Hardinxveld krijgt deksel op de neus

Wieldrecht 2

1 - 1

Hardinxveld 2

Competitie

Hoofdklasse HK

Datum

30 oktober 2021 12:00

Scheidsrechter

J. van Belzen

Accommodatie

Sportpark Wieldrecht
Smitsweg 20
3328LB
DORDRECHT
tel. 078-6181382

Hardinxveld 2 krijgt in lastig duel in de laatste minuten de deksel op de neus en verzuimt ruimer aan kop te komen.

 

Op 30-10-2021 staan in de Reserve Hoofdklasse 4 wedstrijden op het menu, waaronder Oranje Wit 2 tegen Sliedrecht 2. Voor de competitie kon dit weleens worden bestempeld als een titanenwedstrijd, waarin om de koppositie gespeeld kon worden. Echter wat blijkt, de wedstrijd waarin de koploper verder afstand kan nemen wordt wel in Dordrecht gespeeld, maar 10 km zuidelijker bij Wieldrecht.

Wieldrecht, op dat moment nummer laatst,  neemt het op eigen veld op tegen Hardinxveld, wat op de 1e plaats bivakkeert en van plan is daar zo lang mogelijk te blijven. Vooraf heeft Wieldrecht er alles aan gedaan om het Hardinxveld lastig te maken, niet alleen regende het al de hele dag, ook de N3 was afgesloten en daarbovenop miste er een aantal sokken aan hardinxveldse zijde.

Om precies 2 over 12 werd er afgetrapt op een nat en zwaar veld, het initiatief ligt direct bij de thuisspelende ploeg. Al na 5 minuten krijgen ze een vrije trap halverwege de hardinxveldse helft maar de inswinger wordt vakkundig door Hardinxveld onklaar gemaakt. Even later een

grote kans voor Wieldrecht, maar nog voor de spits kan uithalen wordt deze terecht afgefloten door de scheidsrechter. Opnieuw goed opgelost door de 4 achterin door de buitenspelval in werking te zetten.

Het eerstvolgende moment van betekenis komt na een goede loopactie van de vader van Job, die met schone en hele sokken aankomt waarna een sokkenwissel plaatsvind op de hardinxveldse bank.

Langzaamaan lijkt Wieldrecht het overwicht wat te krijgen, echt goed voetbal leggen ze niet op de mat maar na 15 minuten komt daar wel de 1e uitgespeelde kans. De spits van Wieldrecht heeft het vizier echter niet echt scherp, misschien wel helemaal niet bij zich, want hij schiet ruim naast. Na een klein halfuur volgen de kansjes voor Wieldrecht zich in redelijk snel tempo op, maar eerst kan Marc de bal comfortabel vangen en een minuut later redt hij met de voeten.

Op het half uur volgt de 1e corner van Wieldrecht, maar deze wordt door Hardinxveld makkelijk weggewerkt en hier volgt een goede counter uit waarna Hardinxveld zijn 1e corner verdiend. In de 35e minuut opnieuw een corner voor Hardinxveld die door Joost perfect voor de goal wordt gelegd, helaas schiet deze aan iedereen voorbij. Wieldrecht lijkt het spoor bijster en Hardinxveld ruikt bloed. Aanvoerder Reiger probeert het van de rand 16 maar schiet nét over. We lijken te gaan rusten met een 0-0 stand. Hardinxveld zet nog 1 keer aan, en Thomas RB geeft een goede steekbal op Dylan, die zelfs op een nat veld nog sneller dan de bal is, Dylan

trekt de bal over de grond voor de goal, echter opnieuw niemand om in te tikken en bij de 2e paal maakt Wieldrecht er een corner van. Deze corner wordt pas in 3e instantie weggewerkt door Wieldrecht waarna de scheidsrechter fluit voor de rust.

Hoewel de wisselspelers in de rust hun hoge niveau etaleren, krijgen aan het begin van de 2e helft dezelfde 11 het vertrouwen. Hardinxveld start waar het gebleven was en wint een corner, die door Adi kort wordt genomen op Joost. Joost op zijn beurt slingert de bal naar de 2e paal, waar Michael positie had gekozen om de bal terug te koppen met het hoofd richting Rieger. Onze aanvoerder kopt de bal tergend langzaam maar met precisie in het uiterste hoekje van de goal; 0-1.

