48'
75'

Meisjes onder 17 zaterdag, MO17-1, 1e klasse 2

25 maart 2017 10:15

Voor de tweede keer in korte tijd moest de ploeg tegen LRC voetballen. Enige weken terug speelde MO17 thuis met 3-3 gelijk tegen de ploeg uit Leerdam en vandaag stond al de uitwedstrijd op het programma. Verleden week was de competitiewedstrijd afgelast vanwege de vele regenval, maar vandaag scheen het zonnetje heerlijk. De aftrap zou om 10.15 uur zijn en dat betekende dat de meiden vroeg uit de veren moesten. Voor sommigen viel dat niet mee, want die hadden tot laat gewerkt of een concert bezocht. Iedereen was op tijd en kon live aanschouwen hoe de eerste wedstrijd op het nieuwe kunstgrasveld ging beginnen. Maar het was tijd om te vertrekken en dus op naar Leerdam. In een van de auto’s was wat verwondering over de richting die werd gereden en dat was wat aanleiding voor wat topgrafische kennislesjes. Keurig op tijd arriveerde de ploeg op sportpark “Bruinsdeel” van LRC. De ploeg was er, de coaches waren er, de ballen waren er, en natuurlijk was MC Hammer present, maar wie had de kleding? Toch ook wel belangrijk! Na de wedstrijd tegen Kozakken Boys was de kleding keurig gewassen door de moeder van Bo en doordat de wedstrijd verleden week niet doorging was de kledingtas in het daarvoor bestemde hok gezet. En daar stond die nu nog steeds. Coach Robert Paul die al heel wat aan zijn hoofd heeft, stapte weer in de auto en reed heen en weer naar Hardinxveld. Dit akkefietje verstoorde de voorbereiding van de ploeg op de wedstrijd. Alles verliep heel rommelig en een kwartier later dan gepland kon de wedstrijd van start gaan. LRC had er een lange warming-up opzitten en Hardinxveld kleedde zich snel om en ging naar buiten. Het zonnetje scheen, maar het was nog koud mede door de kille oostenwind. Ondanks de rommelige voorbereiding ontstond al snel het vertrouwde speelbeeld in ontmoetingen tussen LRC en Hardinxveld. Hardinxveld de voetballende ploeg, spelend op de helft van de tegenstander en LRC de hardwerkende en met veel inzet spelende ploeg die met weg-is-weg ballen loeren op de counter met hun handige en snelle spitsen. Dit spelbeeld leverde vandaag veel ingooien op. De verdedigsters van LRC bouwen niet op en schieten de ballen veelvuldig over de zijlijn. Sommige spelers op het veld ernaast hadden het druk met het terugschieten van de ballen. De ballen werden niet alleen over de zijlijn geschoten, maar ook over de achterlijn. Dit leverde een aantal corners op. Uit een van die corners werd de bal keuring binnen gekopt. De goal werd niet toegekend, omdat de corner reeds over de achterlijn zou zijn geweest. Hardinxveld was de betere ploeg in de eerste helft. Britt had niet veel werk te doen en Noa, Esther, Senna  en Silke hadden de aanvalsters goed onder controle. Quinty, Indy en Bo werkten hard op het middenveld. Met het windje in de rug gingen de diepe ballen soms te hard en konden eenvoudig worden opgepikt door de goede keepster van LRC. Kirsten had een kleverige, duwende en trekkende vaste bewaakster en werd af en toe gevaarlijk. Savita  speelde zich een paar keer goed vrij en leverde een paar gevaarlijke voorzetten af. Estelle stond op links en had een aantal keer de kans om te schieten, maar deed dat niet of te laat. Ondanks het overwicht van Hardinxveld kreeg de ploeg geen echt uitgespeelde kansen. Bij een corner kon men niet goed het hoofd tegen de bal te krijgen. De rust leek in te gaan met een brilstand, maar eerst schoot Bo de bal prachtig in, maar de bal belandde op de lat. Even later volgde er weer een corner en dat leverde een scrimmage voor het doel op. Estelle kopte de bal richting het doel, de keepster riep “los” en een LRC verdedigster voor haar neus bukte en kreeg de bal op haar rug en heel vreemd rolde de bal in het net. Een merkwaardig doelpunt, maar wel goed voor de verdiende voorsprong: 0-1. Niet lang daarna floot de scheids voor de rust. De meiden zochten de kleedkamer op en de ouders het zonnige terras, waar het warmer was dan langs de lijn. Koffie en thee hielpen om een beetje op te warmen. De coaches Robert Pau en Joeyl gaven nog een aantal tips voor de tweede helft en bereidden een paar wissels voor. Dylana kwam in de ploeg voor Indy en Anouk ging op de positie van Savita spelen. Ashley bleef nog even wisselspeelster.

Na de rust had LRC windvoordeel en ze waren nu vaker op de helft van Hardinxveld te vinden en de ploeg werd gevaarlijker. De Leerdamse ploeg kreeg een paar schietkansen, maar die werden door Britt gepakt of gingen naast en over. Hardinxveld speelde slordiger dan in de eerste helft en had moeite met het fysieke spel van LRC. LRC  bleef loeren op de counter. Bij een zo’n counter brak de linkerspits door. Ze passeerde een paar tegenstandsters en kwam bij de achterlijn en de bal was over de achterlijn toen de voorzet werd gegeven. De grensrechter van Hardinxveld vlagde daarvoor en bleef vlaggen. De voorzet kwam bij een speelster die de bal met de hand controleerde en inschoot. De grensrechter bleef vlaggen. De scheidsrechter keek niet naar zijn assistent en keurde dit doelpunt goed. Wat een pech voor de meiden. Maar er zit voldoende karakter in de ploeg en ze bleven knokken voor een beter resultaat. Ashley kwam nog in de ploeg voor Estelle. Hardinxveld kreeg licht de overhand, maar de pech was blijkbaar nog niet op. Bij een goede aanval over rechts kwam de bal via Anouk bij Kirsten en die kon inschieten. Haar schot ging te hoog en spatte voor de tweede keer uiteen op de lat. Daarmee was het nog niet op. De aanvoerster van LRC was in de tweede helft de vaste bewaakster van Kirsten en zij gebruikte net als haar voorgangster handen en voeten om Kirsten af te stoppen. Na een mooie pass van Quinty kwam Kirsten weer in schietpositie en dit keer raakte de bal de onderkant van de lat en stoot daarna naar beneden. Helaas geen doellijntechnologie, dus geen goal. Zou deze wedstrijd dan weer in een gelijkspel eindigen? Het antwoord kreeg de ploeg en de meegereisde supporters een paar minuten voor tijd. Kirsten werd de diepte ingestuurd, ze ontdeed zich van haar collega aanvoerster en sneed het strafschopgebied in. Dit keer maar laag over de grond dacht Kirsten en daarmee passeerde ze de sterke LRC goalie: 1-2. Een verdiende voorsprong, die in de laatste minuten niet meer werd weggeven en daarmee was de eerste overwinning in de eerste klasse een feit.