Hardinxveld 2

Hoofdklasse HK

3 oktober 2020 13:15

A.J.A (Jos) Simonse

Op zaterdag 3 oktober stond Kloetinge uit weer op het programma. De afgelopen seizoenen in de hoofdklasse bleek dit altijd een lastige tegenstander voor Hardinxveld 2. Na de goede start van 6 punten uit 2, waren de mannen erg gebrand om hier dan eindelijk punten te gaan halen. Dit jaar was het net alleen net even iets anders, door het coronavirus zat Hardinxveld 2 onherkenbaar met mondkapjes op in de bus van Verschoor. Ook was het stil op het sportpark van Kloetinge en werd alles zo goed mogelijk geregeld om de maatregelen na te leven.

Om 13.15 was de aftrap en begon Kloetinge met de overhand. Hardinxveld had moeite om de bal lang in de ploeg te houden maar wist de tegenstander redelijk goed onder druk te zetten. Hardinxveld moest in het eerste kwartier toch vaak de lange bal spelen. Kloetinge probeerde door de verdediging heen te voetballen maar creëerden geen grote kansen. Vervolgens kreeg Hardinxveld een aantal corners en vrijeballen rond de 16. Hieruit volgden 1 of 2 kleine kopkansen maar deze zorgden niet echt voor gevaar. Kloetinge begon iets meer dreigend te worden rond de 20e minuut waarin ze het enige schot op doel losten en deze bal werd corner getikt door Carlo. In de 26e minuut was er een communicatiefout achterin bij Hardinxveld waardoor er een steekpass gegeven kon worden, zo de 16 meter in. Stefan Hommerson verdedigde mee maar raakte de speler van Kloetinge net even aan, waardoor hij slim maar makkelijk kon gaan liggen en dus een penalty veroorzaakt. 1-0 Kloetinge, Carlo zit in de goede hoek maar de penalty is te ver in de hoek om tegen te houden. Via de buitenkanten Dennis en Stefan probeerde Hardinxveld nog gevaarlijk te worden maar de 1-1 bleef in de 1e helft uit.

Rust.

De tweede helft was er wat veranderd bij de Hardinxveld. Waar ze 1e helft niet erg scherp oogden, waren ze de 2e helft fel en lag de druk erg hoog. Het voetbal wat Kloetinge in de eerste helft probeerde te spelen lukte niet meer en gingen zij meer over op de lange bal. De lange bal werd door beide partijen vaak gebruikt en dit pakte goed uit voor Hardinxveld. De verdediging wist deze vaak te onderscheppen en snel om te zetten in een aanval. Hierdoor moest Kloetinge snel schakelen en vielen er veel gaten. Na een lange bal op Joost en een goede actie wist hij deze in de 52e minuut al te verzilveren en was het al snel 1-1. Hardinxveld zette deze hoge druk door en werd steeds gevaarlijker. De 1-2 viel daarom ook kort daarna wanneer Mike een bal onderschept en met een crosspass Stefan Hommerson goed wegstuurt. De verdediger van Kloetinge zit er net tussen maar door het felle doorjagen weet Stefan de bal mee te nemen en met zijn linker schuift hij de 2-1 langs de keeper. Via Dennis en Dylan was Hardinxveld aan de rechterkant ontzetten dreigend en wisten ze nog een aantal goede situaties te creëren maar de 1-3 bleef uit..

Zo leek Hardinxveld goed op weg naar de 3e overwinning op rij maar moesten ze nog het slotoffensief van Kloetinge zien tegen te houden. Dit lukte aardig tot aan de 87e minuut wanneer er een overtreding wordt gemaakt op 25 meter van de goal. Kloetinge schiet een vrije bal richting Carlo die deze niet in één keer weet tegen te houden. De bal wordt nog voor de lijn tegengehouden, maar een speler van Kloetinge geeft nog alles en beukt met een sliding Carlo en de bal de goal in. De scheidsrechter ziet geen overtreding in de 5 meter en fluit voor de 2-2.

Het eindsignaal klinkt met een 2-2 op het scoreboard en weet Hardinxveld een punt te pakken tegen Kloetinge. Een mooi resultaat met een lichte teleurstelling want de overwinning was erg dichtbij. Toch kan Hardinxveld 2 ontzettend tevreden zijn want met 7 punten uit 3 wedstrijden staan ze op de 4e plaats en kennen ze de beste start sinds het promoveren naar de hoofdklasse.  Volgende week staat de GRC-14 2 op het programma. Ook dit is weer een belangrijke pot en zal er helaas zonder publiek op de Sluisweg gestreden worden voor de punten.