64'
71'

Meisjes onder 17 zaterdag, MO17-1, 2e klasse 07

24 september 2016 10:00

Eerst even terug naar het verslag van verleden week. De verslagen worden gelezen en kritisch gelezen bleek vandaag. Quinty vertelde de schrijver van deze stukjes op duidelijke wijze dat het verslag van verleden week enige onjuiste informatie en onwaarheden bevatte. Excuses daarvoor. Quinty heeft verleden week de eerste helft gevlagd en had dus geen betrokkenheid bij welk doelpunt dan ook in de eerste helft. Zo,  daarmee is dat weer rechtgezet. En dan nu het verslag van de wedstrijd van vandaag. Hopelijk de juiste weergave, want er gebeurde weer veel vandaag.

Het  begon allemaal al met de reis naar de Sluisweg. Silke had zich vorig seizoen al eens verslapen. Vandaag was ze al op, maar meende ze dat ze nog een uur de tijd had. Niet dus. De anderen stonden al voor haar deur. In rap tempo aankleden en op weg naar de Sluisweg. In de auto werd het relaas gedaan van haar vergissing. In het verhaal kwamen veel Engelse uitdrukkingen voor die we hier maar zullen afkorten (WTF en OMG). Iedereen was al op de Sluisweg en de reis naar het toeristische Kinderdijk met haar vele molens kon beginnen. Na een mooie rit over de dijk arriveerde de ploeg bij het terrein van De Zwerver dat heel Engels (om in de stijl te blijven) midden in de woonwijk en tussen de huizen ligt. Er zijn twee velden en de meiden zouden op het kunstgrasveld gaan spelen tegen De Zwerver dat verleden week Oranje Wit had verslagen en de competitie ook goed was begonnen. Vandaag zou al meer bekend worden over de krachtsverhoudingen tussen de teams in de competitie.

Keurig om 10 uur werd er afgetrapt. Joey en Robert Paul hadden vandaag de volgende elf laten starten. Lara stond in het doel, want Britt is geblesseerd aan haar schouder en was door therapeut Arie de Waard behoorlijk onder handen genomen en ingetapt. Bikkel Britt wilde dolgraag spelen, maar had teveel pijn en daardoor stond Lara in het doel. Silke was grensrechter en daardoor bestond de defensie uit Noa, Senna en Bo. Op het middenveld speelden Mandy, Quinty en Kirsten. In de aanval stonden Anouk, Estelle en Savita. Al snel waren de verhoudingen duidelijk. Want zoals in bijna alle wedstrijden tot dusver kwam Hardinxveld snel op voorsprong. Anouk bediende met een diepe bal Kirsten en die kon alleen op de keepster af. Kisten scoorde de snelle 0-1. Hardinxveld combineerde er weer lustig op los. De speelsters hadden rust aan de bal en speelden de vrijstaande speelster aan. De Zwerver werkte hard, maar had de handen vol aan de aanvalslust van Hardinxveld. Een vloeiende combinatie tussen Estelle, Kirsten en Anouk zette Kirsten weer voor de keepster. Kirsten omspeelde haar met een soepele beweging: 0-2. Even later werd de score weer verhoogd toen Estelle in de rebound scoorde toen een schot van Anouk werd geblokt.

Kort daarop raakte Noa na een duel geblesseerd. Ze probeerde met de buitenkant voet te blokken en daarbij klapte haar enkel dubbel. Geblesseerd moest ze het veld verlaten. IJs erop en intapen. Esther nam haar positie op de backpositie over. De Zwerver kwam er af en toe uit, maar kon niet echt gevaarlijk worden. Lara keepte rustig en met overzicht. Ze trapte goed uit en pakte de weinige ballen die ze kreeg prima.

De corners van Kirsten zorgen dit seizoen al voor veel gevaar en er wordt regelmatig uit gescoord. Het vierde doelpunt kwam ook uit zo’n corner. Anouk stond geheel vrij en tikte de bal binnen. Later scoorde Estelle bijna de vijfde. Estelle speelde op links en sneed mooi naar binnen. De bal voor haar goede rechterbeen en ze zocht de verre hoek. De bal zeilde net voorlangs. De aanvallen bleven komen. Senna speelde weer soeverein achterin en zorgde voor een goede opbouw. Quinty speelde met veel inzet op het middenveld. Mandy heeft haar draai ook al aardig gevonden en heeft snelheid en een goede linkervoet. Kansen kwamen er door dit goede spel. Anouk bediende de vrijstaande Savita en die schoot de bal hoog binnen: 0-5. Even later probeerde Savita dat opnieuw. De keepster stond ver voor haar doel. Eroverheen dacht Savita. Dat lukte maar de bal ging net naast. Even later maakte Kirsten er 0-6 van. Indy stuurde haar met een mooie passe de diepte in. Kirsten scoorde beheerst. De Zwerver scoorde ook een mooie goal. Een speelster speelde zich op de linkervleugel vrij en schoot de bal over Lara in het doel: 1-6.  Dat liet Hardinxveld niet op zich zitten. De ploeg zette even aan en scoorde snel achter elkaar twee doelpunten. Eerst vond Kirsten het net na een mooie pass van Silke en daarna bediende Kirsten Anouk op maat. Daarmee was de koek nog niet op. De Zwerver deed vlak voor rust nog iets terug. Met een mooie combinatie werd de Hardinxveld defensie uitgespeeld. De aanvalster kwam alleen voor Lara en scoorde beheerst: 2-8.

Even rusten en thee drinken. De ouders dronken een kopje koffie op het zonnige terras. Joey en Robert Paul gaven nog enige tips voor de tweede helft en voerden wat traditionele wissels door. Hardinxveld ging in de tweede helft door met het goede spel. De Zwerver verzaakte ook niet en bleef hard werken en knokken voor een beter resultaat. De meiden van Hardinxveld bleven goed samen spelen. Indy, Quinty, Senna en Silke probeerden met mooie passes de aanvalsters de diepte in te sturen. Soms misten die passes zuiverheid en soms waren ze goed. Indy beschikt over het overzicht en de pass. Ze is nog iets te bescheiden, maar ze ziet het goed. Ze bereikte Kirsten zo met een goede pass en Kirsten wist daar wel raad mee: 2-9. Kirsten was weer zeer doeltreffend vandaag en scoorde nog een keer na een mooie pass van Indy.  De concentratie verslapte wat, maar ondanks dat kreeg de ploeg nog volop kansen voor een hogere score. De keepster van De Zwerver redde nog een paar keer prima en voorkwam meer tegendoelpunten. Lara had het de tweede helft rustig. Ze verwerkte de paar ballen die ze kreeg kalm en zorgde voor de opbouw van achteruit. Er werden ook nog kansen benut. Zo scoorde Anouk na goed voorbereidend werk van Quinty. Quinty scoorde nog fraai met een kopbal bij de eerste paal na een corner van Kirsten en op haar beurt voegde Kirsten er weer een aan haar totaal toe na een fijne pass van Silke. Het slotakkoord was voor Estelle die na een scrimmage voor het doel de bal in het net werkte. Zo eindigde deze wedstrijd in 2-14 voor de meiden van MO17-1. Volgende week wacht een serieuze confrontatie met de meiden van Ameide, want die versloegen Oranje Wit vandaag met ruime cijfers. Dus tot volgende week!