...

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

7 november 2015 14:30

Peijnenburg, W.J.G.M.

Hardinxveld heeft zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Alblasserdam een ruime nederlaag geleden. De door blessures en schorsingen geteisterde ploeg van trainer Ferry van Dijk kwam er tegen het uitstekend spelende Alblasserdam niet echt aan te pas. De bezoekers namen in het eerste deel aan de Sluisweg al met 0-2 afstand, waarna Hardinxveld uit een strafschop nog wel de aansluitingstreffer scoorde. Na de rust bleef Hardinxveld kansloos en liep Alblasserdam uit naar een afgetekende 1-4 eindstand.

Hardinxveld begon aan de eigen Sluisweg met jeugdspeler Aron van Andel in de basis aan het duel met subtopper Alblasserdam. De bezoekers namen direct het initiatief in de wedstrijd. Na fraaie passeeracties van Alblasserdam was het toch Hardinxveld dat uit de tegenstoot twee beste kansen kreeg. Uit een voorzet van Marc Vogel kopte Richard Zwakhals de bal net onder de lat, die doelman Alihan Ulusoy nog tot corner tikte. En op aangeven van Richard Zwakhals schoot Sjoerd Ooms vrij voor het doel naast. Daarmee was het kruit door Hardinxveld verschoten en sloeg Alblasserdam toe uit een vrije trap. Umut Takac zorgde daaruit halverwege de eerste helft voor de afronding laag in de hoek: 0-1. Na een uitgespeelde aanval was het Redouan El-Akchaoui die er vervolgens met een intikker 0-2 van maakte. Hardinxveld kwam voor de pauze nog terug in de wedstrijd toen Rick Lodder op snelheid in de zestien meter werd neergelegd. Uit de strafschop schoot Eelke Kraaijveld de aansluitende 1-2 binnen. Alblasserdam toonde zich niet echt aangeslagen en met twee uitstekende reddingen hield doelman Karsten de Graaf die stand voor Hardinxveld tot de rust toe vast.
De WSB Solutions formatie kon zich in de tweede helft niet herstellen. De geblesseerd geraakte Sjoerd Ooms werd vervangen door Kaj Bakker. Opnieuw hield doelman Karsten de Graaf met reddingen een paar keer stand maar stond op het verkeerde been toen Umut Takac uithaalde voor de 1-3. Met jeugdspelers Lars van de Rest voor Marc Vogel en Robin de Boon voor Nick van der Woude bracht Hardinxveld nog verse krachten in het veld.  Het lukte Hardinxveld niet om tegen het oppermachtige Alblasserdam tot een slotoffensief te komen. De gasten kregen steeds meer ruimte en het was Richard van de Berg die vrij voor het doel opdook en de eindstand op 1-4 bepaalde. Ook het laatste wapenfeit kwam van Alblasserdam met een schot van Ahmet Kuyucu op de paal.
Daarmee leed Hardinxveld een gevoelige thuisnederlaag en zakt naar een gedeelde elfde plaats op de ranglijst. Komende zaterdag staat voor Hardinxveld de uitwedstrijd tegen middenmoter Nivo Sparta in Zaltbommel op het programma.

Opstelling:  Karsten de Graaf, Marc Vogel (70’Lars v.d. Rest), Christian Verschoor, Johan Kazen, Roy van’t Hoog, Eelke Kraaijeveld, Aron van Andel, Rick Lodder, Nick van der Woude (75’Robin de Boon), Richard Zwakhals, Sjoerd Ooms (62’Kaj Bakker).