...

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

13 februari 2016 14:30

Drunen, A.H. van

Hardinxveld verspeelde zaterdag tegen het ook in degradatienood verkerende Leerdam Sport’55 dure punten. Door deze nederlaag aan de eigen Sluisweg verzuimde Hardinxveld verder afstand te nemen van de onderste vier op de ranglijst en blijft daardoor ook zelf in de gevarenzone hangen. De ploeg van trainer Ferry van Dijk opende het duel overigens wel met prima spel en nam binnen het kwartier ook de leiding. Vervolgens zakte Hardinxveld helemaal weg en profiteerde Leerdam Sport’55 met de gelijkmaker kort voor de pauze en de winnende treffer vlak na de rust. In het vervolg van de tweede helft was het voetbal van een bedenkelijk peil en werden de bezoekers uiteindelijk de gelukkige winnaar met de uitslag van 1-2.

Zonder de niet beschikbare Richard Zwakhals (wintersport), Rick Lodder en Eelke Kraaijeveld (geblesseerd) trad Hardinxveld aan voor de tweede wedstrijd na de winterstop. Na de 5-4 overwinning op Tricht uit de vorige wedstrijd opende Hardinxveld als nummer 10 van de ranglijst het duel tegen de nummer 13 vol overtuiging. Met goed combinatiespel werd Leerdam Sport’55 direct onder druk gezet. In de beginfase kopte Nick van der Woude een voorzet van Roy van’t Hoog net over de lat. Hardinxveld bleef de aanval zoeken en had binnen het kwartier succes. Uit een fraaie combinatie met Nick van der Woude soleerde Aron van Andel door het hart van de Leerdamse verdediging en schoof beheerst de 1-0 binnen. Daarna lukte het Robin de Kok niet om de voorsprong uit te breiden toen zijn inzet uit een lastige hoek vrij voor het doel door doelman Ridvan Elmaci werd gepareerd. Met de dadendrang van Hardinxveld was het na een half uur spelen gedaan en hielp daarmee Leerdam Sport’55 in de wedstrijd. Na een overstapje profiteerde Juarth Leihitu van een zee van ruimte en scoorde vrij voor het doel de gelijkmaker. Doordat een volley van Robin de Kok net over de lat vloog bleef het bij de 1-1 tot de pauze.
De WSB Solutions formatie werd in het begin van de tweede helft opnieuw verrast door de bezoekers. Een voorzet werd door iedereen gemist maar niet door Efrath Malawau die via de binnenkant van de paal de gasten 1-2 opleverde. Met nog bijna een hele helft te gaan zakte het spelpeil verder weg. Met de voorsprong op zak had Leerdam Sport’55 daar geen boodschap aan en dus moest het initiatief van Hardinxveld komen. Wat de vorige wedstrijd en de beginfase van deze wedstrijd zo goed lukte, ontbrak in het vervolg volledig. Hardinxveld ploeterde voort op het hobbelige veld aan de Sluisweg zonder echt gevaarlijk te worden. Doelman Sjoerd de Groot voorkwam met een fraaie redding op een schot net onder de lat dat Leerdam Sport’55 nog verder uit zou lopen. Maar ook bij de stand van 1-2 lukte het Hardinxveld niet om er nog een serieus slotoffensief uit te persen en werd Leerdam Sport’55 de gelukkige winnaar van een gure en voor Hardinxveld ook zure voetbalmiddag.
Komende zaterdag staat voor Hardinxveld een megaklus op het programma met het bezoek aan koploper Almkerk.

Opstelling:  Sjoerd de Groot, Patrick Zwakhals, Christian Verschoor (80’Elroy Boon), Johan Kazen, Marc Vogel, Aron van Andel, Roy van’t Hoog, Vincent van Lopik, Danny van den Bout (68’Rick Lodder), Nick van der Woude (75’Ricky den Haan), Robin de Kok.