A-junioren zaterdag, A1, Hoofdklasse G

5 december 2015 14:30

Ophey, P.H.G.T.

De A1-selectie speelt dit weekend de uitwedstrijd tegen BMC. Eerder werd van deze ploeg gewonnen, maar dat was toen zeker geen walk-over. Ondanks de grote verschillen in de stand zien we regelmatig onverwachte uitslagen in deze competitie. De ploeg beschikt door blessures, schorsingen en uitlenen aan het eerste over een smalle selectie waardoor het voor Ronald niet gemakkelijk is de juiste keuzes te maken. Het team bevindt zich nog niet in de degradatiezone, maar heeft de punten wel hard nodig. Maar, dit geldt ook voor BMC dat zich wel in de degradatiezone bevindt.

Hardinxveld zet de toon. Het team zet gelijk druk, het spel speelt zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander. Maar de eerste kans is voor BMC. Gelukkig let Marc goed op en voorkomt een vroege achterstand. Hardinxveld blijft op zoek naar een eerste treffer, maar het is BMC dat de openingstreffer weet te maken. Verlies op het middenveld, de verdediging is niet scherp en het staat na ruim een kwartier spelen 1-0. De ploegen houden elkaar aardig in evenwicht. We zien wel een scheidsrechter die voor vrijwel voor elk contact fluit, al doet hij dit wel consequent voor beide ploegen. Maar het komt het spel niet ten goede. Na een klein half uur bijna de gelijkmaker voor Hardinxveld, maar de goed uitgespeelde combinatie belandt op de lat. In deze fase zijn de kansen vooral voor Hardinxveld. In de slotfase van de eerste helft krijgt Hardinxveld een penalty. Na het nodige duw- en trekwerk in het strafschopgebied belandt de bal op de stip. Michael neemt en brengt de stand weer in evenwicht. Kansjes zien we nog aan beide kanten, maar met een 1-1 gaan de ploegen de rust in.

Na rust gaan beide ploegen gelijk op. Alleen weet Hardinxveld echte kansen eerlijk gezegd ook niet te creëren. Gelukkig behoedt Marc z’n ploeg tot twee keer toe voor een achterstand. Ondanks de belangen voor beide ploegen blijft het een sportieve wedstrijd. De supporters zitten gemoedelijk bij elkaar en moedigen de eigen spelers vol enthousiasme aan. Het lijkt alleen net alsof er steeds minder spelers in het veld staan … In de slotfase van de tweede helft weet de thuisploeg dan toch toe te slaan. Er wordt niet scherp verdedigd en in de 38e minuut staat het 2-1. De Hardinxveldse ploeg probeert er in de laatste minuten plus de blessuretijd van bijna een kwartier (!) nog een gelijkmaker uit te slepen maar het zit er vandaag niet in. Wellicht was een gelijke stand meer terecht geweest. Volgende week de uitwedstrijd tegen Drechtstreek, de nummer laatst op de ranglijst. Het zal dan toch wel een keer weer meezitten?

Tja, en nu een quizvraag voor de lezer: hoeveel kaarten zijn er in deze wedstrijd gevallen? ….

Precies, 11 gele en 4 rode kaarten, waarvan 3 rode en 9 gele aan de kant van de bezoekende ploeg (bij benadering, uw verslaggever was de tel kwijt). Kritiek op de scheidsrechter is volledig tegen de principes van de schrijver, maar deze keer drukte hij wel een heel groot stempel op de wedstrijd. Volledig tegen het wedstrijdbeeld in werd er gestrooid met kaarten, met als resultaat dat gedurende het laatste kwartier reguliere speeltijd drie Hardinxveldse en éen BMC-speler achter de boarding moesten toe kijken, allemaal volledig onnodig. Na afloop van de wedstrijd waren de supporters van beide ploegen het volledig met elkaar eens: dit sloeg nergens op …

Toch nog een tip voor de spelers: een echte winnaar laat zich niet irriteren, maar schiet gewoon de bal in het doel.

Opstelling: Marc, Mike (46' Arie Jo), Job (63' rood), Robin de B., Rob (83' rood), Ruben, Lars, Lex, Jesper (69' rood), Michael, Danny (74' Frank).