79'

Meisjes onder 17 zaterdag, MO17-1, 1e klasse 2

11 maart 2017 10:30

Onbekend

Voor de tweede keer in dit kalenderjaar moest MO17-1 aantreden tegen Kozakken Boys , die verder natuurlijk Kozakken Girls worden genoemd. Vorige keer was voor de beker en toen duurde de wedstrijd maar één helft, omdat de ploeg uit Werkendam onvoldoende fitte speelsters had. Vandaag dus een herkansing om een hele wedstrijd te spelen, maar dan voor de competitie. Het was ook iets aangenamer om de wedstrijd te bekijken dan de vorige keer, want het was prachtig voetbalweer op deze aangename voorjaarsdag. Dit keer had Kozakken Girls geen personele problemen, maar Hardinxveld daarentegen wel. Anouk had een uitwisselingsprogramma en verbleef op een warm Canarisch eiland. Dylana moest werken en was ook niet aanwezig. Datzelfde gold voor Silke die ook was ingepland op zaterdagmorgen en daardoor maar kort kon meespelen. Esther en Noa waren weer terug van vakantie en de rest was er gelukkig ookl en Quinty kon al weer meer minuten maken dan vorige week. In de bekerwedstrijd was al gebleken dat Kozakken Girls een ploeg is die fanatiek en met veel inzet speelt en over een paar goede speelsters beschikt. Ook heeft  de ploeg een paar snelle speelsters. Hardinxveld moest dus vol aan de bak en dat bleek al snel in beginfase.  Het spel golfde op en neer en Hardinxveld kon nog niet echt gevaarlijk worden. De coaches Robert Paul en Joey hadden besloten de ploeg wat minder aanvallend te laten spelen dan gewoonlijk. Kozakken Girls kwam in de 10e minuut op voorsprong, toen de defensie verkeerd stapte en een aanvalster alleen op Britt af kon. Britt werd omspeeld en de bal werd rustig binnen getikt: 0-1. Hardinxveld veerde op en kwam meer aan aanvallen toe. Het wilde echter niet lukken om een goede steekpass te geven of de laatste pass was onzuiver. Halverwege de eerste helft lukt dat wel. Eindelijk werd de vrijstaande Estelle op de linkervleugel de diepte in gestuurd. Ze kon alleen op de keepster af, Savita liep mee. Een passje opzij zou genoeg zijn om Savita te laten scoren, maar Estelle probeerde het zelf. De bal werd geblokt door de keepster en kwam toch voor de voeten van Savita en die tikte de gelijkmaker in het net: 1-1. Kort daarop was het weer raak. Van achteruit werd opnieuw Estelle bereikt en die speelde de bal hoog naar Kirsten. Zij controleerde de bal knap met de borst en de bal lag mooi voor sterke rechtervoet. Haar pegel was hard en zuiver en verdween in de  benedenhoek: 2-1. Silke miste dit alles al, stond al onder de douche om aan de slag te gaan bij Appie Happie. Quinty was haar komen vervangen. Quinty brengt strijd en inzet mee en dat kon de ploeg wel gebruiken tegen de felle speelsters van de Werkendamse ploeg. Na deze voorsprong had de ploeg de wedstrijd aardig onder controle. Esther, Senna , Quinty en Noa hadden de aanvalsters onder controle en Kozakken Girls werd niet echt gevaarlijk meer. Britt keepte attent en rustig en kwam een paar keer goed haar doel uit. Ashley, Indy en Bo werkten hard en zorgden ervoor dat ballen werden afgepakt en de aanvalsters werden aangespeeld. Toch wordt er soms te veel achteruit gespeeld als er tijd en ruimte is om vooruit te lopen of te spelen. Soms levert dat achteruitspelen gevaar op voor balverlies. Je kan beter balverlies lijden met veel mensen achter de bal, dan met slechts de defensie achter de bal. Met een 2-1 voorsprong brak de rust aan.

Voor de pauze was Alysha al in het veld gekomen. Andere wisselspeelsters waren er niet, dus dat betekende weinig werk op dit gebied voor de coaches Robert Paul en Joey. Voor de pauze was coach Robert Paul een paar keer tierend te horen (voor de toeschouwers, niet voor de speelsters). Zou hij in de rust ook een hartig woordje hebben gesproken? Kozakken Girls nam alle tijd voor de rust. Zou de ploeg de strijd weer staken? De scheids en Hardinxveld waren al zeker 5 minuten op het veld toen de ploeg eindelijk terugkeerde uit hun kleedkamer. Die super lange rust had wel geholpen, want de ploeg ging iets aanvallender spelen. De technische vaardige aanvoerster stuwde haar ploeg naar voren. Deze frêle speelster was ook sterk in de duels en moeilijk van de bal te krijgen. Bij een van de aanvallen van Kozakken Girls ging een speelster in een duel naar de grond net buiten het strafschopgebied, de scheidsrechter liet echter doorspelen en er werden nog meer duels om de bal uitgevochten. Toen floot de scheidsrechter ineens wel en werd de bal op de stip gelegd. Dit cadeautje werd gretig uitgepakt door Kozakken Girls: 2-2. Dit was tevens de laatste actie van Britt, want die was geblesseerd en werd vervangen door Lara. Lara kon meteen aan de bak, want door mistasten van defensie bij lange ballen op het zeer hobbelige veld konden aanvalsters alleen op haar af. De eerste keer speelde de aanvalster de bal naast, de tweede keer redde Lara knap met een katachtige reactie ten kostte van een corner. Het was daarna wel sneu dat uit die hoekschop die volgde de bal ongehinderd kon worden binnengekopt: 2-3. Hardinxveld moest op jacht naar de gelijkmaker. De ploeg werkte hard en zonder echt goed te spelen kwamen er toch kansen. Estelle had een paar schietkansen, maar in plaats van te schieten, ging ze te ver door. Senna probeerde het met een vrije bal, maar die trof geen doel. Schoten van Indy en Quinty misten zuiverheid. Toch kwam Hardinxveld op gelijke hoogte en net zoals de Girls scoorde de ploeg uit een corner. Alysha nam de corner en Kirsten promoveerde de voorzet tot doelpunt: 3-3. Daarmee was dezelfde score als verleden week tegen LRC bereikt. De slotfase brak aan en deze week hebben we in Nou Camp kunnen zien dat er in de slotfase nog ongelooflijke dingen kunnen gebeuren. Hardinxveld had dat verleden week zelf ook ervaren toen in de slotminuten de zege uit de handen glipte. Vandaag leken de Girls de punten mee naar de overkant van de Merwede te nemen, want de ploeg scoorde vlak voor tijd met een hoog schot de 3-4. Hardinxveld rechtte de rug, zette nog een keer aan en pompte de ballen naar voren. Senna, die vandaag achterin een sterke partij speelde, pompte de bal in de zestien. Kirsten controleerde de bal en kapte een tegenstandster uit en schoot hard en droog de 4-4 binnen. Een groot gejuich ging op en de speelster waren allen erg blij. Dit keer in de slotfase een punt binnen gesleept. Een terecht uitslag in een spannende en boeiende wedstrijd. De ploeg wacht nog steeds op de eerste overwinning. Dat kan het dan volgende week in alle vroegte gaan proberen. Volgende week wordt er namelijk al om 9 uur afgetrapt in de thuiswedstrijd tegen SC Emma uit Dordrecht. Vroeg op dus. Dat zal wennen zijn voor de meiden en de ouders!