29'

Onder 7 zaterdag, JO7-1, 3e klasse 22

19 november 2016 10:15

Vandaag stonden we voor een moeilijke opdracht. Van Sliedrecht wisten we al dat we vorige keer niet tegen hun sterkste team speelden, omdat ze daar met hun spelers rouleren. Bij ons team had Tygo zich afgemeld en was Siebe helaas ziek thuis. Gelukkig speelde ons tweede team vandaag niet zodat Dex en Sven met ons mee konden doen.

We begonnen wat onwennig maar kregen redelijke kansen. Sven had de opdracht mee gekregen om de eerste helft zoveel mogelijk ballen bij het doel weg te werken en dat deed hij dan ook zeer goed.

Helaas kwam in de 6e minuut een bal hard vanaf de zijlijn tegen de binnenkant van de paal van onze doel en stootte hij het veld weer in. Ondanks dat de bal niet over de achterlijn was geweest, telde de scheidsrechter dit als doelpunt: 0-1. Gelukkig lieten de jongens zich niet direct uit het veld slaan en pakten ze de draad weer goed op. Na 9 minuten spelen was het Sietse die met de bal er vandoor ging en scoorde: 1-1. Twee minuten later was het Jens die de 2-1 binnen tikte.

Na de rust ging Jasper op de plek van Sven spelen. Hierdoor kon Sven zijn aanvallende kwaliteiten voorin laten zien. In de 18e minuut werd een bal hard richting doel gespeeld waarna Brian hem op pikte en ermee het doel in liep: 3-1. Ondanks dat Sliedrecht beter ging spelen kregen we meer kansen. In de 19e minuut schoot Dex de bal maar net voor langs. In de 21e minuut schoot Jens een bal hard op doel, maar ook hij miste helaas. Sliedrecht ging wat meer aanvallend spelen en in de 23e minuut lukten het hen om na een inworp van de linkerkant te scoren: 3-2. Direct na de aftrap in het midden van het veld nam Sven een run over de linkerflank en eindigde met bal en al in het doel: 4-2. Helaas konden we deze stand niet vasthouden. In de laatste minuut schoot Sliedrecht de bal langs Jasper heen waarna Jens met bal en al bij ons het doel in gleed: 4-3. Dit was tevens de eindstand.