...

F-pupillen zaterdag, F2, 2e klasse 2.10

5 december 2015 10:15

Marco Muilwijk

Een spannende dag voor groot en klein op de verjaardag van de Sint. De F2 moest wederom aantreden tegen Rhelico, die een week geleden nog met 0-4 door de F2 in Rumpt werd verslagen. We moesten het zien te redden zonder onze sluitpost Dylan, gelukkig wist Stan tijd vrij te maken om Dylan op een waardige manier te vervangen. We wisten dat bij winst in ieder geval de 2e prijs was veilig gesteld. En misschien, dat het sterke RKTVC nogmaals voor een verrassing kon zorgen, dit keer tegen de koploper Beesd. We hadden een lijntje in de lucht die in Tiel de standen zou door app'-en. (M. van Loon) Maar goed eerst zelf zien te winnen, wat een moeilijke opgave was. Het spel begon op en neer waar Hardinxveld iets meer overwicht had, maar Rhelico gevaarlijk bleek in de counter. Zo kwam Hardinxveld een aantal keren dichtbij de goal van Rhelico, via een aantal uitstekende passjes zette Oscar de aanvallers Stijn en Finn in een kansrijke positie. Achterin bleven we overeind door een goede bezetting van Cas, Kian, Lucas  en Nijs. In de 9e minuut speelde Oscar zich goed vrij, die Finn volledig vrij zag staan en deze laatste schoot de bal beheerst binnen in het doel 1-0!. Enkele minuten later was het een geweldige solo van de zojuist ingebrachte Senna die uiteindelijk 1 op 1 tegenover de keeper zich geen moment bedacht en zeer beheerst in de rechterhoek de bal binnen schoof
2-0! Dit leek een royale voorsprong, maar niets was minder waar. Enkele minuten na de 2-0 was het een schot van Rhelico, die op het laatst van richting werd veranderd. Stan werd hierdoor verrast, zo was het weer spannend 2-1. Een klein moment daarna wederom een counter van Rhelico. Hierbij werd de aanvaller gelanceerd, die vrij kon doorlopen, maar de goed uitkomende Stan  wist zijn schot te blokken. Vlak voor rust ontving Senna op links de bal hij soleerde 3 tot 4 man prachtig voorbij en schoot de 3-1 binnen. Dit gaf voor de rust weer wat rust.

Na de rust bleek inmiddels dat in Tiel de wedstrijd was afgelopen en RKTVC zijn plicht meer dan dat had gedaan. Zij hadden met 2-1 gewonnen van Beesd. Al snel werd besloten dit nog niet te vertellen tegen de spelers. Startend in de 2e helft was Rhelico goed uit de startblokken. Ze gingen meer druk zetten op Hardinxveld, waarop de F2 even geen antwoord wist. Dit leidde tot diverse kansen van Rhelico. Gelukkig werd de stand op 3-1 gehouden. Bekomen van de schrik ging de F2 weer voetballen. Dit leidde tot mooie kansen en mooi was om te zien, dat de jongens elkaar iets gunnen. Jammerlijk raakte Stijn in een hele mooie aanval de paal. Met nog 5 minuten op de klok leek de wedstrijd gespeeld, maar Rhelico zette nog een keer aan en wist nog te scoren 3-2. Het werden dus nog een spannende laatste paar minuten. MEt nog een minuut op de klok was het wederom Oscar met een slijtende pass op Finn in de diepte, die op snelheid doorliep op de keeper en de bal over de grond onhoudbaar bij de keeper in de hoek schoot 4-2! Dit was direct de uitslag.

Door de nederlaag van Beesd staat de F2 nu nog 1 punt achter met een wedstrijd minder dan Beesd. Beesd is uitgespeeld en de F2 moet op ZATERDAG 19 DECEMBER OM 9.30 UUR  nog 1 wedstrijd uit tegen Teisterbanders te KERK - AVEZAATH. Hardinxveld kan bij winst dan Kampioen worden, maar je weet het maar nooit in de zeer spannende competitie.
DUS BIJ DEZE DE OPROEP AAN JULLIE OM VADERS / MOEDERS / BROERTJES / ZUSJES / OPA'S / OMA'S / OOMS / TANTES / VRIENDJES EN VRIENDINNETJES UIT TE NODIGEN om deze fantastische ploeg aan te komen moedigen.