15'
Luuk van der Sijde (vrije trap)

E-pupillen zaterdag, E4, 4e klasse 4.19

26 september 2015 9:40

Vandaag moesten we tegen de nummer laatst in de competitie. Drechtstreek had ook nog geen punten gehaald in hun eerste 2 duels, maar blijkbaar was ons doelsaldo beter. Het zou dus een spannende wedstrijd gaan worden en dat bleek ook zo te zijn. We hadden in ieder geval een lekker zonnetje en veel zin om te voetballen.

De eerste helft begon een beetje mat en er waren aan beide kanten niet zoveel kansen. Zo nu en dan kwamen wij bij het doel van Drechtstreek, maar het was in het begin toch een beetje heen en weer. Dan waren wij weer in de aanval en dan Drechtstreek. Toch waren wij net iets beter en wisten de jongens in de verdediging de spelers van Drechtstreek goed te stoppen. Toch kwam Drechtstreek op voorsprong met 1-0 door een hoekschop. De bal werd strak de pot ingespeeld en in het dak van het doel geknald. Tegen de verwachting en hoop in stond de thuis spelende ploeg voor. We kregen wel wat kansen, maar het leek er niet op dat we snel een 100% scoringskans gingen krijgen. Halverwege de eerste helft werd er een overtreding gemaakt op een van onze spelers en kregen een vrije trap. Deze werd door Luuk genomen en wist de bal direct op doel te schieten. De keeper greep mis en zo stonden we met 1-1 gelijk. Drechtstreek kreeg ook weer kansen en bij een volgende corner gebeurde hetzelfde als bij de eerste corner van Drechtstreek en zo zette de tegenstander de ruststand op 2-1.

De jongens van VVH gingen positief de kleedkamer in en kwamen er nog gemotiveerder weer uit. We wisten dat we nog een kans hadden om de punten mee naar huis te nemen, maar dan moesten we er wel een tandje bij doen. De jongens gingen weer voor de volle 100% procent er tegenaan, maar in het begin van de 2de helft konden we toch geen grote kansen creëren. Zowel wij als Drechtstreek kwam toch vaker voor het doel en dat hield de spanning er wel in. Drechtstreek was echter de eerste die een kans benutte en bracht de stand op 3-1. Hardinxveld moest er toch nog even keihard tegenaan en dat deden de jongens ook. Vanaf de rechterkant wist Rick de bal goed voor te geven voor het doel en daar stond Luuk om de 3-2 binnen te tikken. Drechtstreek wist ook goed overspelend op onze helft te komen en wist vlak voor het einde nog een doelpunt verder uit te lopen en zo de eindstand op 4-2 te zetten.

Het zat er vandaag weer niet in maar we wisten wel weer beter te voetballen en als we zo doorgaan, dan gaan we zeker nog wel een paar punten pakken in deze competitie!