Hardinxveld eindigt de wedstrijd weer met 10 man

3 - 4

Hardinxveld 2

Hoofdklasse HK

26 september 2020 12:00

Op zaterdag 26 september werd de tweede competitie wedstrijd van het seizoen gespeeld. Na de mooie overwinning van vorige week wilde het 2e van Hardinxveld deze lijn doorzetten en de 3 punten tegen Wieldrecht mee naar huis nemen.

Hardinxveld begon goed aan de wedstrijd en creëerde hier en daar wat kansen. De eerste serieuze kans kwam van het hoofd van Dennis uit een corner. Deze werd alleen net door een verdediger van Wieldrecht van de lijn gehaald. Wieldrecht had ook een moment om te scoren. Een aanvaller was Carlo gepasseerd en schoot op doel alleen nu stond Stefan hier om de bal van de lijn af te halen. Helaas scoorde Wieldrecht in de 28e minuut de openingstreffer. Deze goal kwam tot stand bij een discutabele overtreding een paar meter buiten het strafschopgebied van Hardinxveld. Hierdoor kreeg Hardinxveld een vrijetrap tegen die door de tegenstander feilloos in de bovenhoek werd geschoten. De spelers van Hardinxveld lieten hun hoofd niet hangen en gingen met zijn alle op jacht naar de gelijkmaker, maar beide partijen wisten voor de rust geen grote kansen meer te creëren.

Zo ging Hardinxveld met een 1-0 achterstand naar de kleedkamer om thee te drinken.
Hardinxveld is de rust goed uitgekomen en dit resulteerde in een aantal kansen. Zo schoot Dennis met een volley op de paal. Vlak daarna was het eindelijk tijd voor de verdiende gelijkmaker. Adi werd in de 50e minuut door Thomas 1 op 1 met de keeper gezet en schoof de bal binnen. Deze goeie fase werd alleen niet doorgezet. Hierna kwam een wat rommelige fase aan voor Hardinxveld. In de 69e minuut werd Hardinxveld afgetroefd in de lucht waardoor Wieldrecht de 2-1 kon binnen koppen. In de 74e minuut gaf Wieldrecht een voorzet waardoor Carlo moest uitkomen. Hierbij werd hij in de 16 meter in puin gelopen door de aanvaller alleen de scheidsrechter floot niet voor een overtreding. Volkomen onterechte beslissing maar het spel liep door en zo scoorde Wieldrecht de 3-1. De scheidsrechter was het even helemaal kwijt en kwam hierna weer met een foute beslissing. Rieger werd diep gestuurd maar werd neergehaald in de 16 meter. Hier floot de scheidsrechter ook niet voor. Een paar minuten later kreeg Kevin een niet te missen kans, maar hij wist de bal van 3 meter voor het doel over te schieten. Als je dacht dat het nog niet voldoende tegen zat, Thomas maakte een overtreding waardoor hij zijn 2e gele kaart van de wedstrijd in ontvangst nam en hierdoor moest hij het veld verlaten. Dit leek niet zo’n handige actie, maar zoals hij het na de wedstrijd zelf omschreef: “Mijn rode kaart is precies wat deze wedstrijd nodig had”. Een 3-1 achterstand rechttrekken met 10 man klinkt als een onmogelijke missie, maar door de rode kaart kreeg Hardinxveld meer ruimte. Dus we geven Thomas zijn uitleg het voordeel van de twijfel. De spelers van Hardinxveld gingen de missie aan. In de 82e minuut brak Adi door aan de linkerkant en gaf

een voorzet op Dennis die de bal in de winkelhaak wist te schieten. Hierdoor kreeg Hardinxveld weer het geloof dat er misschien nog wat te halen viel in deze wedstrijd. Niets bleek minder waar want in de 86e minuut werd Rieger 1 op 1 gezet alleen liep hij hierbij de keeper in puin. Omdat de scheids eerder voor dezelfde situatie ook niet voor een overtreding floot, deed hij dit in deze situatie ook niet. Hierdoor rolde de bal voor invaller Bezem zijn voeten en zo schoot hij de 3-3 binnen. Nu denkt u alle sensatie al meegemaakt te hebben, maar in de laatste minuut van de wedstrijd liet Michael zijn dansmoves aan de zijlijn zien en stuurde zo 2 verdedigers van Wieldrecht het bos in. Hij gaf hierna niet zo’n goede voorzet maar dat is maar een klein detail. Bezem wist de bal echter toch aan te nemen en legde deze voor op Joost. Wat hij precies met de bal deed weet niemand maar Neymar zou trots zijn op deze skill moves. Via Joost kreeg Adi de bal net buiten de 16 meter en hij schoot zonder enige twijfel de bal in de verre hoek om de wedstrijd te beslissen. De scheids floot direct hierna af met een eindstand van 3-4 voor Hardinxveld.

Alle spelers van het 2e van Hardinxveld hebben hard gestreden om deze 3-4 overwinning werkelijkheid te maken. Dit was een echte teamprestatie. Volgende week gaan ze met dezelfde strijdlust naar Kloetinge om hopelijk daar weer 3 punten op te halen.