IFC 2

Jordi Schut (intikker)

Mannen, 3, 3e klasse E

28 oktober 2017 14:30

HARDINXVELD GIESSENDAM-Het derde is er afgelopen zaterdagmiddag niet in geslaagd om de koploper te verslaan en de koppositie van de competitie over te nemen. Na het een uitstekende eerste helft, werd de wedstrijd in de tweede helft uit handen gegeven en vertrok I.F.C. met de volle drie punten.

Na de dramatische pot bekervoetbal vorige week tegen het ervaren vijfde elftal van V.V.G.Z. kon het afgelopen zaterdagmiddag alleen maar beter gaan. Dat moest ook want deze week stond de eerste echte topper te noteren. De thuiswedstrijd tegen de huidige koploper van deze competitie; I.F.C. Een wedstrijd met grote belangen want bij winst zou deze koppositie,afhankelijk van andere uitslagen het derde de koppositie opleveren. Het doel was dus duidelijk...

Hardinxveld begon goed aan de wedstrijd en was ten opzichte van vorige wedstrijd goed versterkt met terugkerende en debuterende krachten. Dat het doel voor iedereen duidelijk was deze middag was goed te zien binnen de lijnen. Beide ploegen begonnen goed en geconcentreerd aan de wedstrijd en de toeschouwers konden zich opmaken voor een leuke wedstrijd tussen twee ploegen die wilde voetballen.

Na een kleine tien minuten spelen was de eerste kans van de wedstrijd voor Hardinxveld maar het schot van Jordi was niet zuiver genoeg. Dit was de start van een klein offensief vanuit Hardinxveldse kant maar de daaropvolgende kansen voor Erik en Guido missten precisie of werden goed geneutraliseerd door de I.F.C. defensie.

Daar waar Hardinxveld op zoek ging naar de vroege voorsprong werden de gasten van deze middag ook wakker en zo mocht Hardinxveld van geluk spreken toen I.F.C. vanuit de omschakeling er met een voorzet voor zorgde dat de spits van de bezoekers vrij opdook voor Thom. Dat eerstgenoemde zijn vizier nog niet op scherp had staan was een duidelijke waarschuwing voor Hardinxveld.

Hardinxveld bleef er overal kort opzitten en dat resulteerde dat de eerste kaart van de middag voor de thuisploeg te noteren was. Guido was te fel en mocht misschien wel blij zijn dat de leidsman van deze middag toen nog niet zo consequent volgens het boekje wilde fluiten.

Na een klein half uur spelen begon ook I.F.C. beter in de wedstrijd te komen en leek het niet lang te duren voor de openingsgoal zou gaan vallen.

Daar waar Casper vorige week nog ongelukkig bleek in zijn spel leek hij na een heerlijke uithaal de score te openen en zijn voeten te laten spreken. Waar het niet dat zijn schot uiteensprong op de lat! De rebound van Benjamin werd afgefloten wegens buitenspel maar de goal hing in de lucht.

Waarschijnlijk niet heel hoog want vijf minuten later was het wel raak en was het toch Casper die de score verdiend opende. Na een goede corner vanaf de linkerkant van het veld won Casper zijn persoonlijke duel en zag zijn harde kopbal in de rechterbovenhoek verdwijnen. 1-0 en de goede openingsfase van Hardinxveld werd beloond.

Dat I.F.C. nu moest komen maakte ze gelijk waar. Met een goede individuele actie van de aanvallende middenvelder was het Thom die opnieuw in actie moest komen om de gelijkmaker tegen te houden.

Hardinxveld bleef ook doorgaan met het creëren van kansen en het vroeg druk zetten op de defensie van de uitploeg. Dit zorgde ervoor dat Frank door goed druk zetten de bal veroverde en alleen op de keeper af kon gaan. De keeper bleef echter lang op de been en kon op het laatste moment de bal van de voeten van Frank afpakken voordat hij uit kon halen.

Vlak voor rust was het weer raak voor de thuisploeg en leek Hardinxveld het duel naar zijn hand te zetten. Na een goede opening vanuit het middenveld van Benjamin op de diepgaande Frank was het laatsgenoemde die opnieuw een goede assist gaf op de bij de tweede paal ingelopen Jordi die er met een lage schuiver voor zorgde dat Hardinxveld met een 2-0 voorsprong kon gaan rusten.

Na de rust een paar wijzigingen in het elftal. Met Marco in de spits voor Benjamin en Jeffrey als laatste man ging Hardinxveld op zoek naar de snelle goal om deze wedstrijd zo snel als mogelijk te beslissen.

Dat leek ook vijf minuten na rust te lukken, maar het was Marco die zijn vizier helaas nog niet op scherp had staan toen hij de bal op een presenteerblaadje kreeg binnen de zestienmeter.

I.F.C. leek hierna echt wakker te zijn geschud en gedacht te hebben dat als Hardinxveld deze kansen zou blijven missen er wat te halen was op sportpark de Sluisweg. Hardinxveld werd niet meer gevaarlijk en I.F.C. ging met veel inzet op zoek naar de aansluitingstreffer. Met het inbrengen van een lange spits kreeg de uitploeg deze ook. Na slecht uitverdedigden was het voor hem een koud kunstje om de bal achter Thom te schieten.

Dit zorgde alleen maar voor meer energie bij de gasten en deze zette nog maar een keertje aan. Hardinxveld kwam er niet meer goed uit en verloor meer en meer de duels. Daar waar er duels zijn is er fysiek contact en dat zorgde ervoor dat een speler van I.F.C. niet kon blijven staan toen hij werd geraakt in het strafschopgebied. De scheidsrechter beoordeelde dit zwaar en zo kreeg I.F.C. een strafschop te nemen. Deze werd benut en zo was de voorsprong die gemaakt was in de eerste helft weer helemaal verdwenen voor Hardinxveld.

Hardinxveld leek dit te beseffen en waar I.F.C. bloed rook kwam Hardinxveld steeds meer aan voetballen toe. Toen de leidsman een speler van I.F.C. strafte met een tweede gele kaart leken de kansen van Hardinxveld groter te worden op alsnog een goede uitslag. Toen Marco daarna binnen de zestien van I.F.C. neer werd gelegd leek Hardinxveld weer op voorsprong te kunnen komen door een strafschop. Daar waar Guido twee weken geleden de bal vanaf dezelfde afstand nog heerlijk in de kruising jaagde was zijn schot dit keer net te hoog waardoor de belangrijke penalty via de onderkant lat en de rug van de keeper voor de lijn weg gehaald kon worden. I.F.C. zat nog steeds in de wedstrijd en leek klaar voor de laatste stuiptrekking.

Met het missen van een aantal honderd procent kansen van Hardinxveld over de gehele wedstrijd was het dan ook des te zuur dat I.F.C. ook nog de winnende wist te maken.

Duur puntverlies en de koploper die verder uitloopt. Aanstaande zaterdag weer nieuwe kansen. Dan niet tegen de koploper maar tegen de hekkensluiter van deze competitie in Papendrecht tegen v.v. Drechtsteek.