90'

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

18 maart 2017 14:30

Piket, D.

Hardinxveld heeft zaterdag in de uitwedstrijd bij Roda Boys een geflatteerde nederlaag geleden. Voor het team van trainer Arjan de Vries betekende het 4-1 verlies dat er een einde kwam aan een fraaie reeks van 10 punten uit 4 wedstrijden. Na een snelle openingsgoal van de thuisclub liet Hardinxveld een reeks van kansen liggen om langszij te komen. Toen het kort na de pauze eindelijk lukte om er 1-1 van te maken, sloeg Roda Boys nauwelijks een minuut later weer toe. Na deze 2-1 slaagde Hardinxveld er niet meer in om de thuisclub aan het wankelen te brengen. In de absolute slotfase kwam er zoveel ruimte dat Roda Boys zelfs nog uitliep naar een gezien het wedstrijdverloop geflatteerde eindstand van 4-1.

Hardinxveld moest aantreden zonder de geblesseerde Johan Kazen en Rick Lodder in de uitwedstrijd tegen de nummer drie van de ranglijst. De thuisclub opende met de straffe wind in de rug voortvarend. In de 6e minuut leverde dat al de 1-0 voor Roda Boys op uit een hoekschop die werd doorgekopt en bij de tweede paal door Richard Palm werd binnen gekopt. Daarna dicteerde Hardinxveld de wedstrijd en kreeg ook uitstekende kansen. Met het wegvallen van de geblesseerde Robin de Kok kwam Lex de Gier als zijn vervanger in de ploeg. Uit het offensief lukte het Hardinxveldspits Richard Zwakhals maar niet om de sterk keepende Geert Verhoeven in de goal van Roda Boys te passeren. In kansrijke positie strandde ook Umut Takac voor het doel van de thuisclub, werd een poging van Roy van’t Hoog net op tijd onderschept en vloog een schuiver van Nick van der Woude net naast. De meer dan verdiende gelijkmaker voor Hardinxveld viel zodoende niet voor de pauze.
De WSB brigade kreeg 10 minuten na de rust wel de beloning toen de bal werd onderschept en Umut Takac alleen voor de doelman de 1-1 binnen schoof. Hardinxveld kreeg geen tijd om door te drukken, want uit de eerste de beste tegenaanval kopte Bart Goesten snoeihard raak voor Roda Boys. Even later moest Hardinxveld met 10 man verder omdat Vincent van Lopik wegens natrappen met rood moest vertrekken. Ook Roda Boys kwam met 10 man te staan toen ex Hardinxvelder Dennis van Es gevaarlijk inkwam op Sjoerd de Groot en dat zijn tweede geel en dus ook rood opleverde. De Hardinxvelddoelman was nog maar nauwelijks opgelapt toen hij een harde pegel van Bart Goesten met de voet pareerde. In de laatste tien minuten versterkte Niels Nomen de Hardinxveldse aanval ten faveure van verdediger Robert Zwakhals. Balverlies betekende het einde van de snode plannen van Hardinxveld en dat werd afgestraft door de 3-1 van Bart Goesten. In de allerlaatste minuut liep Roda Boys zelfs nog verder uit met de 4-1 van Cristiaan van Aalst. Daarmee leed Hardinxveld een geflatteerde nederlaag en nemen de degradatiezorgen na een goede reeks weer toe.
Komende zaterdag staat voor Hardinxveld in de strijd om lijfsbehoud de belangrijke thuiswedstrijd tegen sv Meerkerk op het programma. De aanvang aan de Sluisweg is om 14.30 uur.

Opstelling: Sjoerd de Groot, Vincent van Lopik, Robert Zwakhals (80’Niels Nomen), Christian Verschoor, Roy van’t Hoog, Aron van Andel, Danny van den Bout, Nick van der Woude, Robin de Kok (18’Lex de Gier), Richard Zwakhals, Umut Takac.