Hardinxveld 1

2 - 2

FC Delta Sports'95 1

28 augustus 2021 14:30

Hardinxveld speelde zaterdag in de voorbereiding van het nieuwe voetbalseizoen ook het vierde oefenduel gelijk. Tegen het een klasse hoger uitkomende Delta Sports’95 uit Houten eindigde de wedstrijd aan de eigen Sluisweg in 2-2.
In de eerste helft hadden bezoekers wat meer balbezit maar veel kansen wisten de ploegen niet af te dwingen. Na een kwart wedstrijd namen de gasten wel de leiding door een hoekschop binnen te werken. Tot de rust bleef het bij deze 0-1 en volgde een tweede deel met wat meer gevaar van de kant van Hardinxveld. Na een solo van Robin de Kok redde de doelman een kopbal van de lijn en sprong een kopbal van Lex de Gier via de onderkant lat terug in het veld. Uit een kopbal van Robin de Boon op de paal tekende Aldo Tagliasacchi vervolgens wel de gelijkmaker aan. In de slotfase nam Hardinxveld alsnog de leiding toen na een botsing tussen Lex de Gier en de Delta Sports doelman  Aldo Tagliasacchi met een boogbal de 2-1 aantekende. In de slotminuut werd Hardinxveld doelman Sidney Batenburg toch nog gepasseerd door een schuiver van de gasten die ook verdediger Robin de Boon net niet voor de lijn wist te redden. En daarmee kreeg deze sportieve en nuttige oefenwedstrijd wel een terechte 2-2 als eindstand mee.

Komende zaterdag 4 september wordt de eerste van drie wedstrijden in een bekerpoule gespeeld en begint Hardinxveld met een thuiswedstrijd tegen Dongen. Aanvang aan de Sluisweg is om 14.30 uur.