Hardinxveld scoort makkelijk tegen Alblasserdam

Hardinxveld 1

4 - 1

Alblasserdam 1

Competitie

3e klasse C

Datum

9 oktober 2021 14:30

Scheidsrechter

H. den Hertog

Accommodatie

Sportpark Sluisweg
Sluisweg 131 A
3371ET
HARDINXVELD-GIESSENDAM
tel. 0184-612956

Met het duel van Hardinxveld tegen Alblasserdam troffen twee teams elkaar die met ambities het seizoen waren gestart. Aan de eigen Sluisweg toonde de ploeg van trainer Richard den Ouden zich de sterkste met een knappe 4-1 overwinning.

In een energieke beginfase was er sprake van evenwicht in de wedstrijd. Wel liet Hardinxveld de eerste de beste kans liggen toen Johan Woltman vrij voor het doel over schoot. Maar na een kwartier spelen wist Alblasserdam wel het net te vinden, toen uit een hoekschop Glenn de Jong de bal binnen werkte. Door een redding van doelman Sidney Batenburg op een omhaal van diezelfde Glenn de Jong bleef het bij de 0-1 voor de gasten. Na een half uur werd het gelijk toen Robin Peursem een persoonlijk duel won en Johan Woltman bediende, die de 1-1 strak in de lange hoek schoot. Op slag van rust nam Hardinxveld met 2-1 de leiding, toen een verdedigingsfout van Alblasserdam door Robin Peursem werd afgestraft. Direct na de pauze sloeg Hardinxveld opnieuw toe toen de Albasserdamverdediging na een kopduel de bal liet lopen en Johan Woltman daarvan profiteerde en de 3-1 aantekende. Vervolgens werd het duel door Lex de Gier helemaal beslist toen hij na een solo ongehinderd kon uithalen en de 4-1 voor Hardinxveld in de hoek binnen schoot. Met een tackle op de benen van Aron Eijkelboom spaarde arbiter den Hertog de bezoekers nog met een gele kaart. Daarna kwam Alblasserdam toch met 10 man te staan toen Glenn de Jong zijn tweede geel opliep wegens commentaar op de leiding. Uit een scrimmage voor het doel werd nog een goal van Aron Eikelboom afgekeurd en onderscheidde doelman Sidney Batenburg zich nog door een vrije trap uit de kruising te tikken. Daarmee stond de uitslag van 4-1 vast en boekte Hardinxveld een verdiende overwinning.
Komende zaterdag 16 oktober wacht opnieuw een boeiend duel, omdat Hardinxveld dan op bezoek gaat bij VVAC in Ottoland, dat nog zonder puntverlies en tegendoelpunten de verrassende medekoploper is in de competitie.       
Delen

Onze hoofdsponsors

Adresgegevens

Sportcomplex:
Sluisweg 131a / 3371 ET
(geen postbus aanwezig)
Hardinxveld-Giessendam

Postadres:
Postbus 139 / 3370AC
Hardinxveld-Giessendam

Tel. kantine:
0184-612956

Tel. commissiekamer:
0184-617029
Plan uw route

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!