Koploper Hardinxveld boekt verdiende overwinning bij Meerkerk

SV Meerkerk

3 - 5

Hardinxveld 1

8'
15'
Lex de Gier (schot)
... (schot)
40'
55'
65'
... (schot)
70'
85'
... (kopbal)
89'

Competitie

3e klasse C

Datum

3 oktober 2020 14:30

Accommodatie

Sportpark de Burcht
Burggraaf 5
4231 ZJ
Meerkerk
tel. 0183-354250

Hardinxveld boekte als koploper ook in de derde competitiewedstrijd een verdiende overwinning, in dit in het verleden traditioneel lastig uitduel bij Meerkerk. Ondanks de mistroostige entourage zonder publiek en gestage regen leverde het treffen met 3-5 wel een doelpuntrijke uitslag op. De ploeg van Richard den Ouden had in het duel een beduidend veldoverwicht en hield na de 1-2 bij de pauze in deel twee steeds een veilige marge van twee doelpunten voorsprong tot het einde toe vast.

Hardinxveld zette de thuisclub direct onder druk met een aanval die bij elkaar vier kansen opleverde, maar met twee reddingen van Meerkerk doelman Ruben Vijlbrief, een schot op de lat en op de paal bleef de score nog even uit. Dat lukte vervolgens wel op aangeven van Collin de Kok, waarna Danny van den Bout de doelman op snelheid passeerde en de 0-1 binnen schoof. Halverwege de eerste helft was het opnieuw raak, toen de Meerkerkdoelman een inzet met een stuit niet onder controle kreeg en Lex de Gier diagonaal in de bovenhoek er 0-2 van maakte. Voor Hardinxveld leek er met het combinatiespel niets aan de hand, maar zag Meerkerk kort voor de rust toch nog terug komen, toen doelman Karsten de Graaf een schuiver half pareerde en Dietmer Mesker de aansluitingstreffer binnen schoot. Op slag van de pauze had Meerkerk zelfs langszij kunnen komen uit een korte combinatie, maar door een kluts voor het Hardinxvelddoel bleef het bij 1-2.
De WSB brigade kreeg de grip weer helemaal terug toen 10 minuten in de tweede helft Aldo Tagliasacchi als wissel in de aanval werd gebracht. Met zijn eerste pass op Lex de Gier en binnen een paar minuten zijn actie in de zestien, waarbij hij werd neergehaald, leverde dat Hardinxveld een strafschop op. De jeugdige Hardinxvelder schroomde niet om ook zelf van 11 meter aan te leggen en zo de voorsprong naar 1-3 te tillen. Even later deed Collin de Kok er nog een schepje bovenop met de mooiste goal van de wedstrijd. Uit de draai in de zestien boog hij schuin met een fraaie stift de 1-4 over de Meerkerk doelman. Hoewel de wedstrijd daarmee wel leek gespeeld toonde Meerkerk toch veerkracht, toen Floren Streefkerk uit een lage voorzet in de 70e minuut 2-4 binnen werkte. Na een assist van Lex de Gier op invaller Aron Eijkelboom maakte de Hardinxveldinvaller er beheerst 2-5 van. Toch kwam het slotakkoord nog van Meerkerk, doordat in de laatste minuut Daan van der Leun de 3-5 als eindstand binnen kopte. Door dit verdiende resultaat blijft Hardinxveld koploper in de competitie met de volle negen punten uit de eerste drie wedstrijden. Meerkerk blijft staan in de middenmoot met vier punten uit de eerste drie duels. Komende zaterdag 10 oktober staat voor Hardinxveld de thuiswedstrijd tegen Schoonhoven op het programma, waarbij er door de coronamaatregelen opnieuw geen publiek aanwezig mag zijn, maar zal deze wedstrijd wel via een livestream op het web te volgen zijn.

      Delen

Onze hoofdsponsors

Adresgegevens

Sportcomplex:
Sluisweg 131a / 3371 ET
(geen postbus aanwezig)
Hardinxveld-Giessendam

Postadres:
Postbus 139 / 3370AC
Hardinxveld-Giessendam

Tel. kantine:
0184-612956

Tel. commissiekamer:
0184-617029
Plan uw route

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!