3335KC
ZWIJNDRECHT
tel. 078-6101145

In de tweede competitieronde in de reserve hoofdklasse troffen de nummers twee Pelikaan en drie
Hardinxveld van het vorige seizoen elkaar. Thuisploeg Pelikaan 2 won dit onderlinge treffen met 3-
1. De uitslag had echter net zo gemakkelijk in een gelijkspel kunnen eindigen en dat had
waarschijnlijk ook beter recht gedaan aan de (kansen) verhoudingen op het veld.
Bij Pelikaan 2 ontbrak de in de wedstrijd van vorige week geblesseerd geraakte verdediger Timo
Scheurwater, terwijl dit bij Hardinxveld de vorige week gescoord hebbende Levi Suiker was.
De aanvangsfase op het spiksplinter nieuwe kunstgrasveld was voor de gasten. Zo mikte Nederveen
in kansrijke positie naast en trof even later Visser de lat en onderschepte keeper van Yren een
gevaarlijke voorzet van Hommerson. In de 18
e minuut toonde Pelikaan zich voor het eerste echt
gevaarlijk maar een schot van Daane richting de verre hoek werd door de doelman weggestompt.
Halfweg de eerste helft kwam Pelikaan op een voorsprong. De bal uit een door De Jong slim
afgedwongen corner van Daane werd door Ocak binnengekopt 1-0. Zijn tweede goal in twee
wedstrijden. Een tiental minuten later was de stand weer in evenwicht. Bij een breed uitgespannen
aanval was het Nederveen die het doel vond 1-1. Enkele indraaiende corners van Hardinxveld waren
hierna niet van gevaar ontbloot, maar ook Pelikaan liet zich zien. In de blessuretijd van de eerste
helft was het Jens van Baaren, die goed van buiten naar binnenkomend doeltreffend afdrukte 2-1. De
protesten van Hardinxveld voor een (duw)fout wuifde de arbiter daarbij weg.
In de tweede helft was met de achterstand uiteraard Hardinxveld die druk uitoefende op het doel
van de thuisploeg. Zo mikte Visser te hoog en leek Klein na voorbereidend werk van v.d. Rest
koppend te gaan scoren, maar helaas belande de bal tegen de paal. Een kwartier voor tijd had keeper
Martin van Yren van Pelikaan voor de derde keer in deze wedstrijd hulp van zijn beste vrienden, het
aluminium. Deze keer was het Nederveen die zijn kopbal tegen de lat zag belanden.
De druk van Hardinxveld was en bleef groot, maar er kwam daardoor ook ruimte op het veld voor
een countermogelijkheid. Zo had de koud het veld ingekomen Dijkshoorn kunnen cq moeten scoren,
maar zijn balcontrole was onvoldoende. Een tweetal minuten later was het echter juist dezelfde
speler die de wedstrijd wel besliste. Twee keer redde keeper Van der Ploeg bij deze aanval
Hardinxveld nog, maar de derde inzet was hem te machtig 3-1. De slotfase had nog zeer spannend
kunnen worden als De Jong niet in de 87
e minuut een schot van Nederveen van de doellijn had
weggekopt.
Zo won Pelikaan de wedstrijd met 3-1 en is het één van de drie ploegen met de maximale score van
zes punten uit twee wedstrijden. Hardinxveld heeft in deze prille fase van het seizoen een
bescheidener positie met één punt uit deze twee wedstrijden.
Sinds de terugkeer van Hardinxveld op het hoogste niveau ingaande seizoen 2017-2018 is Pelikaan de
angstgegner. Immers dit was de negende onderlinge ontmoeting en hiervan won Pelikaan er acht en