Hardinxveld herpakt zich met uitoverwinning bij Meerkerk

SV Meerkerk 1

1 - 4

Hardinxveld 1

Competitie

3e klasse C

Datum

2 oktober 2021 14:30

Scheidsrechter

D. de Gans

Accommodatie

de Burcht
Burggraaf 5
4231ZJ
MEERKERK
tel. 0183-352005

Hardinxveld heeft zich in de tweede competitiewedstrijd herpakt door een overwinning bij Meerkerk. Na het teleurstellende verlies dat de openingswedstrijd een week eerder opleverde maakte de ploeg van trainer Richard den Ouden er een verdiende 1-4 van in Meerkerk.

In de openingsfase werd Robin Peursem als eerste gevaarlijk met een schot voorlangs het doel van Meerkerk. Aan de andere kant pareerde Hardinxvelddoelman Sidney Barenburg een hard afstandsschot van Dick Kooijman. Beide ploegen kregen geen controle over het duel en dat kwam Hardinxveld na een half uur duur te staan bij een tackle in de zestien van Jesper Buist. Doelman Sidney Batenburg verhinderde dat Meerkerkaanvoerder Youri van Blanken vanaf de penaltystip de leiding zou nemen. Daarna sloeg Hardinxveld wel toe toen Meerkerkdoelman Ruben Vijlbrief een schot van Robin Peursem niet onder controle kreeg en Danny van den Bout uit de rebound 0-1 aantekende. Op slag van rust kwam Meerkerk langszij door Youri van Blanken, die van afstand laag en strak in de hoek wel raak schoot.
Met deze 1-1 stand leek het in de tweede helft weer een open wedstrijd te worden. Maar Hardinxveld begon sterker en Meerkerk zakte terug. Met een schot van Lex de Gier op de kruising en zijn volgende poging die de doelman ternauwernood redde bleef de score nog uit. Na een fraaie kap- en passeerbeweging lukte het Aron Eijkelboom wel  om uit een lastige hoek de 1-2 binnen te schuiven. Direct daarna deelde Hardinxveld de volgende tik uit toen Robin Peursem als diepste spits de laatste man van Meerkerk uitspeelde en er 1-3 van maakte. In een poging nog iets terug te doen gaf Meerkerk ruimte weg en kreeg Hardinxveld een aantal mogelijkheden om de score verder op te voeren. Dat lukte uiteindelijk Danny van den Bout, die zijn schot op doel getoucheerd zag worden en dat zo onder de lat binnen viel. Daarmee eindigde het duel in een terechte 1-4 overwinning voor Hardinxveld en staat daarmee met onder andere sv Meerkerk weer midden in de ranglijst.
Komende zaterdag 9 oktober wacht Hardinxveld thuis een nieuwe uitdaging tegen Alblasserdam, dat nog geen puntverlies leed. De aanvang aan de Sluisweg is om 14.30 uur.

Delen

Onze hoofdsponsors

Adresgegevens

Sportcomplex:
Sluisweg 131a / 3371 ET
(geen postbus aanwezig)
Hardinxveld-Giessendam

Postadres:
Postbus 139 / 3370AC
Hardinxveld-Giessendam

Tel. kantine:
0184-612956

Tel. commissiekamer:
0184-617029
Plan uw route

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!