles en iedereen van Peursum heen viel de bal tegen het netje. 2-0 en de wedstrijd leek beslist!

Marco had de smaak te pakken en wist een aantal minuten voor het verstrijken van de volle negentig minuten nog een keer het net te vinden met een diagonaal schot in de verre hoek!

Een goede partij voetbal van de mannen van het derde en een verdiende overwinning. Na deze wedstrijd blijkt dat we "maar" zes punten achterstaan op de koploper en er dus met nog een half competiteprogramma blijkt er nog van alles mogelijk! Aanstaande zaterdag de eerstvolgende pot thuis tegen L.R.C.