Een terechte voorsprong zo vroeg in de 2e helft. Daarna lijkt het een kwestie te zijn van wánneer de 2e goal valt en niet óf. Zo krijgt Dennis een kopkans uit een corner maar hij kopt de bal net over. Nog geen 2 minuten later wordt Joost 1-op-1 gezet door Adi maar hij stuit op de keeper. Kort daarop wordt Dennis diep gestuurd die op de keeper afgaat en deze verschalkt met een stiftje, helaas gaat de bal naast. Van Wieldrecht hebben we tot dan toe niets vernomen op de helft van Hardinxveld, en de ene keer dat ze aan een counter denken bijvoorbeeld in de 60e minuut wordt deze onschadelijk gemaakt door Rieger. Vlak daarna neemt de babbelgrage nummer 7 van Wieldrecht het hardinxveldse doel onder vuur, Marc duikt wel maar kan de bal naast laten gaan.

In de 65e minuut wisselt Hardinxveld voor het eerst, Job komt erin voor Dylan waarmee aan de opstelling van Hardinxveld weinig veranderd. Job wint direct zijn eerste duel en bezorgt de bal bij Thomas RB die op zijn beurt Dennis diep stuurt, maar die staat helaas buitenspel. Vlak daarna wordt Dennis gewisseld, hij probeert nog te onderhandelen over zijn wisselmoment maar trekt daarbij aan het kortste eind. Ricky komt in de plaats van Dennis te spelen en is tot op het bot gemotiveerd om te scoren, hem is namelijk door onze stand-in goalie een formule 1 kalender belooft bij een goal. Ook Kevin mag invallen en vervangt de moe gestreden Michael.

Het spel begint wat meer op en neer te gaan, vanaf deze fase is het betere voetbal bij Hardinxveld er wel af. Wieldrecht gaat nog directer spelen waarop de bezoekers proberen te profiteren van de ruimte die ontstaat. In een van deze counters komt Joost 1-op-1, maar helaas is ook dit keer de keeper de winnaar van deze confrontatie. Snel daarna wordt Joost gewisseld en komt Maarten in de ploeg.

Wieldrecht heeft in de 87e minuut voor het eerst de tactiek verzonnen (of het domme geluk) om een bal naar voren te schieten op een plek waar Rutger niet staat. Dit kopduel wordt door Wieldrecht gewonnen waarna de opgekomen aanvoerder de bal knap raak schiet en daarmee Wieldrecht op 1-1 zet.

In de resterende minuten gebeurt er weinig meer waarna de scheidsrechter af fluit en Hardinxveld teleurgesteld achterblijft. Zo krijgt Hardinxveld in een duel met genoeg kansen de deksel op de neus door deze late gelijkmaker.

Als positieve afsluiter op deze teleurstellende dag kan wel worden benoemd dat Hardinxveld nog altijd ongeslagen is. Volgende week wordt geoefend tegen EBOH in Dordrecht. De week daarop staat een bekerwedstrijd tegen LRC op ’t programma.

 

Opstelling: Marc - Dylan - Thomas dH - Ruben V - Rutger - Rieger (c) - Thomas RB - Adi - Dennis - Michael - Joost

Wissels:  Job > Dylan (65e minuut)

Ricky > Dennis (70e minuut)

Kevin > Michael (80e minuut)

Maarten > Joost (85e minuut)

Scoreverloop: 1-0 48e minuut Rieger

1-1 87e minuut Wieldrecht

Delen

Onze hoofdsponsors

Adresgegevens

Sportcomplex:
Sluisweg 131a / 3371 ET
(geen postbus aanwezig)
Hardinxveld-Giessendam

Postadres:
Postbus 139 / 3370AC
Hardinxveld-Giessendam

Tel. kantine:
0184-612956

Tel. commissiekamer:
0184-617029
Plan uw route

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!