Het Derde trekt de lijn van eerste wedstrijd door!

Mannen zaterdag, 3, 3e klasse E

10 september 2016 15:00

Schlee, L.F.A.

Het was een zonnige nazomerse zaterdagmiddag, wanneer Hardinxveld 3 aantrad voor hun eerste uitwedstrijd tegen de Alblas 3. Een gewijzigd team ten opzichte van de week ervoor.

De trainer wilde een goed en fel begin zien, en dat zag hij ook. Van begin af aan was Hardinxveld heer en meester. Iedereen speelde goed vanuit zijn positie en dat resulteerde al snel in veel kansen. Vooral over de linkerzijde lager er mogelijkheden en daar maakten Korstiaan en Frank ook goed gebruik van. Alleen er leek een vloek te rusten op de afronding. Er volgde in de eerste helft kans op kans, maar er stond nog steeds 0-0 op het scorebord. De trainer wist ook gelijk waar er de komende week op getraind moest worden. Net voor rust werd de Alblas voor het eerst gevaarlijk met een vrije bal op een mooie positie. Gelukkig was Jaimy nog scherp en hij tikte de bal uit de hoek. Met de brillenstand op het bord gingen de teams naar binnen voor de pauze.

Hardinxveld wist dat zij de lijn van de eerste helft moesten doortrekken, en dat de kansen daarop zouden volgen. De kansen kwamen er ook maar het vizier stond nog steeds niet op scherp. Na weer een aantal kansen gemist te hebben, kwam Frank met een goede actie de zestienmeter in en de tegenstander later in de actie hands maakte. Jordi Schut mocht achter de bal plaatsnemen voor een strafschop, eindelijk vloog de bal tegen de touwen 0-1! De wedstrijd verliep vervolgens weer zoals het voor de goal was. Hardinxveld deelde weer de lakens uit, maar in de laatste fase van de aanval liep het weer mis. Na een aantal flinke missers, kwam de Alblas er weer eens goed uit. Alleen Jaimy trok aan het langste eind bij de 1 op 1 situatie. De ingevallen Guido kreeg de bal rond de zestienmeter aangespeeld van Korstiaan. Hij speelde de bal strak in op Frank, die de bal met een geplaatst schot in de rechterhoek liet verdwenen 0-2, wat tevens ook de eindstand werd. Na deze goal gebeurde er vrij weinig meer. Het was alleen nog Robin die de eer kreeg om als eerste speler dit seizoen een gele kaart te pakken.

Hardinxveld zette de lijn van de eerste wedstrijd goed door en heeft nog steeds een 100% score. Voor de trainer ligt er weer genoeg huiswerk klaar voor de komende week, wanneer Hardinxveld thuis moet aantreden tegen Oranje Wit 5.