29'

F-pupillen zaterdag, F2, 2e klasse 2.8

23 april 2016 10:15

Vincent Vlot

Na een aantal nederlagen op rij werd het voor Hardinxveld weer eens tijd om de mouwen op te stropen. We wisten van tevoren dat dit niet gemakkelijk zal worden. De tegenstander Drechtstreek F3 was namelijk in een door de weekse wedstrijd kampioen geworden tegen Rijsoord. Uit speelde Hardinxveld nog 2-2 waar misschien meer in had gezeten. De voorbereiding begon wat ongelukkig, onze vaste goalie Dylan was in de kleedkamer gevallen en was niet capabel om te spelen. We moesten hierdoor improviseren en gelukkig wilde Nijs keepen. Direct na het fluitsignaal van de goed leidende scheidrechter, begon Hardinxveld sterk. Drechtstreek werd direct onder druk gezet en dit leidde al snel tot enkele kansen van Noud en Finn. Echter de keeper van Drechtstreek was niet van plan cadeautjes weg te geven. Na 8 minuten een mooie pas van Oscar die aan Finn voorbij ging en Noud de bal oppakte dichtbij te keeper. Met een prachtige voetbeweging van Noud omzeilde hij de keeper en scoorde 1-0. Hierna bleef de F2 aanzetten en in de 15e minuut was het Finn die van een afstand van 15 meter Senna aan wilde passen de bal leek iets te hard, maar de keeper van Drechtstreek verkeek zich totaal op deze bal en de bal belandde in de uiterste hoek van het doel 2-0. Achterin was Hardinxveld heer en meester, maar na 15 minuten wilde de Lucas en Kay ook wat meer mee doen en hierdoor kwam Drechtstreek een paar keer gevaarlijk in de aanval, maar Nijs lette fantastisch op en liet de 0 op het scorebord staan. In de 18e minuut was het dan toch nog de aansluitingstreffer 2-1.

Na de rust zette Drechtstreek direct aan en dachten zo meer te halen op de Sluisweg. Na een aantal minuut in een scrimmage werd het 2-2. Direct na de 2-2 speelde Kian een keurige bal op Noud en hij twijfelde geen moment en zo was het 3-2. Hierna probeerde Drechtstreek het nog wel maar Nijs was niet van plan om nog een bal door te laten.

Een 3-2 overwinning, een schitterend resultaat tegen de kersverse kampioen!!!