Hardinxveld haalt in het laatste kwart uit bij VVAC

VVAC

0 - 4

Hardinxveld 1

72'
Robin de Kok (schot)
82'
84'
90'
Robin de Kok (schot)

Competitie

3e klasse C

Datum

26 september 2020 15:00

Accommodatie

Sportpark VVAC
Bloklandsekade 2
2975 LA
Ottoland
tel. 0184-641669

Hardinxveld heeft zaterdag in het tweede competitietreffen in het laatste kwart van de uitwedstrijd bij VVAC het verschil gemaakt. Ondanks het overwicht in deze Alblasserwaardderby, lukte het Hardinxveld pas om na ruim zeventig minuten de score open te breken. Daarna ging het snel en liep Hardinxveld uit naar een 0-4 winstpartij. Met deze uitslag, en met dezelfde winstcijfers een week eerder, gaat de ploeg van trainer Richard den Ouden na twee wedstrijden nu aan kop in de competitie.

Hardinxveld nam het initiatief en dat leverde in de openingsfase direct al kansen op. Met een snel genomen vrije trap bediende Robin de Kok zijn broer Collin, waarbij VVAC net op tijd zijn inzet wist te onderscheppen. Even later kwam Collin de Kok vrij voor het doel van VVAC, maar was de pass van Robin net niet op maat. Nadat Collin de Kok nog een keer was gestuit op VVAC doelman Mathijs de Hoop, dook VVAC voor de eerste keer op voor het doel van Hardinxveld. Daarbij speelde verdediger Christian Verschoor op tijd terug op eigen doelman Karsten de Graaf. Met twee rushes van de opkomende Danny van den Bout, die VVAC onderschepte en een kopbal die de thuisclub van de lijn haalde kon de nul voor de pauze niet van het scorebord worden gehaald.

Met Johan Woltman en Aldo Tagliasacchi als aanvallende wissels probeerde Hardinxveld de druk verder op te voeren, maar toonde VVAC over flink wat strijdlust te beschikken om overeind te blijven. Het duurde tot de 72e minuut voordat Hardinxveld kon toeslaan na een schot van Johan Woltman. In de drukte voor het doel werd ondanks een handsbal van VVAC de bal door Robin de Kok van dichtbij binnen gewerkt.  Na deze bevrijdende 0-1 ging het snel voor Hardinxveld. Danny van den Bout moest eerst nog wel een uitval van VVAC voor het eigen doel onschadelijk maken door snoeihard een corner weg te geven. Vervolgens bediende Lex de Gier op snelheid vanaf de vleugel in de breedte Johan Woltman, die er 0-2 van maakte. Binnen een tijdsbestek van tien minuten liep Hardinxveld uit naar 0-3, na een fraaie passeerbeweging van Aldo Tagliasacchi, waaruit opnieuw Johan Woltman scoorde. In de absolute slotfase voorkwam doelman Karsten de Graaf met de voet nog een eretreffer van VVAC. Ook het laatste wapenfeit kwam van Hardinxveld, toen Robin de Kok na zijn openingstreffer ook de sluitingstreffer aantekende. Dat leverde Hardinxveld voor de tweede maal een 4-0 overwinning op, waarmee het de leiding neemt in de competitie. VVAC blijft door dit verlies op een punt staan, door het gelijkspel op de eerste speeldag bij sv Meerkerk. En dat sv Meerkerk is nu uitgerekend de tegenstander waar Hardinxveld als koploper komende zaterdag 3 oktober op bezoek gaat.

 

 

Delen

Onze hoofdsponsors

Adresgegevens

Sportcomplex:
Sluisweg 131a / 3371 ET
(geen postbus aanwezig)
Hardinxveld-Giessendam

Postadres:
Postbus 139 / 3370AC
Hardinxveld-Giessendam

Tel. kantine:
0184-612956

Tel. commissiekamer:
0184-617029
Plan uw route

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!