JO19-1 start de competitie met overwinning op SC Emma.

85'

Onder 19 zaterdag, JO19-1, 1e klasse 13

3 september 2016 14:00

Dijk, R. van

Hardinxveld JO19-1 begint vandaag aan de competitie. De tegenstander is SC Emma, voor de meeste spelers een wat minder bekend team. Het team is nagenoeg compleet, alleen Rutger is geblesseerd.

Hardinxveld begint goed aan de wedstrijd. Na vijf minuten staat de 0-1 al op het scorebord! Thomas met een goede pass op Luuk, Michael maakt het af. Maar de voorsprong is van korte duur. In de 8e minuut een snelle uitbraak van Emma waar Hardinxveld even geen antwoord op heeft en het staat 1-1. Het beeld van de eerste helft is de Hardinxveldse ploeg met licht overwicht en veel bijna-kansen, maar Emma is gevaarlijk in de counter. Er worden de nodige kansen gecreëerd, maar afmaken lukt vooralsnog niet. In de 34e minuut komt Hardinxveld weer op voorsprong. Mike weet uit een vrije trap goed in te koppen en het staat 1-2. Dit is tevens de ruststand.

Hardinxveld begint na rust wat slordig. Het lijkt alsof het warme weer gecombineerd met de voorsprong de ploeg wat in slaap sust. Emma wordt daardoor een paar keer gevaarlijk. Maar na een kwartier spelen dringt de ploeg weer aan. Kansen genoeg, maar de voorsprong kan niet worden vergroot. Ook zeker nog kansen voor Emma op de gelijkmaker. In de 85e minuut is het Bezem alleen op de keeper af, maar die wordt gehinderd door een vallende Emma-speler waardoor hij ook ten val komt en de scheidsrechter naar de stip wijst. Thomas neemt onberispelijk en het staat 1-3. Dit is tevens de eindstand.

Een lekker begin van de competitie! Bij vlagen prima spel, de aansluiting en omschakeling laten soms nog wat te wensen over, maar de punten tellen.

Opstelling: Marc, Jesper, Mike, Ruben, Arie Jo (62’ Stefan ad W.), Robbie, Thomas, Joost (63’ Bezem), Luuk, Danny, Michael (76’ Stefan H)