87'

Onder 19 zaterdag, JO19-1, hoofdklasse/1e klasse 5 nacompetitie

13 mei 2017 14:30

Mathon, A.P.P.M.

JO19-1 heeft zich met de derde plaats in de reguliere competitie geplaatst voor de nacompetitie. Deze ronde staat de wedstrijd tegen ’t Zand uit Tilburg op het programma. De wedstrijd wordt op neutraal terrein in Oosterhout, inclusief scheidsrechter en grensrechters van de KNVB, gespeeld. Het is winnen of einde nacompetitie.

De openingsfase is voor Hardinxveld, al moet Carlo de 2e minuut al in actie komen, maar echt gevaarlijk werd het niet. In de 8e minuut weet Jesper met een kopbal de keeper te passeren en staat het 1-0. ’t Zand dringt ook een paar keer aan, maar de echte kansen zijn toch voor Hardinxveld. Stefan adW gevaarlijk in het strafschopgebied, Michael mee, maar de bal gaat voorlangs. Daarna weet Jesper de bal te onderscheppen, maar ook dit levert niets op. In de 23e minuut Arie Jo met een lange rush langs de linkerkant, maar de combinatie met Danny wordt onderschept. Dan zien we dat ’t Zand toch steeds gevaarlijker wordt. Meerdere hoekschoppen volgen, gelukkig nog zonder gevolgen. In de 28e minuut weet ’t Zand dan toch op gelijke hoogte te komen uit een hoekschop die niet goed werd weggewerkt. Even later komt Joost in kansrijke positie, maar het blijft bij een kans. Vijf minuten voor rust wordt Jesper op de rand van de 16 onderuitgehaald, maar de verder goed leidende scheidsrechter wil er geen overtreding in zien. De ruststand is 1-1.

Na rust staat ’t Zand binnen 3 minuten op voorsprong. De gretige aanvallers staan scherp en de Hardinxveldse verdediging let even niet op en het staat 1-2. Hardinxveld gaat meer aanvallend spelen en wordt dan ook een paar keer gevaarlijk. In de 69e minuut weet ’t Zand de voorsprong verder uit te bouwen. De ploeg profiteert van het slecht uitverdedigen van Hardinxveld en het staat 1-3. Hardinxveld blijft het proberen en wordt regelmatig gevaarlijk. In de 76e minuut belandt de bal zelfs in het net, maar het doelpunt wordt afgekeurd vanwege duwen. In de slotfase probeert het team nog van alles, maar het is duidelijk dat het er vandaag niet in zit. ’t Zand profiteert in de slotfase nog van een fout op het middenveld en beslist de wedstrijd definitief met 1-4.

Jammer, maar helaas. Heel even leek de nacompetitie een fraaie bonus om misschien toch na een seizoen 1e klasse weer terug te komen in de hoofdklasse. Op het resultaat viel weinig af te dingen. Hardinxveld wist in de beginfase de kansen onvoldoende te verzilveren en ’t Zand kwam goed terug. Het feit dat vrijwel de voltallige Hardinxveldse begeleiding in de loop van de tweede helft door de scheidsrechter werd weggestuurd hielp ook niet echt …. Voor een flink aantal spelers is hiermee een einde gekomen aan de jeugd-competitie en zullen ze doorstromen naar de senioren. Aan de blijvende spelers en doorstroom vanuit JO17 de uitdaging om het team weer in de hoofdklasse te krijgen! Mannen, bedankt!

Opstelling: Carlo, Sander (78’ Stefan H), Ruben, Arie Jo (58’ Robin), Stefan adW, Rob, Joost, Jesper (86’ Luuk) , Thomas, Michael, Danny (46’ Eelco)