30'

F-pupillen zaterdag, F2, 2e klasse 2.8

2 april 2016 10:30

Marco Muilwijk

Vandaag kon de F2 zich revancheren. Na de toch wel teleurstellende uitslag van vorige week, moest de F2 wederom tegen Alblasserdam, dit keer aan de Sluisweg. Hardinxveld moest het nog altijd stellen zonder Oscar die nog herstellende is. Hardinxveld begon gedegen aan de wedstijd. Met Stijn als centrale middenvelder, die de slag als snel een aantal maal kon winnen. Hardinxveld werd gevaarlijk door het continue opjagen van de verdediging van Alblasserdam. Er was na 10 minuten een grote kans voor Finn die na een solo net iets te lang wachtte met schieten. Alblasserdam kwam wat uit zijn schulp en na een minuut of twaal verloor Cas de bal en werd het gevaarlijk. De handige speler van Alblasserdam trok een gat door de verdediging en kwam oog in oog met Dylan die eerst nog parreerde en daarna Kian die goed blokte leek het gevaar geweken, maar de bal stootte voor de voeten van een speler van Alblasserdam die rustig binnen kon schuiven. Hierna probeerde Hardinxveld nog wel het spel weer over te nemen, maar helaas. Het was in de blessure tijd van de 1e helft dat Alblasserdam wederom aan de bal kwam en ook dit leidde tot een kans en zelfs een goal 0-2.

Na de rust was het direct Alblasserdam die de wedstrijd op slot wilde gooien. Op rechts schoot de buitenspeler van Alblasserdam op goal en ook deze verdween in het net 0-3. De wedstrijd leek gespeeld, maar Hardinxveld stroopte de mouwen op en ging weer lekker voetballen, dit leidde tot goede kansen van Nijs en Finn. Het was met nog 10 minuten te spelen nog altijd 0-3 totdat er op goal werd geschoten door Hardinxveld. De keeper kon geen grip krijgen op het schot en waar Finn er als de kippen bij zat om de bal met links binnen te schieten 1-3. Hardinxveld probeerde het hierna nog wel maar kreeg de bal helaas niet in de goal. 2e helft heeft de F2 weer strijd geleverd en die is een goede basis voor de laatste 5 wedstrijden in deze competitie.