... (scrimmage)
40'

Onder 9 zaterdag, JO9-1, 1e klasse 07

26 november 2016 10:00

Met temperaturen van rond het vriespunt vertrok de JO9-1 van VVH richting Alblasserdam naar De Alblas. Op sportpark Souburgh gaven de velden winterachtige plaatjes weer. Klokslag 10.00 uur werd er gefloten voor de aanvang van de wedstrijd. Op een goed bespeelbaar (wel wat zanderig) pupillenveld was het Hardinxveld die goed uit de startblokken kwam. VVH zocht via de flanken de aanval, maar al snel bleek dat dit geen gemakkelijke wedstrijd ging worden. Diverse malen brak Hardinxveld door, maar keer op keer stootte Hardinxveld op de voortreffelijke goalie van De Alblas. Aan de andere kant was het goed opletten voor de scherpe counters van de tegenstander. Met verre uittrappen van de keeper moest de verdediging van Hardinxveld scherp blijven. David, Luc en SIl deden dit op sublieme wijze. Na enkele minuten was het Brechtje die via de opbouw van Jan-Jaap en Noud, aan de rechterkant doorbrak. Vervolgens zocht ze knap de achterlijn en trok de bal voor op David, David bedacht zich geen moment en schoot de bal op harde wijze in de hoek. Jammer genoeg parreerde de keeper op schitterende wijze de bal. Aan de linkerkant zagen we een sterke Thijn, die een aantal maal zijn schot geblokt zag. Rond minuut 10 was het Finn vanaf links, die middels een individuele actie de bal voorgaf op de vrijstaande Brechtje. Haar schot mistte enige preciesie. Na 12 minuten ontving wederom Brechtje de bal en passte op voortreffelijke wijze de bal op Noud. Noud die vervolgens van een meter of 12 een verwoestbaar schot loste en hiermee het net deed doen bollen 0-1. Na de openingstreffer kreeg Hardinxveld meer en meer grip, maar echt door de stugge defensie heen breken lukte niet.In het restant van de 1e helft waren er nog een aantal kansen voor VVH. De goed gemikte kopbal van Brechtje uit een corner van Sil was daarin de meest opvallende. Desondanks bleef Hardinxveld steken op een ruststand van 0-1. In de goed verwarmde kleedkamer werd de welverdiende limo opgedronken en nog de laatste puntjes op de "i" gezet.

Na rust startte Hardinxveld wat twijfelachtig, maar door oplettendheid van Jan-Jaap behield VVH de voorsprong. Na een 5-tal minuten, verdienden de pupillen van Hardinxveld een corner vanaf de rechterkant. Deze werd genomen door de linksbenige Sil. Een ieder zag de bal achter de lijn verschijnen, maar op ongelooflijke wijze verdween de bal in plaats daarvan in het doel van de Alblas 0-2. Hierna leek er iets te zijn gebroken bij de Alblas. Het waren Noud en Finn, die de 0-3 en 0-4 binnenschoten. Na de 0-4 leek VVH de wedstrijd op een eenvoudige manier de wedstrijd uit te kunnen spelen. Een ander benoemenswaardig moment was de geweldige "zidane" actie van Thijn, die zich op fantstische wijze vrij wist te spelen. Hardinxveld speelde gedisciplineerd en waar mogelijk toch ietwat te opportunistisch. Een minuut voor tijd werd het door enig concentratie verlies toch nog 1-4 en 2-4 wat de eindscore bepaalde. Complimenten aan de Alblas, wat een stugge tegenstander is. Het is dan ook onbegrijpelijk dat zij nog geen enkel punt in de competitie hebben gehaald. Hierna is de overwinning nog bij de Mc Donalds te Alblasserdam uitbundig gevierd.

Na deze overwinning is VVh JO9-1 nog altijd in de race voor de titel. De grote concurrent op de titel Groot-Ammers wist vandaag met 1-2 te winnen tegen VVAC. Volgende week speelt Hardinxveld de topper tegen en in Groot-Ammers om 9.45 uur. Tijdens deze cruciale wedstrijd kunnen we volledige support van een ieder gebruiken. We willen jullie dan ook vragen om met zoveel mogelijk, ons aan te komen moedigen en te komen steunen. Alle vaders, moeders, broertjes, zusjes, opa's, oma's, overige familie leden en vrienden zijn van harte welkom.

Via dit verslag willen we als JO9-1 de JO9-5 feliciteren met het kampioenschap van vandaag.