Mannen zondag, 2, 6e klasse 618

18 oktober 2015 12:00

Onbekend

Hardinxveld2-zon speelt weergaloos tegen (bijna) weerloos Dubbeldam 9

Dordrecht – Hardinxveld2-zon kreeg zondagmiddag van Dubbeldam alle gelegenheid om zich uit te leven. De Hardinxvelders trakteerde het enthousiaste meegereisde publiek op een waar spektakelstuk. De spanning die beide elftallen toch wel in de wedstrijd perste was om te snijden, het was zo’n wedstrijd van aanhaken of afhaken. De Elscobrigade maakte er een fraaie voetbalshow van, hoogstaand voetbal, en doelpunten alleen voor bezoekers. (0-2).

Je kunt tegen een blauwtje aanlopen, je kunt zelfs tegen de liefde van je leven aanlopen, maar vandaag zou het elftal niet tegen de 4de nederlaag aanlopen, onder aanvoering van Michel Koppelaar zette Hardinxveld2-zon gelijk druk, na de aftrap van Dubbeldam9. Eerst een fraaie afronding van Stefan Klop, die een gracieus voor gezette hoekschop van Joey van der Graaf in één tijd binnen kopte. De 2de was misschien nog wel mooier, in ieder geval niet minder, een goed van de voet vertrokken bal van Marco Timmer, wordt door gekopt door Joey van der Graaf, waar Marcel Prins op zijn beurt dankbaar gebruik van wilde maken en bedacht zich geen twee keer, en liet met zijn schuiver Dubbeldam9 voor de tweede keer binnen 10 minuten tegen een mokerslag aanlopen.

Het verschil met koploper TSC6 is al best groot, maar met de winst van vandaag gaat de ploeg over Dubbeldam9 heen in de stand en staat nu met 4 punten er nog niet eens zo beroerd voor in de ranglijst, deze overwinning zou wel een het omslagpunt kunnen zijn voor de Elscobrigade, er kan weer omhoog gekeken worden, maar wat belangrijker is, er wordt weer gelachen.

Defensie

De Elscobrigade kwam naar Dubbeldam9 om vanuit een gesloten defensie te counteren. De tegenstander bleek niet over een alternatief strijdplan te beschikken toen het na drie minuten al tegen een achterstand van 0-1 aankeek.

Stefan Klop opende in de score (0-1). Tussen de 3de en 8ste minuut domineerden de Hardinxvelders, dat het in de 8st minuut nog mar 0-2 stond lag meer aan het geluk van de keeper van Dubbeldam9, hij hield teveel tegen om de wedstrijd al na tien minuten niet in het slot te gooien.

Marco Timmer en Richard van Dijk

Dubbeldam beperkte zich ook na de tweede tegentreffer tot verdedigen en deed dat nog slecht ook. De statische centrumverdedigers van de thuisploeg hadden totaal geen grip op de beweeglijke Joey van Hoek en Joey van der Graaf. Michel Koppelaar kreeg (soms) als vooruitgeschoven verdedigende middenvelder ook alle gelegenheid om het spel te verdelen.

Opvallend was dat de centrumverdedigers van Elscobrigade vaak aan de basis van een succesvolle aanval stonden. Marco Timmer en Richard van Dijk vonden regelmatig met een trap over zo'n veertig meter een medespeler.

G.K.L.

Johan van Santen zag ook vandaag dat de tegenstander in de buurt van zijn leeftijd kwam, kon dan ook regelmatig opstomen tot over de middenlijn en bewees ook waarom hij steeds de voorkeur krijgt op zijn positie. Zeker omdat het zo lekker liep, was het jammer dat juist hij een 10 minuten tijdstraf aan de broek geslingerd kreeg. Door steeds een treiterig de bal iets terug te trappen van de plek waar de scheidrechter had gefloten voor een overtreding van de bezoekers.  Het leverde de G.K.L. een pauze op van 25 minuten.

Nog net voor de Thee

Hardinxveld2-zon kwam in de 42e minuut bijna op 0-3 een snoei haarde pegel kon maar ternauwernood worden gepareerd door de goalie van Dubbeldam9. Even daarna was het Michael de Boon die zijn beste reflex van de wedstrijd etaleerde voor een uitzinnig publiek. Zijn redding betekende een rust stand 0-2, een geen aansluittreffer voor de gastheren.

Na de Thee

Hardinxveld2-zon komt beter uit de kleedkamer dan Dubbeldam9, hoewel de tegenstander van hun trainer op den kop hebben gekregen voor het vertoonde spel probeerde ze direct de Hardinxveldse verdediging onder druk te zetten. De dreiging die daar uit voortvloeit is voelbaar aanwezig. Maar dan is juist gelegenheids keeper Michael de Boon het scherpst van allemaal, hij ranselt ogenschijnlijk bijna zekere doelpunten uit zijn hok alsof hij al jaren niets anders doet. Hardinxveld2 neemt na dat offensiefje van Dubbeldam9 de touwtjes weer in handen, en speelt bijkans de tegenstander dol, de driehoekjes die gevormd worden spelen de bal heen en weer en geen tegenstander die ook maar kans ziet de bal te onderscheppen.

Kansen waren er volop, Joey van der Graaf, had echt zijn eerste doelpunt van het seizoen moeten maken, ook balvirtuoos Joey van Hoek kreeg aardige mogelijkheden, Léon Klop was met een vuurpijl al vroeg oud en nieuw aan het vieren, wat een knal. Jaap van der Graaf die regelmatig mee opstoomde tot de zestien van de tegenstander slingerde ook menige voorzetten voor de goal. De mooiste bijna goal kwam van de voet van Stefan Klop, vanaf de achterlijn binnenkant schoen met een lobje over de keeper heen, maar ook deze keer ging het leer net voorlangs de goal. De 3de wilde maar niet vallen. Toch was er hier en daar wat irritatie, als de 3de wel zou zijn gemaakt was de wedstijd al vroegtijdig gespeeld, maar juist doordat hij niet viel bleef Dubbeldam9 inspiratie houden op de aansluittreffer

Dubbeldam9 zette nog even aan

Met nog zo’n 10 minuten op de klok wilde Dubbeldam9 nog wel even aanzetten, maar het was het allemaal net niet, de ploeg die nu onder Hardinxveld2 staat had het niet vandaag. Met weer een messcherpe aanval van de Elscobrigade was het Riccardo Aanen die vrij werd gespeeld door Joey van Hoek, Riccardo Aanen zag dat de keeper aarzelde binnen het keepersgebied schoot eerst nog tegen de keeper op, maar kon de bal net niet binnen tikken. Hiermee was het laatste wapengekletter een feit, en kon de ploeg tevreden terug kijken op een wedstrijd die gecontroleerd en waarin men voor elkaar door het vuur wilde, daardoor was de overwinning dan ook dik verdiend.

Opstelling: Michael de Boon, Michel Koppelaar, Marco Timmer, Johan van Santen, Jaap van der Graaf, Léon Klop, Marco Timmer, Richard van Dijk, Stefan Klop, Joey van Hoek, Riccardo Aanen, Joey van der Graaf,  Marcel Prins, Jan Bakker,

Grensrechter: Joop Kuipers