...

F-pupillen zaterdag, F2, 2e klasse 2.8

23 januari 2016 9:00

Martin Nederveen

Vandaag stond de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie op het programma in de 2e klasse 2.8. De F2 moest het opnemen tegen EBOH F2. Waarvan bekend was dat zij in de najaarscompetitie net zoals de F2 kampioen zijn geworden. De F2 moest het doen zonder de doelman Dylan, die vervangen zal worden door Stan.
Hardinxveld begon wat afwachtend, na een 5-tal minuten wist Hardinxveld het initiatief te nemen en begonnen goed het balletje rond te laten gaan. Er werd steeds meer druk uitgeoefend op de verdediging van EBOH door Stijn, Oscar, Senna en Finn. De verdediging van de F2 ging ook steeds meer doorschuiven en dit leidde tot een afstandschot in de 6e minuut van Kian, die met een droge knal de goal in vloog 1-0. Hierna kreeg F2 vleugels het spel werd knap van links naar rechts gespeeld en in de 12e minuut was het een aanval die over vele schijven bij Finn terecht kwam, die oog had voor de vrijstaande Senna, die vervolgens knap kon binnentikken 2-0. Achterin met Nijs, Lucas, Kian en Cas zat de verdediging goed op slot. Na 18 minuten kreeg Stan de bal, hij trapte de bal ver over de middelijn bij Oscar, die passte naar Finn en vervolgens de bal wee gaf aan Oscar, die geen moment twijfelde en de 3-0 beheerst langst de keeper heen schoot 3-0. Dit was ook de ruststand en wat een goede eerste helft.

Na de limonade was het meteen weer Hardinxveld die uit de startblokken kwam een solo vanaf de middellijn van Lucas die tot de goal van EBOH kwam en vervolgens knap binnenschoot 4-0. Vanaf dat moment leek het nog een kwestie van dichthouden en zelf scoren, maar niets was minder waar. Het was EBOH die direct na de aftrap gevaarlijk werd, waarbij de Hardinxveldse spelers nog aan het nagenieten waren van de voorsprong. Stond de spits van EBOH al oog in oog met Stan. 4-1. Hardinxveld stond een soort van bevroren en bleven niet meer op de posities en kansen op verdere uitloop werden gemist. In de 28e minuut was het wederom EBOH die steeds gevaarlijker werd en 4-2 maakte. De spanning in de wedstrijd kwam onnodig weer terug en de kansen werden niet afgemaakt om uiteindelijk de definieve beslissing te maken. Het werd nog spannender toen in de 38e minuut EBOH nogmaals scoorde 4-3. HIerna werd er snel afgefloten door de goed leidende scheidsrechter Martin. En de 3 punten zaten in de tas.