73'
Bo van Dijk (schot)

Meisjes onder 17, MO17-1, Groep 2 12

29 oktober 2016 11:15

Er zijn allerlei wetten in het voetbal. Als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat, is zo’n wet. Een andere is: Ook slechte wedstrijden moet je winnen. Nou ja, moeten winnen. Dat is alleen zo als je kampioen wil worden of verder wil bekeren. Vandaag stond de bekerwedstrijd tegen GJS op het programma. Beide ploegen hadden twee keer gewonnen in deze bekerpoule en vandaag zou beslist worden wie er zou doorbekeren. Verleden week had de ploeg rust en op Quinty en Lara na was iedereen weer beschikbaar. Quinty loopt nog op krukken, ze moet eerst 6 tot 8 weken rust houden. Dan kijken ze hoe de kniebanden zijn hersteld en hopelijk is een operatie niet nodig. De tijd zal het leren. Noa was hersteld van haar enkelblessure en speelde weer lekker back. Anouk en Mandy waren terug van vakantie en Ashley en Dylana waren vandaag ook beschikbaar. Het was prachtig warm herfstweer. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een heerlijk potje voetbal. En Hardinxveld begon goed aan de wedstrijd. Al snel na de aftrap ontstond de eerste kans. Kirsten wist nog niet te scoren. Kort daarop deed ze dat wel. Na een mooie pass van Indy omspeelde ze keepster en schoof ze de bal in het net: 0-1. Hardinxveld zette GJS vast op eigen helft. De counters werden onschadelijk gemaakt door de snelle Silke. Ze had daarbij de hulp van de ijverige Esther, Noa en Senna. GJS beschikt over een paar handige voetbalsters en de ploeg werkte hard. Toch was Hardinxveld sterker. Er kwamen kansen en kansjes. Na goed voorbereidend werk van Kirsten kwam Savita in schietpositie. Haar schot raakte de lat boven de GJS goalie. Estelle werd ook een paar keer de diepte in gestuurd, maar ze kwam niet tot scoren. Na het goede begin werd het spel rommeliger. De passes waren te hard of te onzuiver. Velen waren in duels net een stapje te laat. Het oogde een beetje loom vandaag voor de weer volop aanwezige supporters. Kirsten kreeg nog een kans toen de keepster een voorzet los liet, ze moest snel reageren, maar kon net niet binnentikken. Even later was het toch 0-2. Savita scoorde met een kopbal bij de eerste paal na een corner van Kirsten. Ook dit bracht niet de spirit om gedreven door te gaan. GJS werd steeds gevaarlijker en kwam een paar keer dicht bij Britt. Er belandde zelfs een schot op de paal. Gescoord werd er niet meer en met een 0-2 stand brak de rust aan.

Robert Paul en de van vakantie teruggekeerde Joey spraken de meiden in de rust streng toe. Het moest allemaal een stapje sneller en een beetje scherper. Die boodschap kwam niet echt over, want Hardinxveld begon slap en slordig aan de tweede helft. De ploeg rommelde in de defensie en GJS kreeg kansjes. Al snel werd de slordigheid van Hardinxveld afgestraft. Een mooi schot vloog over Britt in het doel: 1-2. Zou het nu nog spannend worden? In de rust waren Dylana, Anouk en Ashley in het veld gekomen. Zij zorgden weer voor wat rust in de ploeg. Dylana bediende Ashley en die speelde Anouk aan. Anouk scoorde in de verre hoek de 1-3. GJS bleef gevaarlijk counteren en door slordig spel van Hardinxveld kregen ze een paar keer de kans alleen op Britt af te gaan. Gelukkig gingen de schoten naast. Hardinxveld kreeg ook kansen om de score verder uit te breiden, maar Kirsten schoot tegen de keepster, een bal van Anouk werd over de lat getikt en een schot van Senna raakte de paal. Voor de wedstrijd had Robert Paul beloofd om op friet te trakteren als Bo zou scoren. En laat dat toch gebeuren! Na een corner van Kirsten kwam de bal voor de voeten van Bo en die scoorde in de korte hoek: 1-4. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. GJS gaf echter niet op en knokte voor een beter resultaat. Ze kregen nog een grote kans. Britt redde echter knap. Zo wonnen de meiden deze slechte wedstrijd en bekeren ze verder. Ze zullen zien welke tegenstander ze in de volgende ronde zullen treffen. Dan gaat de knock-out fase in. Volgende week verder met de competitie. De Zwerver uit Kinderdijk komt dan op bezoek op de Sluisweg. De beloofde friet van Robert Paul zal dan worden gegeten.