E-pupillen zaterdag, E4, 4e klasse 4.19

3 oktober 2015 9:00

Cor van der Linden

Vandaag 3 oktober speelden wij als eerste in de competitie thuis tegen Stedoco E2. Dit team is deze week aan onze competitie toegevoegd, omdat een klasse hoger te zwaar voor ze zou zijn. Het was in ieder geval weer een mooie dag om te voetballen. Het gras was nat, maar de zon scheen volop.

De wedstrijd begon om klokslag 9:00 uur en we konden meteen de bal afpakken en de aanval in. Na één aanval was het dan ook meteen gedaan met de pret en ging Stedoco in de aanval en wist na een paar minuten al met 0-3voor te staan. Stedoco was goed op elkaar ingespeeld. Positie, passes, uitspelen van de tegenstander, alles ging goed bij Stedoco. Ondanks dat het bij hen allemaal goed ging, ging het bij ons toch ook aardig goed. De trainingen gingen nu eindelijk vruchten afwerpen en het overspelen ging echt weer een stuk beter dan vorige week. Toch konden we de kansen die we kregen helaas niet benutten en Stedoco wel. De eindstand na één helft was 0-7.

De tweede helft begon wat feller dan de eerste helft en in het eerste deel van de tweede helft konden we Stedoco aardig tegen houden. Er vielen wel wat doelpunten voor Stedoco, maar toch werd het ze moeilijk gemaakt door onze jongens. Jeffrey haalde een paar keer de bal goed tegen en zelfs Wessel wist al liggend op de doellijn de bal met zijn borst te stoppen. De verdedigers links en rechts in de persoon van Ashkan en Aaron deden nog een paar stappen extra en gingen ook wat actiever aanvallen waardoor er toch wat kansen voor het doel van Stedoco ontstonden. Het tweede deel van de tweede helft begon de vermoeidheid, concentratie en doorzettingsvermogen af te nemen en inmiddels was Stedoco al in de dubbele cijfers gekomen. Tot overmate van ramp deed Ashkan zijn uiterste best om de bal weg te werken uit ons strafschopgebied, maar belandde de bal in ons eigen doel. Eindstand 0-17.

Ondanks dat we met grote cijfers verloren hebben, heb ik toch weer wat goede verbetering gezien in het spel. Er is zeker nog wel werk aan de winkel, maar daar gaan we keihard aan werken in de komende trainingen!