90'

A-junioren zaterdag, A1, Hoofdklasse G

9 april 2016 15:00

Sambeeck, D.J.M. van

De A1 speelt vandaag uit tegen Emplina (Empel, Den Bosch). Een goede ploeg die niet voor niets op de 4e plek staat. A1 moet vrezen voor het behoud van de hoofdklasse en heeft alle punten hard nodig. Kortom, het gaat vandaag ergens om!

Hardinxveld begint goed aan de wedstrijd. Er wordt fel en met inzet gespeeld. Het eerste kwartier heeft Emplina weinig in te brengen en speelt het spel zich vooral af op de helft van de tegenstander. Helaas weet de ploeg dit niet om te zetten in echte kansen. Langzaam begint Emplina zich onder de druk uit te worstelen en wordt steeds gevaarlijker. Na ruim een half uur spelen resulteert dit in een goed uitgespeelde kans en staat het 1-0. Vijf minuten voor rust levert Hardinxveld de bal te gemakkelijk in en scoort Emplina met een fraai schot van afstand in de verre hoek de 2-0. Gelukkig weet Hardinxveld vlak voor rust de aansluitingstreffer te scoren met een doelpunt van Bezem.

Een paar minuten na rust een domper voor de ploeg. Robin Bezemer maakt een domme overtreding en krijgt voor de 2e keer geel en moet vertrekken. Wellicht wat hard bestraft, maar op dit niveau moeten de spelers beter weten. Als tactische wissel wordt daarna Sander ingebracht voor Danny. Ondanks de man meer situatie weet Emplina hier weinig mee te doen. Hardinxveld toont strijdlust en blijft op zoek naar de gelijkmaker. Jesper en Frank weten bijna te scoren, maar zien net iets te veel verdedigers voor zich. Na een kwartier in de 2e helft wordt Emplina weer een paar keer gevaarlijk, maar weet Marc met een paar uitstekende reddingen z’n ploeg te behoeden voor een grotere achterstand. Dan toch weer Hardinxveld. Robin de Boon met een uitstekende lange pass op Frank, maar zijn schot gaat net over. Dan opnieuw Hardinxveld in de aanval. Michael weet Jesper te vinden die goed afrond: 2-2. Zou de ploeg dan toch beloond worden voor de inzet? Helaas weet Emplina vijf minuten later opnieuw te scoren. Hardinxveld probeert nog van alles. Ronald kiest ondanks de man minder situatie toch terecht voor een meer aanvallende opstelling door het inbrengen van Thomas voor Ruben. Maar helaas wordt de inzet niet beloond en weet Emplina in blessuretijd zelfs nog de 4-2 te scoren.

Moegestreden en teleurgesteld gaat de ploeg op weg naar de kleedkamers. Maar ondanks de nederlaag, complimenten voor de getoonde strijdlust. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Madese Boys op het programma. Zij speelden vandaag gelijk tegen Nivo sparta. Wanneer de ploeg deze spirit kan blijven vasthouden gaan we nog een paar leuke wedstrijden zien!

Opstelling: Marc, Job, Lars, Robin de B., Ruben (71’ Thomas), Robin B. (49’ 2x geel, rood), Robbie, Michael, Frank, Jesper, Danny (56’  Sander),