Hardinxveld JO15-1 bijt van zich af, maar verliest ruim

Nivo Sparta JO15-1

6 - 0

Hardinxveld JO15-1

6 oktober 2021 19:00

Een doordeweekse oefenwedstrijd tegen Nivo Sparta JO15-1. Aan het eind van vorig seizoen werd er van de sterke ploeg uit Zaltbommel met 9-0 verloren en kon Hardinxveld absoluut niet meekomen in het hoge tempo van Nivo Sparta. Afgelopen woensdag was dit anders en liet Hardinxveld verbetering zien ten opzichte van de vorige wedstrijd.

In het kader van een scheidsrechterscursus was er een vriendschappelijke wedstrijd geregeld. Een aantal aspirant-scheidsrechters floten allemaal een gedeelte van deze oefenwedstrijd.

Hardinxveld verweert zich vanaf het begin van de wedstrijd kranig tegen deze sterke tegenstander. Op het middenveld wordt gebikkeld en achterin wordt voor iedere meter gestreden om de gaten dicht te lopen. Nivo Sparta speelt heel goed voetbal waarbij een rustige opbouw wordt afgewisseld met machtige tempoversnellingen en 1 keer raken. Na 5 minuten wordt het 1-0 voor de ploeg uit Zaltbommel. De grote en sterke middenvelder van Nivo Sparta is na een steekpass iets eerder bij de bal dan Karsten. Hij weet Nijs te omspelen en de 1-0 binnen te schieten. Hardinxveld blijft knokken om iets van deze wedstrijd te maken. De opbouw van achteruit ziet er bij vlagen goed uit en na een mooie opbouw via 4 schijven komt de bal via Karsten terecht bij Sem, die vanaf linksback is opgestoomd. Sem heeft de vrijheid, maar schiet de bal misschien net te gehaast waardoor deze naast het doel verdwijnt. Niet veel later komt Nivo Sparta op 2-0 na een ongelukkig moment. Een voorzet wordt door iedereen gemist en het schot valt via een rug van Hardinxveld in het doel.

Hardinxveld blijft knokken en proberen verzorgd op te bouwen. Het eerste lukt zeker en het tweede is moeilijk tegen zo'n tegenstander, maar het ziet er een stuk verzorgder uit dan voor de zomervakantie. De 3-0 valt vlak voor rust als er op het middenveld balverlies wordt geleden en de sterke '6' van Nivo Sparta met de bal aan de voet het hele veld oversteekt. Hij is niet te stoppen en weet na een lange rush de bal rustig onder Nijs door te schuiven.

Hardinxveld begint na rust met aanvallende intenties, maar kan niet door de snelle verdediging van Nivo Sparta breken. Toch laat Hardinxveld gedurende de hele wedstrijd wel zijn tanden zien en laat het zich in vergelijking met de voorgaande wedstrijd veel vaker op de helft van Nivo Sparta zien. Een aantal afstandschoten en corners leveren ook geen doelpunt op, daar waar Hardinxveld er op basis van strijdlust wel een zou verdienen. Doordat de ruimtes groter worden kan Nivo Sparta uitlopen naar 4-0 en 5-0. De snelheid voorin is bijna onverdedigbaar. Er wordt door de hele ploeg hard gewerkt en er worden hierdoor ook een hoop goals voorkomen. Ook Bart meldt zich een paar keer aan de eigen achterlijn om mee te verdedigen. Een vrije trap van David is hard, maar net niet voldoende in de hoek en kan door de keeper in twee instanties gekeerd worden. In de absolute slotfase maakt Nivo Sparta ook nog de 6-0. Zo wint Nivo Sparta deze leerzame oefenwedstrijd. Het is genieten om de gastheren uit Zaltbommel te zien voetballen en het is zaak om er van te leren. De handelingssnelheid is veel hoger en ook de tempoversnellingen zijn zeer moeilijk te verdedigen.

Hardinxveld heeft laten zien dat het vooruitgang boekt. Het was absoluut niet de walk-over van voor de zomerstop. In aanvallend opzicht heeft Hardinxveld meer laten zien en de rust in de opbouw was nu wel aanwezig. Op naar de volgende competitiewedstrijd.