45'
Luuk van der Sijde (vrije trap)

E-pupillen zaterdag, E4, 5e klasse 5.25

27 februari 2016 8:30

Vandaag speelden we onze 2de wedstrijd in de competitie. Onze tegenstander Pelikaan E5 stond maar één plaatsje onder ons en wij gingen bij hen op bezoek in Zwijndrecht. De enige speler die we moesten missen was Aaron, maar gelukkig hadden we versterking van Fenne en Dylan. Succes verzekerd! Het was net boven het vriespunt wat frisjes in Zwijndrecht, maar de zon scheen volop en we speelden op kunstgras, dus uitstekend weer voor een leuke pot voetbal.

De eerste helft begonnen we meteen fel en gingen direct in de aanval. De spelers van Pelikaan leken wat overrompeld en hadden moeite in de verdediging. Na een paar minuten spelen kreeg Luuk de bal in het strafschopgebied, werd door 2 verdedigers gesandwicht, kwam ten val en de bal ging op de stip. Luuk nam een aanloop en zette met een prima pentalty de stand op 0-1. Daarna bleven we goed druk zetten. Er werd goed overgespeeld, maar het was druk voor het doel van Pelikaan en de keeper stond z’n mannetje. De ballen wilde er niet in gaan. We kregen hoekschoppen en schietkansen, maar de bal ging naast of werd goed tegen gehouden door de keepers van Pelikaan. Tot aan het einde van de eerste helft waren wij de sterkere partij en Pelikaan is eigenlijk niet bij het doel geweest waar Rick zichzelf warm moest houden. Dit kwam uiteraard mede door onze goede verdediging. Uiteindelijk wist Diederick de bal toch achter de keeper van Pelikaan te krijgen en zette zo de ruststand op 0-2.

De tweede helft startte we met dezelfde opstelling en gingen direct weer in de aanval. In de kleedkamer hebben de trainers nog een keer gehamerd op het goed overspelen en dat ging in de tweede helft weer een stuk beter. We kregen weer meer kansen, maar ook in de tweede helft stond de keeper goed op z’n doel en strandde de aanvallers van Hardinxveld regelmatig op de keeper. Diederick nam z’n positie goed in voor het doel en wist toch een aantal keer de keeper te passeren. Diederick maakte wist een hattrick te maken en zette de stand op 0-5. Pelikaan kwam in de tweede helft toch wat vaker voor ons doel, maar Rick stond goed alert te keepen. Halverwege de tweede helft schoot Pelikaan van afstand op doel en schoot de bal hoog in de kruising. Prachtig doelpunt waar Rick helaas niets aan kon doen en de eer van Pelikaan werd gered: 1-5. We gingen ondanks het doelpunt gewoon door en bleven tot het einde knokken. Er werd goed gepasst en Dylan en Fenne wisten elkaar iedere keer weer te vinden. Fenne gaf een mooie pass aan Dylan. Hij probeerde meteen op doel te schieten, maar kwam in botsing met de tegenstander. Ondanks dat het een ongelukkige botsing was, kregen we toch een vrije trap. Luuk nam de vrije trap en draaide bal in de verre hoek. Eindstand 1-6.

Er is vandaag weer goed gevoetbald. Lekker overgespeeld, solide verdedigd en samen als een team de overwinning binnen gehaald. Dylan en Fenne bedankt voor het meedoen. Goed werk heren en dame!