Groeneweg 4
4264RN
VEEN
tel. 0416-691794

Afgelopen zaterdag 15 oktober was Sportpark de Hanenweide het decor van een altijd beladen wedstrijd tussen Achilles Veen en Hardinxveld. De mannen van trainer Martin Nouwen gaan op zoek naar de eerste 3 punten.

Om 14:00 uur stapten de spelers naar buiten voor de warming up, waarbij te zien was dat Haanodinho en Kevin van der Ploeg uiteraard weer een goed plekje bemachtigd hadden op de tribune en rond die tijd ook weer de eerste koude kletsers op de lip hadden hangen. Dit tot flinke tevredenheid van de spelersgroep.

Om 14:30 begon dan eindelijk de wedstrijd. Vlak daarvoor mochten de spelers vanuit de catacombe gezamenlijk het veld oplopen. Gelijk was duidelijk dat de jeugdige aanhang met een gemiddelde leeftijd van 11,5 jaar alle toeters en bellen in de regio Veen verzameld hadden. Vanaf de eerste minuut zorgde de toeters voor een oorverdovend geluid. De eerste minuten kwam Achilles Veen er een paar keer uit waarbij de schoten niet echt gevaarlijk waren, maar na een half uur spelen was het raak voor de thuisploeg na een goede actie van de rechtsbuiten. Hij zette zichzelf één op één met Carlo en dat was een koud kunstje voor de aanvaller die de bal keurig langs Carlo plaatste. Na de 1-0 ging Hardinxveld gelijk op zoek naar de gelijkmaker. Die viel ook vlak voor rust. Thomas Rozenboom Bos kon hem in de 16 in één keer uit de lucht

op de pantoffel nemen na een corner van ‘the sneaky one’ (Kevin Klein). De bal was onhoudbaar voor de keeper. 1-1 is ook de stand waarmee de spelers de rust ingaan.

Na ongeveer 10 minuten in de 2e helft kwam Achilles Veen op een 2-1 voorsprong na een razendsnelle counter. Na de 2-1 vielen de spelers als bosjes neer waarbij Joost, Thomas en Mikey Beer het strijdtoneel moesten verlaten. Het spel heeft tussendoor minimaal 10 minuten stilgelegen die de leidsman aan het einde van de officiële speeltijd er keurig bij opgeteld heeft.
Na een half uur in de 2e helft kreeg Achilles Veen een corner die niet goed weggewerkt werd en tot teleurstelling de 3-1 viel. Na de 3-1 kroop Hardinxveld weer uit zijn schulp wat leidde in de 85e minuut tot de 3-2. Opnieuw een goede corner van the sneaky one, die perfect op het hoofd van Thomas den Hartog terechtkwam die niet lang na hoefde te denken en snoeihard de bal in het doel kopt. Na de 3-2 gaat Hardinxveld opzoek naar de gelijkmaker. Die gaat ook vallen. In de 89e minuut is het Michael Visser die Luuk den Haan in de diepte lanceert en waarbij (de geblesseerde) Luuk nog een keer zijn brommer op de hoogste versnelling opschakelt en het duel binnen de 16 meter opzoekt met de centrale verdediger die een overtreding begaat. De scheidsrechter wijst terecht naar de stip. Michael gaat achter de bal staan en schiet hem feilloos binnen. Uiteraard is Luuk hierbij geflitst en de boete zou een dezer dagen wel op de deurmat vallen op de Rivierdijk. Na de 3-3 gaan de mannen van trainer Nouwen zelfs nog op zoek naar de 3-4 die lijkt ook te vallen in de slotseconde. Het is Frank die op briljante wijze de bal met buitenkant voet voorgeeft op de geslepen spits Kevin Klein die zijn voet er nog net tegen aan krijgt, maar op miraculeuze wijze krijgt de keeper de bal nog gekeerd. Gelijk daarna

fluit de scheidsrechter af en is het Kevin Klein die tot in de late uren baalt van zijn gemiste kans.

Volgende week staat de bekerwedstrijd tegen Nieuw-Lekkerland op het programma uit om 14:45.