5 december 2015 9:00

Scheidsrechter

Ramon Goedhart

Onbekend

Vandaag 5 december was de laatste wedstrijd van de competitie voor de winterstop. Onze laatste kans om nog een puntje te pakken. De ploeg boven ons, Drechtstreek E6, kwam bij ons op bezoek. Ondanks dat we ze niet meer in konden halen, moest het tegen deze ploeg lukken om een keer met winst van het veld af te lopen. Het was wat fris met aardig wat wind, maar gelukkig geen regen.

De eerste helft gingen we prima van start. Er werd heel goed overgespeeld en de verdediging stond als een huis. Ook Jeffrey was in vorm en wist de paar kansen die Drechtstreek kreeg uit het doel te houden. De aanvallers wisten elkaar goed te vinden en zo wisten we een aantal keer goed voor het doel van Drechtstreek te komen. Halverwege de eerste helft waren wij de betere ploeg en eindelijk werden we beloond voor ons goede spel. Emad wist de bal richting de achterlijn te werken en gaf de bal goed voor. Aaron kon net z’n voet tegen de bal aan krijgen, maar bij de tweede paal stond Rick vrij. Hij stopte de bal, kapte even terug en knalde bal het doel in. 1-0! We probeerde verder onze voorsprong uit te breiden, maar dat lukte ons niet meer. Drechtstreek kreeg nog een kansje, maar Jeffrey stond goed op z’n doel en wist de bal met z’n linkerhand naast het doel te werken. Zo gingen we verdiend de rust in.

In de rust wist iedereen dat we dit niet meer uit handen moesten geven. Toch bleek de rust achteraf in ons nadeel te werken. De tweede helft begonnen we niet al te sterk en met een schuine tegenwind was het lastig voetballen. De jongens van Drechtstreek waren goed geinstrueerd in de kleedkamer en begonnen al snel van afstand op doel te schieten. Binnen de kortste keren stonden we al weer gelijk en kort daarop wist een van de verdedigers van afstand met een keihard schot de gelijke stand te doorbreken en bracht zo Drechtstreek op voorsprong. Drechtstreek ging goed door en Hardinxveld was het even helemaal kwijt. De ene bal na de andere bal vloog er van afstand in. We stonden binnen luttele minuten tegen een 1-6 achterstand aan te kijken. We waren verbouwereerd. De verdedigers stonden verward te kijken wat er gebeurde. Hoe kan dit? Gelukkig gingen de jongens zoals dit hele seizoen gewoon door. We gingen weer voetballen en wisten ook weer voor het doel van Drechtstreek te komen. Een aantal keer lukte het niet om te scoren door goed keeperswerk van Drechtstreek, maar toch wist Emad uiteindelijk de bal achter de keeper te krijgen en zette de eindstand op 2-6.

Prima wedstrijd gevoetbald. Jammer van het begin van de tweede helft, maar er zit nog steeds vooruitgang in het team. We blijven positief. Na de winterstop hopen we een betere indeling te hebben, punten pakken en misschien wel voor het kampioenschap te gaan strijden!