Hardinxveld 2 (zon)

Mannen zondag, 2, 6e klasse 618

4 oktober 2015 10:00

Onbekend

DORST - Het team van trainer Stefan Klop lijkt een dramatisch seizoen te moeten afwerken, er wordt keihard voor elkaar gewerkt, maar persoonlijke fouten en het matige gebruik van de geboden kansen om te scoren dreigt een het een obsessie te worden voor Hardinxveld2 (zon). De Hardinxvelders zijn inmiddels onder de gevreesde 'rode streep' beland.

Neerlandia’31 4 verslaat De Elscobrigade in Dorst

De Hardinxvelders begonnen goed aan de wedstrijd in Dorst, hoewel er diverse spelers waren die na een avondje hun dorst al gelest hadden, was het voor de Dorstige soms met een simpel steekballetje een kwestie van tijd. De manschappen van Klop, wilde het zwaar bevochten punt van vorige week minimaal verdubbelen, maar het liefst 3 punten toevoegen aan het totaal.

De Brabanders, dit seizoen nog ongeslagen, stegen naar de tweede plaats. De zege op de Elscobrigade viel gezien het spelbeeld en de kansen over en weer wat geflatteerd uit. Maar uiteindelijk wel verdiend.

De gevoelige nederlaag heeft wel de ogen geopend, er zal adequater met de geboden kansen moeten worden omgegaan,  en wat rustiger verdedigen. Wil de ploeg dit seizoen nog mee doen voor de prijzen.

De eerste goal

Hardinxveld2 verviel in een gezellige autorage gelegen (kunstgras) veld, in oude fouten. Het spel van de Hardinxvelders leek agressief, maar was weer eens veel te vrijblijvend. Met name in de opbouw grossierden de ploeg in de eerste helft in doelloze frivoliteiten. Het middenveld viel door enkele bedenkelijke afzwaaiers ook slechts in negatieve zin op. Toch waren het de Hardinxvelders die de eerste grote kans kregen, een op links opgezette aanval, in gang gezet door Patrick van der Vliet, die voorzet op Léon Klop, die zijn beurt Patrick van der Vliet weer aanspeelt, en in één tijd de bal voorslingert, waar juist de topscorer van het elftal, Marcel Prins net niet zijn gepoetste schoen tegen het leer kan krijgen.

In de tegenaanval wordt een overtreding net voor de zestien niet door de scheidrechter opgemerkt, ook het vlagsignaal wordt 18de minuut niet op waarde geschat. Even is wat geharrewar, maar de aanvaller van Neerlandia’31 4 plaatst de bal met een bekeken schot net buiten het bereik van goalie Marnix van Bennekum. 1-0.

Good Old Jan Bakker

Dan, 8 minuten na de openingsgoal slaat Hardinxveld2 toe, Een ingooi gegeven door de scheidsrechter die tot op zekere hoogte veel toestaat, wordt Léon Klop door Marco Timmer de meegegeven ingooi aangespeeld schiet de bal hard voor de goal, eerst nog een geslepen inzet van Marcel Prins, keeper verkijkt zich op de bal, laat los, en Jan Bakker die altijd goed staat weet de bal binnen te tikken. 1-1

Lang kon er van deze aansluittreffer niet worden genoten, 3 minuten later lag de tweede van Neerlandia’31 in het mandje van de Hardinxvelders, een verkeerd getimede, en een duw in de rug was het Patrick van der Vliet die de 2-1 op het scorebord zette met een eigen doelpunt. In tussen toonde Joey van der Graaf zijn bal controle, maar ook hij kon het niet in zijn eentje, een schot van hem op doel kreeg wel een heel vreemde wending!

Lichtpuntje

In defensief opzicht toonde Hardinxveld2 (zon) eveneens veel te weinig scherpte en concentratie. De routiniers verdedigden soms op amateuristische wijze. Hardinxveld2 leek te wankelen, een afgekeurde goal, (buitenspel) toch werd er in de 34ste minuut een corner haast in één keer binnengeschoten, 3 – 1. Ook nu weer werden de taken uitgevoerd, en leek het met de rust al een haast onneembare voorsprong voor de mannen uit Dorst. Toch was er een lichtpuntje te bespeuren, Richard van Dijk wordt steeds beter aan de bal en belangrijker voor de ploeg, hij speelt op rustige wijze de juiste kleur aan.

Feitelijk was alleen doelman Marnix van Bennekum in goede vorm. Dankzij de keeper was de schade voor de Hardinxvelders bij de rust nog beperkt.

Toch leek het even of de mouwen nog werden opgerold, haast onmogelijk met een shirt mat korte mouw, maar toch, Hardinxveld2 probeert de wedstrijd te controleren, speelt de bal heen en weer tussen middenveld en de verdediging, dan komt de bal bij aanvoerder Roy Vink, verschaft zich de ruimte en stoomt op tot net over middenlijn, met een passe over alles en iedereen heen wordt Marcel Prins in de 44ste minuut de gelegenheid geboden om de 3-2 te maken., er wordt nog afgefloten, maar het eigenlijk direct rust.

Rust

Na de pauze ging Hardinxveld2 met vereend krachten op zoek naar de gelijk maker met name Joey van Hoek, licht geblesseerd, daarom pas in de tweede helft gebracht, moest met zijn onnavolgbare acties de aangever worden in de 2de helft. Strooide met passes, en zette spelers in riante positie vrij, voor een mogelijkheid te scoren. Maar door het missen van kansen hield de goalie van Neerlandia’31 4 zijn doel schoon na rust, de Sluiswegbewoners moesten toch nog een keer capituleren. De sportieve armoede bij de Hardinxvelders kwam vijfentwintig minuten voor tijd pijnlijk aan het licht in de 65 minuut was er weer een eigen goal, nu van Jaap van der Graaf, maar of hij het zelf ook zo heeft ervaren, is niet bekend. Hardinxveld2 verdedigde weer niet slim genoeg, en dat leidde de 4-2 in.

Breekijzer

Bij gebrek aan aanvallende alternatieven stuurde trainer Stefan Klop Robert Paul Berkelaar nog verder in de punt van de aanval, als breekijzer naar het front. De wanhoopsdaad leidde niet tot de gelijkmaker, maar wel tot het beslissende 4de van Neerlandia’31 4.
Hardinxveld2 (zon) zette wel aan, de druk werd groter, met schoten van Marco Timmer, Joey van Hoek en Stefan Klop, maar de tegenstander hield ogenschijnlijk gemakkelijk stand. Johan van Santen die op zijn vertrouwde positie de tweede helft acte de préséance gaf, liep weer als vanouds te buffelen, en verdedigde soms op links, dan weer op recht. Na de 4de goal van Neerlandia’31 4 zag je bij de Hardinxvelders het geloof een beetje weg ebben, deze warme 4de  oktober had zijn tol geëist, de Hardinxvelders kregen dorst in Dorst, en 3de helft werd daardoor toch weer glansrijk gewonnen.

Volgende heeft het elftal rust, en kunnen de wonden gelikt worden. Het elftal speelt daarna 2 uitwedstrijden, eerst op 18 oktober is de reis naar Dubbeldam9, en 25 oktober mogen we naar SSW3.

Opstelling: Marnix van Bennekum, Léon Klop, Richard van Dijk, Michel Koppelaar, Johan van Santen, Patrick van der Vliet, Roy Vink (Aanvoerder), Joey van Hoek, Joey van der Graaf, Marco Timmer, Stefan Klop, Jaap van der Graaf, Marcel Prins, Jan Bakker

Grensrechter: Joop Kuipers