...

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

4 maart 2017 14:30

Molenaar, J.

Hardinxveld heeft de aansluiting in de competitie weer te pakken na een 3-2 thuisoverwinning op CDW. Daarmee zijn de zorgen voor de ploeg van trainer Arjan de Vries allerminst voorbij, maar is er weer volop perspectief om los te komen van de voorlaatste degradatieplaats. Kort na de rust stond de op dat moment verdiende 3-2 voorsprong al op het bord, maar werd die score door Hardinxveld als uitslag in de slotfase met moeite over de streep getrokken.

Hardinxveld moest aantreden zonder vaste waarden Vincent van Lopik (geschorst), Christian Verschoor (werk) en Umut Takac (privé). Derhalve vormde middenvelder Aron van Andel met Johan Kazen het hart van de verdediging en kreeg uit het tweede elftal de goed debuterende Job Werkman een basisplaats.
Hardinxveld maakte een prima start aan de eigen Sluisweg tegen de nummer vier van de ranglijst. Op aangeven van Rick Lodder knokte Richard Zwakhals zich naar het doel en schoof de bal langs de keeper maar ook net buiten de paal. Vervolgens werd Rick Lodder in de zestien onderuit geschoffeld en wuifde arbiter Molenaar de Hardinxveldse claim om een strafschop weg. Halfweg de eerste helft sloeg CDW uit de eerste de beste aanval wel toe. Na een hoge voorzet verschalkte Sem Hoogduin met een lob de uit zijn doel komende Sjoerd de Groot. Binnen een paar minuten trok Hardinxveld de stand gelijk toen Nick van der Woude vanaf de achterlijn de bal voor het doel trok en Richard Zwakhals attent voor de verdediging en doelman van CDW de 1-1 binnen werkte. Hardinxveld drukte het overwicht een paar minuten later ook in de score uit. Rick Lodder draaide zich vrij en bediende Danny van den Bout die met een strakke pegel in de bovenhoek de 2-1 aantekende. Vervolgens liet Hardinxveld de grootste kans van de wedstrijd liggen toen Richard Zwakhals alle tijd en ruimte had voor het doel van CDW maar tegen de doelman aan schoot. Op slag van rust moest ook Hardinxvelddoelman Sjoerd de Groot optreden bij een gevaarlijke volley in de hoek. Het bleef daarmee 2-1 tot de pauze.
De WSB brigade pakte de draad in de tweede helft weer snel op toen Richard Zwakhals de bal veroverde en Rick Lodder aanspeelde die de 3-1 in het doel schoof. Die stand stond amper op het scorebord toen Sem Hoogduin direct daarop namens CDW uit een voorzet vrij de 3-2 binnen kopte. Met nog meer dan een half uur te spelen verloor Hardinxveld langzaam de grip op de wedstrijd en groeide de spanning. Er kwam meer ruimte voor beide ploegen en CDW drukte steeds meer op de helft van Hardinxveld. Hardinxveld leunde vaker op de verdediging en kwam er nauwelijks meer uit. Dat leverde een benauwde slotfase op aan de Sluisweg zonder dat de gasten er nog in slaagden om een echte opening te vinden.
Met deze kostbare 3-2 overwinning revancheerde Hardinxveld zich voor het destijds ook wat geflatteerde 3-2 verlies in Wijk bij Duurstede. Door dit resultaat en de andere uitslagen gloort er weer volop perspectief voor Hardinxveld in de strijd om lijfsbehoud. Het gat naar de veilige tiende plaats is immers nog maar twee punten met nog negen wedstrijden voor de boeg. Komende zaterdag 11 maart hoopt Hardinxveld een volgende stap te kunnen maken wanneer de nummer laatst sv BLC op bezoek komt. De aanvang aan de Sluisweg is om 14.30 uur.

Opstelling: Sjoerd de Groot, Job Werkman, Aron van Andel, Johan Kazen, Roy van’t Hoog, Nick van der Woude, Danny van den Bout, Robin de Kok, Rick Lodder, Richard Zwakhals, Lex de Gier (80’Niels Nomen).